Quantcast

Καθόλου ενθουσιασμένος με την αντιμετώπιση του κορονοϊού ο σεναριογράφος του Contagion, πιο επίκαιρης ταινίας ever

Επίσης, είπαν να αναλάβουν δράση οι πρωταγωνιστές του

THE NERDSTREAM

30 Μαρτίου 2020

Υπάρχουν πολλές δυστοπικές, μετα-αποκαλυπτικές και γενικά ζοφερές ταινίες, φίλες και φίλοι. Και μάλιστα αρκετές από αυτές αφορούν το ξέσπασμα μιας πανδημίας, ενός ιού που κοντεύει να αφανίσει την ανθρωπότητα. Αλλά καμία από αυτές δεν έφτασε πιο κοντά στην πραγματικότητα από το Contagion, όπως έχει αποδειχτεί τις τελευταίες βδομάδες.

Πράγματι, η ταινία του Steven Soderbergh από το 2011 ήταν μια ασυνήθιστα ρεαλιστική αναπαράσταση του πώς θα έμοιαζε μια πραγματική αντιμετώπιση ενός φονικού ιού που εξελίσσεται σε πανδημία. Τις προηγούμενες μέρες, λοιπόν, το Slate μίλησε με τον σεναριογράφο της ταινίας, Scott Z. Burns, ο οποίος είδε το δημιούργημά του να γίνεται λίγο πολύ πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκει απαράδεκτο το γεγονός ότι η αντιμετώπιση του κορονοϊού δεν γίνεται μέσα από την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, συμπληρώνοντας πως οι ίδιοι οι υγειονομικοί εργαζόμενοι και επιστήμονες θα έπρεπε να είναι εκείνοι που καθορίζουν την στρατηγική, αφού έχουν την επιστημονική γνώση και την πρωτογενή εμπειρία.

Κάποιοι τέτοιοι επιστήμονες, λοιπόν, επιστράτευσαν το καστ του Contagion ώστε να στείλουν κάποια μηνύματα στον αμερικάνικο πληθυσμό, καλώντας σε προφύλαξη των ευπαθών ομάδων και προστασία του συστήματος υγείας. Τσεκάρετε την Kate Winslet, τον Matt Damon, τον Laurence Fishburne και άλλους να εξηγούν τα βασικά στον αμερικάνικο λαό ενόψει της ανόδου της πανδημίας στην χώρα τους:

Best of internet