Quantcast

O Charlie Kaufman πιστεύει πως τα στούντιο κατέστρεψαν το σινεμά, όχι το Netflix

Όλως τυχαίως, η νέα του ταινία έρχεται σύντομα στην πλατφόρμα

THE NERDSTREAM

6 Ιουλίου 2020

Πέρσι, αν θυμάστε, περάσαμε ένα σημαντικό μέρος της κινηματογραφικής χρονιάς ασχολούμενοι με τον τσακωμό γύρω από το ποιος καταστρέφει το σινεμά. Ο Martin Scorsese έλεγε η Marvel. Ο Steven Spielberg έλεγε το Netflix. O Edward Norton έλεγε οι μεγάλες αλυσίδες αιθουσών. Και τώρα ήρθε η σειρά του Charlie Kaufman να πάρει θέση στην συζήτηση: όχι, δεν φταίει το Netflix, φταίνε τα μεγάλα στούντιο.

Ο καταθλιπτο-mindfucking σεναριογράφος των Being John MalkovichAdaptation και Eternal Sunshine of the Spotless Mind μίλησε αυτές τις μέρες στο Wall Street Journal εν όψει της επερχόμενης ταινίας του με τίτλο I’m Thinking of Ending Things. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Netflix δίνει στους δημιουργούς πολύ μεγαλύτερη ελευθερία απ’ ό,τι τους έδιναν ποτέ τα στούντιο. Έτσι, είναι άτοπο να λέγεται ότι η πλατφόρμα καταστρέφει το σινεμά. Αντίθετα, είναι τα ίδια τα στούντιο που το έχουν κάνει.

Όλως τυχαίως, βέβαια, ο Kaufman έφτιαξε την ταινία του με το Netflix κι ετοιμάζεται να μας την δώσει στις 4 Σεπτεμβρίου. Έτσι, όσο να πεις, έχει έναν έξτρα λόγο να πλέξει το εγκώμιο της πλατφόρμας. Παρόλα αυτά, έχει τα δίκια του ότι το Netflix παίρνει μεγαλύτερα δημιουργικά ρίσκα από το μέσο χολιγουντιανό στούντιο πλέον, κι έτσι δεν είναι περίεργο που όλο και περισσότεροι δημιουργοί στρέφονται προς τα εκεί.

Όπως και να ‘χει, εμείς περιμένουμε εναγωνίως την ταινία γιατί αν μη τι άλλο οι προηγούμενές του σκηνοθετικές απόπειρες με το Synecdoche, New York και το Anomalisa ήταν υπέροχες.

Best of internet