Quantcast
POLITIX

Συμφωνία κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

Αλλάζει και ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών


THE NEWSROOM · 10 Νοεμβρίου 2016

diaskepsi-proedron-esr-500x313

Συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία επί της πρότασης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ επιτεύχθηκε στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Η πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για πρόεδρο τον Θανάση Κουτρομάνο και αντιπρόεδρο τον Ροδόλφο Μορώνη βρήκε θετική υποδοχή από τη Νέα Δημοκρατία.

 

H πρόταση Βούτση για τα μέλη του ΕΣΡ

Πρόεδρος ο πρ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κουτρουμάνος

Αντιπρόεδρος, ο δημοσιογράφος Ροδόλφος Μορώνης

Μέλη:

Πόπη Διαμαντάκου, δημοσιογράφος

Νίκος Κιάος , δημοσιογράφος

Βασίλης Καραποστόλης, καθηγητής του ΕΚΠΑ

Λίλιαν Μήτρου, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Βασίλης Κουφόπουλος, δημοσιογράφος

Γιώργος Σαρειδάκης πρώην διπλωμάτης

 

 

 

Nωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν πως γίνονταν ζυμώσεις από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση στην κατεύθυνση της εκλογής στη θέση του προέδρου του ΕΣΡ του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Θανάση Κουτρομάνου, τον οποίο έχει προτείνει η Νέα Δημοκρατία.

Λίγο πριν τη διάσκεψη των προέδρων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και ΜΜΕ Νίκος Παππάς δήλωσε -σε μια εμφανή προσπάθεια σύγκλισης- ότι «ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και ευρύτερων συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως της νέας ανεξάρτητης Αρχής».

Σε δήλωσή του στο ΑΜΠΕ ο κ. Παππάς ανέφερε ότι «το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες» και πρόσθεσε: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έχουμε λύση».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας είπε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ότι η δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κινείται σε θετική κατεύθυνση, ενώ συμπλήρωσε ότι «θα είναι θετική και η επιλογή του κ. Κουτρομάνου για τον θεσμό του ΕΣΡ».

Best of internet