Quantcast

Οι αρνητικές κριτικές του Glass έκαναν τον M. Night Shyamalan να κλάψει, και τώρα νιώθουμε λίγο άσχημα

Επέζησε πάντως, αυτό έχει σημασία

THE NERDSTREAM

18 Απριλίου 2019

Μα τι rollercoaster είναι αυτή η καριέρα του M. Night Shyamalan πια; Πρώτα χαιρετίστηκε ως ο επόμενος Hitchcock (υπερβολή αλλά ήταν καλός) για το The Sixth Sense και το Unbreakable και το Signs, μετά έπεσε στα τάρταρα φτιάχνοντας τη μια φόλα μετά την άλλη, μετά επανήλθε στις δάφνες και τα συγχαρίκια με το Split, και εσχάτως έφαγε πάλι το κράξιμο της αρκούδας για το Glass. Ζαλιστήκαμε και μόνο που τα αναφέραμε.

Η αλήθεια είναι πως, ναι, ούτε εμάς μας άρεσε το Glass, το τρίτο μέρος της αιρετικής superhero τριλογίας του Shyamalan. Κι ενώ γενικά τα πήγε πολύ καλά στο box office (βγάζοντας 250 εκ. δολάρια με μπάτζετ μόλις 2ο εκ.), οι κριτικές που έλαβε ήταν ως επί το πλείστον βάναυσες. Ε, κι ο άνθρωπος στεναχωρέθηκε που οι κριτικοί έκραξαν την ταινία του. Λογικό δεν είναι;

Για την ακρίβεια, ο σκηνοθέτης μίλησε προχτές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και δήλωσε πως όταν άκουσε για πρώτη φορά ότι οι κριτικές του Glass ήταν κακές, έβαλε τα κλάματα στο backstage μιας τηλεοπτικής εκπομπής όπου βρισκόταν για συνέντευξη. Παρόλα αυτά, στη συνέχεια εξήγησε πως με τα χρόνια έχει βρει έναν τρόπο να ανταπεξέρχεται στο κράξιμο χωρίς να παθαίνει συναισθηματικό πατατράκ.

Μπορεί να μη μας άρεσε η ταινία του, λοιπόν, αλλά δίνουμε το ρισπέκτ μας στον Shyamalan για την ευαισθησία και την ωριμότητά του. Στο μεταξύ, εκείνος ετοιμάζει μια τηλεοπτική σειρά με τον τίτλο Servant για την επερχόμενη streaming πλατφόρμα της Apple.

Best of internet