Quantcast

Ναι, δεν έχετε πάρει LSD, αυτό είναι το Twin Peaks αλλά γυρισμένο στα Τρίκαλα

Τρέμε Καβάλα και Σύμπλεγμα της Αράχνης

THE NERDSTREAM

28 Φεβρουαρίου 2018

ΟΚ, τι να πούμε τώρα; Πριν τέσσερις μόλις μέρες ήταν η Twin Peaks Day, δηλαδή η μέρα που ο Agent Cooper πήγε στην χαριτωμένη πόλη του Twin Peaks για να εξιχνιάσει τον μυστηριώδη φόνο της Laura Palmer. Σήμερα όμως ανακαλύψαμε κάτι που θα ήταν ικανό να αναγκάσει τον David Lynch να σκίσει τα πτυχία του (στην ζωγραφική και την γλυπτική), να διαλύσει τον εξοπλισμό του, να φάει το καπέλο του, να προχωρήσει σε έναν μήνα αδιάκοπου υπερβατικού διαλογισμού και να παραδεχτεί ότι όχι μόνο δεν είναι ο σύγχρονος μαιτρ του σκοτεινού σουρεαλισμού αλλά ότι έχει ακόμα πολλά να μάθει προκειμένου να γίνει ένας αξιοπρεπής auteur.

Ανακαλύψαμε, λοιπόν, ότι ο αγαπητός κύριος George Gorgogetas έχει δημιουργήσει ένα mashup video όπου το θρυλικό intro του Twin Peaks, με τις υπέροχες απειλητικές και καθησυχαστικές νότες του Angelo Badalamenti, πέφτει πάνω σε βουκολικές σκηνές από την γραφική και χαριτωμένη πολίχνη των Τρικάλων. Όλα όσα αγαπήσαμε είναι εκεί: οι πάπιες, τα δέντρα, οι καταρράκτες, οι νερόμυλοι, οι μικρές εργοστασιακές μονάδες, η πινακίδα που σε καλωσορίζει στην πόλη. Μπορεί το video να μετράει ήδη μερικούς μήνες ζωής, αλλά είμαστε να αποφασισμένοι να αποκαταστήσουμε την κοσμική αδικία σύμφωνα με την οποία έχει κάτω από 1000 views, χαρίζοντάς το στο πάντα διψασμένο φιλοθεάμων κοινό του βαθέως internet.

Μπορεί μέχρι τώρα η Καβάλα με το ήδη θρυλικό Σύμπλεγμα της Αράχνης να βρίσκεται στην πρωτοπορία της cult κατά-λάθος-avant-garde τηλεόρασης, αλλά μετά τις νεότερες εξελίξεις τα Τρίκαλα μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι ως σύγχρονη Μέκκα του σκοτεινού μυστηρίου, των αναπάντητων ερωτημάτων, του οντολογικού χάους, της obscure φωτιάς που καίει τα σωθικά των ανθρώπων. Αν ήμασταν κακοί, θα λέγαμε ότι ήδη αυτό το μικρό δείγμα είναι καλύτερο από την τρίτη σεζόν του Twin Peaks, αλλά θα αρκεστούμε να πούμε το εξής: Στα Τρίκαλα στα δυο στενά, σκοτώσανε την Laura Palmer.

Best of internet