Quantcast

Οι αδερφοί Russo μιλάνε για την έξοδο του Spider-Man από το MCU, η οποία δεν τους εξέπληξε κιόλας

Ούτε και τους άγγιξε πολύ, εδώ που τα λέμε

THE NERDSTREAM

10 Σεπτεμβρίου 2019

Δεν ξέρουμε αν το θυμάστε, αλλά πίσω στο πανάρχαιο πλέον 2016 είχαμε μια ταινία με τον τίτλο Captain America: Civil War. Λίγο νωρίτερα, οι αδερφοί Russo που κάποιοι λατρέψαμε κάποτε μέσα από το Arrested Development και το Community, είχαν εκπλήξει τους πάντες ερχόμενοι σχεδόν από το πουθενά και φτιάχνοντας ένα εκπληκτικό The Winter Soldier. Σ’ αυτήν την ταινία, η οποία για να πούμε την αλήθεια είναι μια από τις υπερτιμημένες του Marvel Cinematic Universe αν εξαιρέσουμε την επική σκηνή στο αεροδρόμιο, έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του σ’ αυτό το κινηματογραφικό σύμπαν ο Spider-Man. Κι ήταν γαμάτο.

Από τότε, έγιναν πολλά. Είχαμε δύο solo ταινίες Spider-Man στο MCU κι είχαμε άλλα δύο Avengers στα οποία ο Peter Parker έπαιξε έναν αρκετά σημαντικό ρόλο. Βέβαια, νωρίτερα μέσα στον Αύγουστο το πάρτι τελείωσε, γιατί η συμφωνία της Sony και της Disney για την από κοινού χρήση του χαρακτήρα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Απ’ ό,τι φαίνεται, υπάρχει πλέον μια μεγάλη πιθανότητα το υπερ-πετυχημένο (με πάνω από 1 δις δολάρια στο box-office) Far From Home να ήταν η τελευταία φορά που βλέπουμε τον Spider-Man στο MCU.

Μετά απ’ όλα αυτά, λοιπόν, οι αδερφοί Russo μίλησαν αυτές στις μέρες στο The Daily Beast και μεταξύ άλλων σχολίασαν και την αποχώρηση του χαρακτήρα που οι ίδιοι εισήγαγαν στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel. Σύμφωνα με τους ίδιους, η είσοδος του Spider-Man στο MCU ήταν κάτι το οποίο ήθελαν πολύ και για το οποίο προσπάθησαν τα μάλα, σημειώνοντας πως δεν ήταν καθόλου εύκολο να γίνει πραγματικότητα.

Έπειτα συμπληρώνουν πως δεν εξεπλάγησαν και δεν συνετρίβησαν ιδιαίτερα από την αποχώρησή του χαρακτήρα ακριβώς επειδή ούτως ή άλλως το να μπει στο MCU ήταν κάτι τόσο δύσκολο που πάντα έμοιαζε επισφαλές σαν κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση, παραδέχονται πως ο γάμος Sony-Disney ήταν περίπλοκος, αλλά σε τελική ανάλυση δηλώνουν χαρούμενοι που είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν πρώτη αυτήν την εκδοχή του Spider-Man στον κόσμο.

Best of internet