Quantcast

Παραλίγο να φύγουν τα Friends από το Netflix, αλλά τελικά θα συνεχίσουμε να βλέπουμε μέχρι να πεθάνουμε

False alarm-γροθιά στις άυπνες νοσταλγικές νύχτες

THE NERDSTREAM

4 Δεκεμβρίου 2018

Όλοι έχουμε ένα happy place. Κάποιοι είναι φλώροι, και το happy place τους βρίσκεται σε οικογενειακές στιγμές, με αγαπημένα τους πρόσωπα, σε καταστάσεις ζεστασιάς, θαλπωρής και αγάπης, όταν ένιωθαν ότι έχουν αξία και τους εκτιμούν άλλοι άνθρωποι. Οι υπόλοιποι, φυσιολογικοί άνθρωποι, όμως, βρίσκουν το happy place τους σε ελληνικές και ξένες σειρές των 90s. Αυταπόδεικτα πράγματα.

Ένα τέτοιο happy place μας πήγε να δεχτεί ισχυρό χτύπημα τις περασμένες μέρες. Δεν ξέρουμε αν το γνωρίζετε, αλλά υπάρχει ένα αμερικάνικο sitcom που λέγεται Friends. Αυτό το sitcom παίζει εδώ και περίπου 765 χρόνια τα μεσημέρια του σαββατοκύριακου στο Star, κι ήταν ένα από τα βασικότερα τελετουργικά της ελληνικής κοινωνίας. Εκτός αυτού, όμως, επειδή ποτέ ένα σαββατοκύριακο δεν είναι αρκετό, χρειάζεσαι ανά πάσα στιγμή άμεση πρόσβαση. Κι έτσι το Netflix μπαίνει στο παιχνίδι, κι έχουμε περάσει κάμποσα βράδια βλέποντας random επεισόδια Friends από εκεί που δεν το περιμέναμε.

Προχτές, λοιπόν, έσκασε μια πανικόβλητη είδηση ότι η σειρά πρόκειται να φύγει από το Netflix την 1η Ιανουαρίου 2019. Για την ακρίβεια, εμφανίστηκε αυτή η ανίερη εικόνα, έτσι όπως την απαθανάτισαν μερικοί πιο ψύχραιμοι συνδρομητές της υπηρεσίας:

Δεν έμοιαζε και πολύ παράξενο βέβαια, μιας και η Warner, στην οποία ανήκει η σειρά, ετοιμάζεται να στήσει δική της streaming πλατφόρμα μέσα στο 2019, οπότε τι πιο λογικό από το να μαζέψει εκεί τους τίτλους που έχει στην ιδιοκτησία της; Σήμερα, όμως, το Netflix έσπευσε να ανακοινώσει ότι τα Friends τελικά δεν θα πάνε πουθενά, τουλάχιστον για το 2019. Καλά Χριστούγεννα να έχουμε.

Best of internet