Quantcast

Η επιτυχία του Joker μάλλον θα μας χαρίσει και την «ακατάλληλη» ταινία Venom που χρειαζόμαστε

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

THE NERDSTREAM

6 Δεκεμβρίου 2019

Τέτοια εποχή ήταν πριν από κανένα χρόνο όταν κυκλοφόρησε στους σινεμάδες το Venom με τον Tom Hardy. Και μας στεναχώρησε, γιατί θα μπορούσε να ήταν τόσο μα τόση καλύτερη ταινία.

Είχε τα φόντα, αλλά τα σπατάλησε. Τότε λοιπόν γράφαμε ότι μεταξύ άλλων το Venom χρειάζεται οπωσδήποτε R-rating, και το εξηγούσαμε ως εξής:

Το ότι ο Venom χρειάζεται R-rating, όμως, δε σημαίνει ότι απλά θέλουμε να δούμε αίματα. Σημαίνει ότι πρόκειται για έναν χαρακτήρα χαοτικό, απρόβλεπτο, επικίνδυνο – και πρέπει αυτός ο χαοτικός κίνδυνος να γίνει απτός, χειροπιαστός, πειστικός – έτσι ώστε το ρίσκο και οι απώλειες και ο θάνατος να μετράνε αφηγηματικά αντί να αποτελούν κλασικές CGI παράπλευρες απώλειες.

Το καλό λοιπόν είναι ότι ο δρόμος ανοίγει όλο και περισσότερο για mainstream ακατάλληλες ταινίες, γεγονός στο οποίο έχουν οδηγήσει οι μεγάλες επιτυχίες του It, του Logan, του Deadpool, του Halloween και, φυσικά, του Joker. Οι συνθήκες ωριμάζουν, το Hollywood θέλει να βγάλει λεφτά, όλα βρίσκονται σε καλό δρόμο γενικά.

Καθώς περιμένουμε το Venom 2 (με σκηνοθέτη τον Andy Serkis παρακαλώ), διαβάζουμε ότι η τεράστια επιτυχία του Joker άνοιξε την συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο R-rating της νέας ταινίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του παραγωγού Matt Tolmach στο Cinemablend, δίνονται πλέον περισσότερες ευκαιρίες τέτοιου είδους και θα πρέπει να αρπάζονται από τα στούντιο.

Ε, δεδομένου ότι η επόμενη ταινία θα περιλαμβάνει ένα μεγαλειώδες μπιλμπάο μεταξύ Venom και Carnage, η ακαταλληλότητα είναι μονόδρομος, κανονίστε την πορεία σας.

Best of internet