Quantcast

Aνακοινώθηκε η κυκλοφορία της τελευταίας ποιητικής συλλογής του Λέοναρντ Κοέν

O Koέν υπήρξε πετυχημένος ποιητής και συγγραφέας αρκετά χρόνια πριν ασχοληθεί με τη μουσική

THE NERDSTREAM

7 Οκτωβρίου 2017

 

Ο Λέοναρντ Κοέν υπήρξε εξίσου αναγνωρισμένος τραγουδοποιός και ποιητής, με τη δεύτερη ιδιότητά του να φαίνεται πολύ στους εξαιρετικούς στίχος που έγραφε για τα τραγούδια του. Λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από το θάνατο του, ανακοινώθηκε η δημοσίευση της τελευταίας του ποιητικής συλλογής.

Σύμφωνα με την Canongate που είναι ο εκδότης του, η ποιητική συλλογή The Flame (Η Φλόγα) θα αποτελείται κατά βάση από καινούριο υλικό. Ο πρώην διευθυντής της Canongate και διαχειριστής της περιουσίας του Κοέν Ρόμπερ Κόρι είπε σε μια δήλωσή του ότι η ολοκλήρωση του The Flame ήταν ένας από τους βασικούς στόχους του καλλιτέχνη πριν το θάνατό του.

Ο Κόρτι για να το πετύχει αυτό έκανε μια διαλογή από ανέκδοτα ποιήματα και σημειώσεις από τα σημειωματάρια του ποιητή. Εκεί γινόταν και η αναφορά στη “φλόγα και πως ο πολιτισμός μας την απειλεί με εξαφάνιση“, είπε ο Κόρι. H ποιητική συλλογή θα εκδοθεί σε ένα χρόνο από τώρα, τον Οκτώβριο του 2018.

Ο Κοέν, ο οποίος πέθανε πέρσι τον Νοέμβριο σε ηλικία 82 χρονών, είχε μια πετυχημένη πορεία σα συγγραφέας και ποιητής αρκετά πριν ασχοληθεί με τη μουσική. Το πρώτο του βιβλίο Let Us Compare Mythologies κυκλοφόρησε το 1956 και ακολούθησαν τα The Spice-Box of Earth του 1961 και Flowers for Hitler του 1964. Σε αντίθεση με τον πρώτο του δίσκο ο οποίος βγήκε το 1967, όταν ο καλλιτέχνης ήταν ήδη στα 30 του.

Εκτός από ποίηση, σκίτσα και αποσπάσματα από τα σημειωματάριά του, το The Flame θα περιλαμβάνει τους πλήρεις στίχους των τριών τελευταίων του δίσκων σύμφωνα με την Canongate.

(πηγή)

 

Best of internet