Quantcast

Παγκόσμια ημέρα ποίησης σήμερα, διαλέγουμε την απόλυτη ποιητική βραδιά της ελληνικής τηλεόρασης

Με σεβασμό στην μούσα, πάντοτε

THE NERDSTREAM

21 Μαρτίου 2019

Σχεδόν καμία παγκόσμια ημέρα δεν έχει την αίγλη, το γούστο, την ένταση, τον ιερό τρόμο που προκαλεί η παγκόσμια ημέρα ποίησης. Είναι γνωστό, αγαπητοί φίλοι κι αγαπητές φίλες: τα feeds σας γεμίζουν με ποιήματα από εδώ, ποιήματα από εκεί, λίγο Χριστιανόπουλο για πρωινό, λίγο Ρίλκε για μεσημερινό, λίγο Δημουλά για βραδινό. Πέρα από το ότι προφανώς αυτό είναι άδικο απέναντι στη δασοπονία που επίσης σήμερα γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα της, πρόκειται και για μια ιδιαιτέρως διασκεδαστική περίσταση.

Η ποίηση είναι σπουδαίο πράγμα, αγαπητοί αναγνώστες, αφού συχνά έχει αποτελέσει τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος υψώθηκε σε Άνθρωπο επικοινωνώντας με την Ομορφιά και τη Χάρη. Τις περισσότερες περιπτώσεις, όμως, ήταν για μας ένα αποκούμπι στις δύσκολες στιγμές που ο μόνος που στάθηκε δίπλα μας ήταν η ελληνική τηλεόραση των 90s. Κακά τα ψέματα, τα ένδοξα ελληνικά 90s του κωστοπουλισμού και της ιδιωτικής τηλεόρασης είχαν μια συμπλεγματική σχέση με την ποίηση, την κουλτούρα κι όλα αυτά τα τζιτζιφιόγκικα πράματα.

Η αλήθεια είναι ότι οι ελληνικές σειρές μας έχουν προσφέρει μερικά υπέροχα κλασικά ποιητικά επεισόδια που ακόμα συνοδεύουν τα καλλιτεχνικά βράδια μας, ενώ αντίστοιχου επιπέδου λυρισμός έλουσε ουκ ολίγες φορές τις ελληνικές βιντεοταινίες ή ενημερωτικές εκπομπές. Μαζέψαμε, λοιπόν, τις επικότερες ποιητικές στιγμές των ελληνικών σήριαλ του ’90, με μια μικρή τζούρα πρεκίλας, και σας καλούμε να ψηφίσετε την καλύτερη, την λυρικότερη, την ποιητικότερη.

213

Κωνσταντίνου και Ελένης

120

Απαράδεκτοι

111

Της Ελλάδος τα Παιδιά

79

Α.Μ.Α.Ν

78

Ντόλτσε Βίτα

72

Πρέκας

24

Τρεις Χάριτες

21

Μαντάμ Σουσού

Best of internet