Ο Δημήτρης Τσοβόλας τα δίνει όλα απέναντι στην προπαγάνδα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ποιος κατέστρεψε την χώρα

politix

Ο Δημήτρης Τσοβόλας τα δίνει όλα απέναντι στην προπαγάνδα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ποιος κατέστρεψε την χώρα

Το “δώσ’τα όλα” είναι για αρχόντους όχι για λινάτσες


Τσαγκ · 15 Δεκεμβρίου 2016

andreas5

Στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2017 ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι “Η πολιτική του Τσοβόλα δώσ΄τα όλα κατέστρεψε την Ελλάδα”. Φυσικά αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Δημήτρη Τσοβόλα aka “Δώσ’τα ολα”, ο οποίος απάντησε με στοιχειά και ονόματα για το πόσο χαμηλά είχε το χρέος το ΠΑΣΟΚ και πόσο ψηλά το ΑΕΠ πριν έρθει η νεοφιλελεύθερη δεξιά του πατέρα του Κούλη και η ασυδοσία του Κώστα Καραμανλή jr.

Εδώ μόνο αλήθειες:

Tο δημόσιο χρέος στις 31.12.1989 ανήρχετο στο ποσό των 6.699 δισ. δραχμών ή σε ευρώ στο ποσό των 19,5 δισ., ενώ λόγω της αλλοπρόσαλλης και ταξικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφάρμοσε η κυβέρνηση της Ν.Δ. την περίοδο 1990-1993 πολλαπλασιάστηκε και ανήλθε στο ποσό των 23.431 δισ. δραχμών και την περίοδο 2004-2009 ανήλθε στο ποσό των 273,5 δισ. ευρώ

grafima-tsovolas-1

Σε ποσοστό δε στο ΑΕΠ το δημόσιο χρέος το 1989 ήταν 61,5%, ενώ η κυβέρνηση της Ν.Δ. παρέδωσε το 2009 δημόσιο χρέος που ανήλθε στα 273,556 δισ. ευρώ και σε ποσοστό 106% του ΑΕΠ, παρότι εισέπραξε το Δημόσιο τεράστια ποσά από την πώληση εθνικού πλούτου και κερδοφόρων ΔΕΚΟ.Τα τελευταία στοιχεία ήταν εκτιμήσεις, ενώ διαμορφώθηκε τελικά το χρέος αυτό στο 124% του ΑΕΠ το 2009.

Το πιο σημαντικό δε είναι ότι το 1989 από το σύνολο του ανωτέρω δημοσίου χρέους μόνο το 28% ήταν εξωτερικό, ενώ το 2009 το εξωτερικό χρέος ανήλθε στο 80%, με αποτέλεσμα να γίνει η χώρα έρμαιο στα χέρια των ξένων δανειστών και όμηρος της καταστροφικής πολιτικής της Ν.Δ.

grafima-tsovolas-2

Ακόμη πρέπει να σημειωθεί ότι το 1989 το δημόσιο χρέος ανήρχετο σε 19,5 δισ. ευρώ (μετατρεπόμενο σε ευρώ), παρότι η κυβέρνηση του προοδευτικού και πατριωτικού ΠΑΣΟΚ της περιόδου 1981-1989 εγκαθίδρυσε το κράτος πρόνοιας, βελτίωσε σημαντικά το βιοτικό επίπεδο των ξεχασμένων από τη συντηρητική παράταξη πολιτών (μισθωτών, συνταξιούχων, μικρομεσαίων κ.λπ.) και οδήγησε σε ανάπτυξη με ποσοστό αύξησης του πραγματικού ΑΕΠ κατά ποσοστό 4% το 1988 και 1989.

Το πιο σημαντικό δε ήταν ότι με την κυβερνητική πολιτική εκείνης της περιόδου το ΠΑΣΟΚ συγκράτησε την ανεργία σε ποσοστό 7%, όταν ο μέσος όρος της ανεργίας στην ΕΟΚ (τώρα Ε.Ε.) ανερχόταν στο 10%.

Παράλληλα η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μείωσε σταδιακά τον πληθωρισμό από 25% που παρέδωσε η κυβέρνηση της Ν.Δ. το 1981 στο 13% το 1989, το δε έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών από 2,5 δισ. δολάρια που παρέδωσε η κυβέρνηση της Ν.Δ. στα 900 εκατ. δολάρια το 1989.

και συνεχίζει λέγοντας:

Ασφαλώς η Ν.Δ. και ο σημερινός αρχηγός της, όπως και παλαιότερα ο Κων/νος Μητσοτάκης, είχαν και έχουν κάθε λόγο να διατυπώνουν ψευδή συνθήματα, γιατί, γι’ αυτούς και για τη συντηρητική παράταξη, οι δαπάνες για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των μικρομεσαίων εισοδηματικών τάξεων καθώς και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και η ανάπτυξη που φέρνει απασχόληση και όχι συσσώρευση υπερκερδών στις τράπεζες και τις πολυεθνικές οικονομικές μονάδες, αποτελούν περιττές και οικονομικά αναποτελεσματικές δαπάνες.

Αυτό γιατί ο νεοφιλελευθερισμός αντιμετωπίζει τις κοινωνίες ως μάζες, μέσα από αριθμούς και δείκτες, αδιαφορώντας για τους ανθρώπους.

Είχαμε να δούμε τόση μαεστρία από τότε που ο Ντένις ο Τρομέρος, ο Μπέργκαμπ δημιούργησε αυτό το έργο τέχνης στο άψυχο κορμί του Νίκου Νταμπίζα

Όλη το άρθρο του πρωτοπαλίκαρου του αληθινού ΠΑΣΟΚ στην ΕΦ.ΣΥΝ εδώ

Best of internet