Quantcast
POLITIX

Περίπου οπουδήποτε νότια της Λαμίας απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις για την επίσκεψη Ομπάμα

Κυκλοφοριακό χάος αύριο στην Αθήνα


felix · 14 Νοεμβρίου 2016

cxofz0gwqaa1kec

Δεν τσιγκουνεύτηκε καθόλου η Ελληνική Αστυνομία όταν αποφάσισε που απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις ενάντια στην επίσκεψη του απερχόμενου πλέον, Τραμπ γαρ, Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα. Οι συγκεντρώσεις προφανώς θα απαγορευτούν για λόγους “τάξης και ασφάλειας” με απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

Οι συγκεντρώσεις θα επιτρέπονται στο μικρό διάδρομο επί της ουσίας που είναι το κομμάτι ανάμεσα στην Ομόνοια και τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου. Κι εκεί, προφανώς οι διαδηλωτές θα έχουν μερικές χιλιάδες πάνοπλους ΜΑΤατζήδες για παρέα για να τους συμβουλέψουν με την παρουσία τους για το ποιες είναι οι σωστές αποφάσεις στη ζωή.

Κι επειδή είναι βαρετό να απαγορεύεις τις συγκεντρώσεις μόνο στην ξηρά, απαγορεύεται και να κυκλοφορήσεις ή να παρκάρεις την τριήρη σου στη θάλασσα που βρίσκεται κοντά στον Αστέρα της Βουλιαγμένης. Έτσι αποφάσισε η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού, καθώς κάπου εκεί γύρω θα διακοπάρει ο Μπαράκ.

Όλα αυτά εντωμεταξύ θα παίζουν πάνω από 30 ώρες, καθώς η απαγόρευση για τους δρόμους ξεκινά από αύριο Τρίτη 06:00 το πρωί και λήγει μεθαύριο Τετάρτη 15:00 το μεσημέρι, ενώ για τα καράβια για 48 ολόκληρες ώρες, από σήμερα στις 15:00 μέχρι την αντίστοιχη ώρα την Τετάρτη. Αναλυτικά οι περιοχές που ισχύει η απαγόρευση:

α. Από 06:00 ώρα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 15:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016 , στην περιοχή του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης που περικλείεται από τις οδούς: Καβουρίου – δεξιά Αθηνάς – συνέχεια Λ. Ποσειδώνος (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ερμού), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

β. Από 06:00 ώρα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 24:00 ώρα της ίδιας ημέρας στην περιοχή του Κέντρου Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – συνέχεια Νικολάου Γκύζη – δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη – συνέχεια Κεδρηνού – αριστερά Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – συνέχεια Λυκαβηττού – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), ως και στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως και τη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη), στη Λ. Καραμανλή (Βούλα), στη Λεωφόρο Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

gre1291675_16760725-thumb-large

γ. Από 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 16:00 ώρα της ίδιας ημέρας , στην περιοχή του Κέντρου Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – συνέχεια Νικολάου Γκύζη – δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη – συνέχεια Κεδρηνού – αριστερά Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – συνέχεια Λυκαβηττού – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), ως και στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη) , στη Λ. Καραμανλή (Βουλιαγμένη), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, στη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στο τμήμα της Αττικής Οδού από τη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου έως το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

δ. Aπό 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 16:00 ώρα της ίδιας ημέρας , στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Λ. Συγγρού (από τη συμβολή με την οδό Αχιλλέως) – δεξιά Λ. Ποσειδώνος – δεξιά Επαμεινώνδα – συνέχεια Λάμπρου Κατσώνη – δεξιά Αχιλλέως (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Συγγρού).

Όλα αυτά θα μοιάζουν κάπως έτσι, για να πιάσετε την κλίμακα της φάσης:

 

 


Tαυτόχρονα, θα παίζουν και στάσεις εργασίας από αύριο σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ. Την Τρίτη θα γίνει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 10 το πρωί, την Τετάρτη ο ΗΣΑΠ δε θα λειτουργεί από τις 21.00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας, ενώ την Παρασκευή η Αθήνα θα μείνει χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 16:00 το απόγευμα.

 

 

Η απαγόρευση των συγκεντρώσεων τυπικά επιτρέπεται με βάση το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ενώ ένα σχετικό νομοθετικό διάταγμα που και αυτό χρησιμοποιείται για τον ίδιο σκοπό (άρθρο 6 του Νομοθετικού Διατάγματος 794/1971) έχει ξεμείνει πολύ βολικά από τον καιρό της Χούντας.

Το ζήτημα είναι, καταρχάς, το κατά πόσο κάθε φορά αυτή η απόφαση έχει οποιαδήποτε πραγματική βάση, καθώς επί της ουσίας βάζει την
Αστυνομία να είναι υπεύθυνη για το αν, που και πότε θα διαδηλώσουν οι πολίτες. Κατά δεύτερον, το γιατί ακριβώς ο αμερικάνος πρόεδρος έρχεται επίσκεψη τις ημέρες που γίνεται ο εορτασμός της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της χούντας (η οποία χούντα είχε κάθε ευλογία των ΗΠΑ), κάτι το οποίο είναι σαφές πως θα προκαλέσει εντάσεις.

Best of internet