Quantcast

Αληθινοί σατανιστές έκαναν μήνυση για το Sabrina του Netflix, γιατί τον Σατανά δεν θα τον ξαναβρίσεις

Τον Σατανά

THE NERDSTREAM

12 Νοεμβρίου 2018

Λοιπόν, το Chilling Adventures of Sabrina είναι μια πολύ τίμια σειρά. Εμάς μας άρεσε, στους φίλους μας άρεσε, άρεσε γενικά στον κόσμο. Άρεσε, όμως, σε όλους; Όχι, φίλοι και φίλες. Η σειρά του Netflix δεν άρεσε στους πιο άμεσα ενδιαφερόμενους: την θρησκευτική οργάνωση Satanic Temple από το Σάλεμ (προφανώς) της Μασαχουσέτης.

Για την ακρίβεια, ήδη πριν από δύο βδομάδες, ο επίσημος εκπρόσωπος του Satanic Temple, Lucien Greaves, είχε εκφράσει την δυσανασχέτησή του στο Twitter όσον αφορά την αναπαράσταση του ΣΚΟΤΕΙΝΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ στην σειρά, υποστηρίζοντας πως το σχέδιο για το άγαλμά Του είχε ξεπατικωθεί από το αντίστοιχο άγαλμα του ΜΠΑΦΟΜΕΤ που διαθέτει η οργάνωση:

Φυσικά, έπειτα ακολούθησαν απειλές για απεύθυνση στη δικαιοσύνη, αλλά μάλλον κανείς δεν πίστεψε ότι πράγματι αυτοί οι σατανάδες θα έτρεχαν το Netflix στα δικαστήρια. Αλλά, φευ, αγαπητοί αναγνώστες, το Satanic Temple πράγματι την Παρασκευή κατέθεσε μήνυση εναντίον του Netflix και της Warner, όπως μας πληροφόρησε το ρεπορτάζ του Deadline.

Συγκεκριμένα, το Satanic Temple ζητάει 50 εκατομμύρια δολάρια (μπορούσαν και καλύτερα), μιας και αισθάνεται πως η σειρά αναπαριστά λανθασμένα τις αξίες του Εωσφόρου, χρησιμοποιώντας την εικονογραφία Του για να παραπέμψει στην τέλεση κολάσιμων (ουπς) πράξεων, ενώ από την άλλη η συγκεκριμένη οργάνωση δηλώνει απερίφραστα πως προωθεί την αγάπη και την ενσυναίσθηση μεταξύ όλων των ανθρώπων.

Ελπίζουμε να τα βρούνε τα παιδιά – και το Netflix να έχει τα αγαλματάκια του, και το Satanic Temple να μην κάνει εκπτώσεις στις αξίες του.

Best of internet