Quantcast

O Roman Polanski κατηγορείται ξανά για βιασμό, από ηθοποιό που τότε ήταν 18 χρονών

Η αποκάλυψη ήρθε από την γαλλική εφημερίδα Le Parisien

THE NERDSTREAM

11 Νοεμβρίου 2019

Η Γαλλίδα ηθοποιός Valentine Monnier καταγγέλλει πως έπεσε θύμα βιασμού από τον σκηνοθέτη Roman Polanski όταν ήταν 18 χρονών σε ένα σαλέ του στην Ελβετία. Μιλώντας στην γαλλική εφημερίδα Le Parisien, η ηθοποιός κατήγγειλε ότι ο σκηνοθέτης την βίασε στο σαλέ του σκηνοθέτη στην Ελβετία το 1975. Η ίδια εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι επιβεβαίωσε το συγκεκριμένο περιστατικό και με αρκετά άτομα στα οποία μίλησε η Monnier για τον βιασμό της εκείνες τις μέρες.

Η ηθοποιός επίσης είπε ότι αποφάσισε να μιλήσει τώρα, τέσσερις δεκαετίες μετά το περιστατικό, λόγω της κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Polanski, J’ Accuse, που κυκλοφορεί αυτή τη βδομάδα στις γαλλικές αίθουσες. Λίγες βδομάδες νωρίτερα, η ταινία κέρδισε το Αργυρό Λιοντάρι αλλά και το βραβείο της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο 76ο Φεστιβάλ Βενετίας.

Η νέα ταινία του Polanski χρησιμοποιεί την Υπόθεση Ντρέιφους ως αναλογία για τις διώξεις που έχει δεχθεί ο ίδιος ο Polanski από το 1977 μέχρι σήμερα, υπονοώντας καθόλου διακριτικά ότι βρίσκεται στην θέση του αθώου και κατατρεγμένου, παρόλο που έχει καταδικαστεί μια φορά για βιασμό και έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές ακόμα. Όταν ήμασταν στην Βενετία όπου είδαμε την ταινία, γράφαμε ότι πρωτίστως είναι μια ταινία-δήλωση που μοιάζει με υστερική εκδήλωση ενός άνδρα που αφηγείται το πρόσφατο παρελθόν του ως μια φαντασίωση ατελείωτης καταδίωξης ενός αθώου. Όλα αυτά, βέβαια, είναι ο <ahref=”https://luben.tv/politix/131428″>κανόνας και όχι η εξαίρεση στη βιομηχανία του σινεμά.

Χτες μέσω της δικηγόρου του ο Polanski αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε ότι σκέφτεται να μηνύσει την εφημερίδα για συκοφαντική δυσφήμηση.

Best of internet