Quantcast

O Joaquin Phoenix κερδίζει βραβείο για το Joker και το αφιερώνει στον Heath Ledger, τον «αγαπημένο του ηθοποιό»

Ο γλυκούλης

THE NERDSTREAM

20 Ιανουαρίου 2020

Πέρα απ’ το να έχει πετσοκόψει τα πάντα στο box office και να έχει αποτελέσει ένα παγκόσμιο κινηματογραφικό φαινόμενο, το Joker έχει καταφέρει επίσης να τα πάει πολύ καλά στα φεστιβάλ και στα βραβεία – πράγμα γενικά σπάνιο και αξιοσημείωτο για μια ταινία τέτοιου είδους.

Όλα ξεκίνησαν φυσικά από το περσινό Φεστιβάλ Βενετίας, όπου η ταινία έκανε πρεμιέρα και τελικά έφυγε με το Χρυσό Λιοντάρι εκπλήσσοντας τους πάντες. Κι ενώ ήδη εδώ και κάποιους μήνες το Joker μάζευε βραβεία και υποψηφιότητες σε διάφορες μικρότερου βεληνεκούς διοργανώσεις, οι Χρυσές Σφαίρες έφεραν στον Joaquin Phoenix την μεγάλη διάκριση του βραβείου καλύτερου ηθοποιού σε δραματική ταινία.

Έπειτα, ο δρόμος για τα Όσκαρ ήταν στρωμένος, με την ταινία του Todd Philips να μαζεύει 11 υποψηφιότητες. Καθώς λοιπόν προετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη βραδιά στις 9 Φεβρουαρίου, ο Phoenix χτες τιμήθηκε με το βραβείο ερμηνείας στα Screen Actors Guild Awards. Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο ηθοποιός το αφιέρωσε στον εκλιπόντα Heath Ledger, ο οποίος βέβαια είχε κερδίσει κι ένα μεταθανάτιο Όσκαρ για την δική του ενσάρκωση του Joker.

Δείτε εδώ το ομολογουμένως γλυκύτατο στιγμιότυπο:

Για τους λάτρεις της στατιστικής, αν ο Phoenix σηκώσει το Όσκαρ τότε αυτός κι ο Ledger θα είναι οι μόνοι δύο ηθοποιοί που έχουν πάρει το βραβείο για τον ίδιο ρόλο.

Best of internet