Quantcast

Η Μέγιστη Ιρλανδική κουράδα δήλωσε ότι η μουσική πλέον έχει γίνει κοριτσίστικη

Kάπου εδώ να θυμίσουμε ότι το 2016 τo Glamour τον ανέδειξε «Γυναίκα της Χρονιάς»

Χρήστος Πρόεδρος

29 Δεκεμβρίου 2017

Oι εποχές πρενούν, αλλάζουν, πολλοί παραπονιούνται ότι η μουσική δεν είναι όπως κάποτε, αλλά όπως και να ‘χει, η νοσταλγία και το παράπονο που εξέφρασε ο αοιδός των U2, Μπόνο ακούγεται κάπως σκατά. Ο ζάμπλουτος Ιρλανδός, σε (άλλη μια) συνέντευξή του στο Rock & Roll μίλησε για διάφορα πράγματα και μεταξύ αυτών ανέφερε ότι πλέον οι νέοι άντρες δεν έχουν το χώρο να εκφράσουν την οργή τους, επειδή με τόσες γυναίκες που κάνουν μουσική, ο χώρος έχει γίνει πολύ «κοριτσίστικος».

Η ανησυχία του Μπόνο, μήπως, αφ’ ενός εκλείψουν οι κιθάρες και αφ’ ετέρου, μήπως οι άντρες χάσουν το πάτημα για να βγάλουν την οργή τους στη μουσική, εδράζεται πάνω στη διαπίστωσή του ότι η μουσική έχει γίνει πολύ κοριτσίστικη. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα στη συνέντευξη:

Νομίζω ότι η μουσική έχει γίνει πολύ κοριτσίστικη. Και υπάρχουν κάποια καλά πράγματα σε αυτό, αλλά η hip-hop είναι το μόνο είδος που έχει χώρο για την οργή των νέων ανδρών και αυτό δεν είναι καλό.

Για κάποιο λόγο εάν οι γυναίκες κάνουν μουσική με κιθάρες, ή εάν κάνουν περισσότερη μουσική από ό,τι παλιά, αυτό στερεί το δικαίωμα στους άντρες να φτιάξουν ό,τι μουσική θέλουν; Και η οργή που διοχετεύεται μέσα του hip-hop είναι κάτι κακό για τον Μπόνο άραγε για λόγους γούστου, ή επειδή νιώθει αδικημένος;

«Σε τελική ανάλυση, τι είναι το rock & roll; Η οργή βρίσκεται στην καρδιά του. Η Rock & Roll συχνά το έχει αυτό, γι’ αυτό και οι the Who ήταν τόσο σπουδαία μπάντα. Ή οι Pearl Jam. Ο Eddie έχει αυτή την οργή».

Bέβαια ο Μπόνο ξεχνάει ότι αυτό το πρόβλημα, εάν παρατηρείται, τότε δεν φταίνε οι γυναίκες που φτιάχνουν μουσική, αλλά τέλος πάντων συμβαίνει κυρίως σε λευκούς νέους άνδρες, ένα σετ χαρακτηριστικών το οποίο εδώ και χρόνια είναι μακράν το πιο προνομιούχο.

Πάντως το όλο θέμα γίνεται ακόμη πιο πανέμορφο, όταν θυμόμαστε ότι το 2016 το Glamour είχε δώσει στον Ιρλανδό τραγουδιστή το βραβείο «Γυναίκα της Χρονιάς».

 

Best of internet