Quantcast

LISTCULT ’18: Τα 10 καλύτερα (ή/και χειρότερα) memes της χρονιάς

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα ακολουθήσουν σκληρές εικόνες

Αλέξανδρος Παπαγεωργίου

27 Δεκεμβρίου 2018

Περάσατε μια δύσκολη χρονιά, αγαπητές φίλες κι αγαπητοί φίλοι. Το ξέρουμε. Κι εμείς περάσαμε μια δύσκολη χρονιά. Βασικά, όλοι περάσαμε μια δύσκολη χρονιά. Μην ανησυχείτε όμως: η επόμενη θα είναι χειρότερη. Κι αυτό δεν το λέμε έτσι για να σας καθησυχάσουμε. Το πιστεύουμε πραγματικά. Τουλάχιστον, από την άλλη, πάντα θα έχουμε κάποια πράγματα να μας κρατάνε συντροφιά. Όχι, δεν εννοούμε φιλίες, έρωτες, οικογένειες, αγαπημένα πρόσωπα, τέχνη, φιλοσοφία και άλλα τέτοια φλώρικα πράγματα – κυρίως επειδή δεν είμαστε φλώροι. Εννοούμε memes, αυτές τις ψηφίδες αγαλλίασης που συναρμολογούν τον μεγάλο νεο-αναγεννησιακό πίνακα λαϊκής φαντασίας, αυτές τις μικρές δροσοσταλίδες χαράς που κουρνιάζουν στην ψυχή μας κάθε φορά που πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε σκατά – πάντα δηλαδή.

Αν σας λέγαμε ότι δεν επιδιδόμαστε κι εμείς σ’ αυτό το ευγενές σπορ, θα ήταν ψέματα. Αν μη τι άλλο, η ντόπια κοινωνική, πολιτική, πολιτισμική πραγματικότητα προσφέρεται απλόχερα και γαλαντόμα για ψηφιακό μανιπουλάρισμα αμφιβόλου αισθητικής, παρά τις προσπάθειες των Δυνάμεων του Κακού για την καταστολή της λαϊκής αυτοσχέδιας ψυχαγωγίας. Πέρα, λοιπόν, από τις φετινές εξελίξεις στην ελληνική τηλεόραση, τα ρωσικά γήπεδα, την άγρια δύση της Τούμπας, τις καλοκαιρινές διακοπές στην Ψέριμο, τις ενημερωμένες pop κερκίδες και εν γένει την ελληνική κατάσταση των πραγμάτων, αποφασίσαμε να στρέψουμε το κοσμοπολίτικο βλέμμα μας στην υφήλιο και να μαζέψουμε τα 10 καλύτερα ή/και χειρότερα meme formats που απολαύσαμε, καταναλώσαμε ή παράξαμε φέτος στον πλανήτη της pop κουλτούρας.

Συνεχίστε με δική σας ευθύνη.

10. Ben Swolo

Από τον περασμένο Δεκέμβρη που κυκλοφόρησε το Star Wars: The Last Jedi, αυτό το πράγμα μας έχει μαγέψει. Δείτε το. Όχι δείτε το.

9. We Don’t Do That Here

Το Black Panther ήταν καλό, αλλά τα memes είναι πάντα καλύτερα.

8. Not A Cellphone In Sight

Όταν δεν χαζεύαμε όλη μέρα αυτόν τον διάολο στο χέρι.

7. Most Ambitious Crossover

Ναι, το Avengers: Infinity War κυριάρχησε στο box office, στις καρδιές μας, στα memes.

6. Surprised Pikachu

Περίπου τόσο εκπλαγήκαμε και εμείς όταν συνειδητοποιήσαμε ότι το συμπαθές ηλεκτροφόρο κιτρινωπό αρούρι έγινε viral meme εν έτει 2018.

5. Elon Musk 420

Είναι ο χειρότερος. Απλά ο χειρότερος.

4. If You Don’t Love Me At My

Μην παίρνετε τίποτα για δεδομένο. Ενδέχεται σοβαρά να επιστρέψει αργότερα για να σας δαγκώσει στον κώλο.

3. I Don’t Feel So Good

Ή αλλιώς: πώς η πιο σπαραξικάρδια στιγμή του Avengers: Infinity War έγινε ένα από τα πιο αστεία meme formats της χρονιάς. Πάντα ο βασανισμένος λαός βρίσκει τρόπους να διαχειριστεί το τραύμα. Ως γνωστόν, comedy = tragedy + time.

2. Zuckerberg

Η Ανθρώπινη Σαύρα, ο Σκληρόκαρδος Χρυσοκούκης, το Ανέκφραστο Ανδροειδές, o Πανταχού Παρών, ο Mark Zuckerberg.

1. Thanos

Ναι, φίλες και φίλοι, ο Thanos έδωσε τροφή για τα καλύτερα/χειρότερα memes του 2018. Για την ακρίβεια, θα είμαστε πρόθυμοι να θυσιάσουμε τα μισά από όλα τα memes- oh wait

Best of internet