Quantcast

Το Netflix δημιουργεί ειδική κατηγορία Black Lives Matter με περισσότερες από 40 ταινίες και σειρές

Για να μη λέτε ότι δεν ξέρατε

THE NERDSTREAM

11 Ιουνίου 2020

Γίνεται χαμός, σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει. Οι κινητοποιήσεις για τη δολοφονία του μαύρου George Floyd από αστυνομικούς στη Μινεάπολις των ΗΠΑ έχει ανοίξει το ζήτημα της φυλετικής και κοινωνικής δικαιοσύνης σχεδόν σε όλον τον πλανήτη. Και βέβαια, ο κόσμος του σινεμά και της τηλεόρασης δε θα μπορούσε να μείνει ανέγγιχτος.

Πέρα από τους stars της μικρής και μεγάλης οθόνης που παίρνουν θέση για τα συμβάντα, το Black Lives Matter έχει ανοίξει συζητήσεις και σχετικά με το πεδίο της αναπαράστασης του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων στο σινεμά και την τηλεόραση. Έτσι, το μαύρο σινεμά περνάει περίοδο μεγάλης ζήτησης, με πλατφόρμες σαν το Criterion να δίνουν δωρεάν μια μεγάλη ποσότητα μαύρων ταινιών.

Φυσικά, αυτή η ζήτηση εκφράστηκε και στο Netflix, όπου η ζήτηση για πράγματα όπως το When They See Us και το Dear White People ήταν εξαιρετικά ανεβασμένη. Επομένως, η πλατφόρμα αποφάσισε να φτιάξει μια ειδική Black Lives Matter κατηγορία με μαύρες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές αφηγήσεις.

Στην κατηγορία Black Lives Matter λοιπόν μπορείτε να βρείτε 41 ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ που ξεκινούν από το When They See Us και το 13th της Ava DuVernay, περνάνε από το She’s Gotta Have It του Spike Lee και το Luke Cage της Marvel και φτάνουν μέχρι τα stand-up specials του Chris Rock και ντοκιμαντέρ για τη Nina Simone. Τσεκάρετε άφοβα.

Best of internet