Quantcast

To Φεστιβάλ των Καννών αποφασίζει να φιλοξενήσει άστεγους στους χώρους της διοργάνωσης

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της αναβολής του

THE NERDSTREAM

27 Μαρτίου 2020

Λίγες μέρες νωρίτερα, το Φεστιβάλ των Καννών αποφάσισε να αναβάλει τη φετινή διοργάνωση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το Μάιο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταφερθεί μέσα στο καλοκαίρι. Έτσι, το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του κόσμου επισφράγισε ότι ο κόσμος του σινεμά θα επηρεαστεί βαθύτατα από την εξελισσόμενη πανδημία.

Ταυτόχρονα, αυτές τις μέρες το φεστιβάλ προχώρησε και σε μία ακόμα κίνηση, λιγότερο κινηματογραφική αλλά πολύ ουσιαστική. Συγκεκριμένα, η διοργάνωση στις 25 Μαρτίου αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες της ώστε να φιλοξενήσει τους άστεγους της πόλης. Έτσι, στο Palais des Festivals που φιλοξενεί τις πρεμιέρες των ταινιών διαμένουν πλέον άνθρωποι που έχουν απομείνει χωρίς στέγη.

Εκεί, οι άνθρωποι λαμβάνουν θερμομέτρηση και φαγητό, ενώ υπάρχει επίσης ειδικός χώρος για ντους, κοινός χώρος για τηλεόραση και παιχνίδια, κρεβάτια και ειδική πρόβλεψη για κατοικίδια. Σύμφωνα με τον δήμο των Καννών, στον χώρο του φεστιβάλ φιλοξενούνται από 50 έως 70 άνθρωποι κάθε βράδυ. Για την ιστορία, να σημειώσουμε ότι ο συνολικός άστεγος πληθυσμός της Γαλλίας υπολογίζεται σε περίπου 12.000 άτομα.

Best of internet