Quantcast

Το ντοκιμαντέρ για τον Michael Jackson και την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών προκαλεί πανικό, προφανώς

Το Leaving Neverland έκανε πρεμιέρα στο ΗΒΟ την Κυριακή

THE NERDSTREAM

6 Μαρτίου 2019

Το Leaving Neverland, το ντοκιμαντέρ του Dan Reed, έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του φέτος το Γενάρη στο φεστιβάλ του Sundance στις ΗΠΑ και, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε πολύ έντονες συζητήσεις. Ο λόγος, φυσικά, είναι ότι η ταινία καταπιάνεται με τις ιστορίες δύο ανθρώπων, του Wade Robson και του James Safechuck, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ως παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον Michael Jackson.

Στο ντοκιμαντέρ, ο Reed μιλάει εκτενώς με τους δύο άνδρες και τις οικογένειές τους όσον αφορά την σχέση τους ως παιδιά με τον Jackson, κυρίως μέσα από τις επισκέψεις τους στο διάσημο Neverland Ranch αλλά και το διαμέρισμά του στο Los Angeles. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται στην επιφάνεια τέτοιοι ισχυρισμοί εναντίον του Jackson, αφού το 1993 είχε κατηγορηθεί για την παρενόχληση του 13χρονου Jordan Chandler, με την υπόθεση να μην φτάνει στα δικαστήρια, μιας και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός έφτασε τα 15 εκ. δολάρια. Έπειτα, το 2005, υπήρξαν νέες καταγγελίες και τελικά ο Jackson αθωώθηκε στο δικαστήριο.

Μετά την πρεμιέρα στο Sundance, λοιπόν, το τετράωρο Leaving Neverland ήταν ίσως το πιο πολυ-αναμενόμενο ντοκιμαντέρ της χρονιάς, και τελικά την Κυριακή το βράδυ το ΗΒΟ προέβαλλε το πρώτο μέρος, με το δεύτερο να ακολουθεί την Δευτέρα. Και βέβαια, η πρεμιέρα της ταινίας προσέλκυσε 1,3 εκ. θεατές στις ΗΠΑ, σημειώνοντας την τρίτη μεγαλύτερη πρεμιέρα ντοκιμαντέρ αυτήν την δεκαετία. Μετά την ταινία, το ΗΒΟ προέβαλε μάλιστα και μια ειδική εκπομπή με την Oprah Winfrey να συνομιλεί με τον δημιουργό και τους Robson και Safechuck.

Και ναι, όπως φαντάζεστε, στα κανάλια και τα social media των ΗΠΑ έχει προκληθεί ένας πανικός, με υποστηρικτές και επικριτές του Michael Jackson να σφάζονται. Εμείς δεν έχουμε δει το ντοκιμαντέρ, οπότε δεν έχουμε σχηματίσει άποψη, αλλά μπορείτε να τσεκάρετε το trailer εδώ:

Best of internet