Quantcast

ΑΘΕΝΣ ΝΤΡΑΪΒ-ΙΝ: Έρχεται το πρώτο ελληνικό drive-in σινεμά της πανδημίας

Ο ορισμός αυτού που λέμε “καλή φάση”

THE NERDSTREAM

14 Μαΐου 2020

Τα έχουμε πει και τα έχουμε ξαναπεί. Η αλήθεια είναι πως ο κορονοϊός έχει δυναμιτίσει τα θεμέλια της βιομηχανίας του σινεμά. Όντας μια κατεξοχήν κοινωνική εμπειρία, το να βλέπεις ταινίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την καθημερινότητα της σκοτεινής αίθουσας ή του κινηματογραφικού φεστιβάλ. Κι αυτά βέβαια είναι πράγματα αρκετά δύσκολα να γίνουν εν μέσω πανδημίας.

Παρόλα αυτά, τούτο δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα παραιτηθούμε από την ποιότητα ζωής μας, γιατί ως γνωστόν ελάχιστα πράματα είναι πιο σημαντικά από το να πηγαίνεις σινεμά. Έτσι, τα πράματα στο ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο αρχίζουν να παίρνουν νέες τροπές. Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης διεξάγεται online, τα θερινά σινεμά ανοίγουν υπό προϋποθέσεις την 1η Ιουνίου και τώρα έχουμε την ανακοίνωση του πρώτου ελληνικού drive-in σινεμά εν μέσω πανδημίας.

Χτες, λοιπόν, έκανε την εμφάνισή του ένα site που υπόσχεται drive-in κινηματογράφο στην Αθήνα με ένα countdown που μετρά αντίστροφα 18 μέρες μέχρι την πραγματοποίησή του. Και μοιάζει κάπως έτσι:

Καλή φάση θα πούμε εμείς. Εξάλλου, όταν πριν λίγες βδομάδες σχολιάζαμε την επιτυχία των αμερικάνικων drive-in σινεμά εν μέσω κορονοϊού κλείναμε με το εξής: Αναμένουμε παρόμοιες πρωτοβουλίες με το καλό σε Μαλακάσα, Λυκαβηττό, Πλατεία Νερού και τα σχετικά.

Best of internet