Quantcast
POLITIX

Η Μάργκαρετ Θάτσερ ψηφίστηκε από Βρετανούς ιστορικούς ως η χειρότερη πρωθυπουργός που είχε η χώρα τα τελευταία 100 χρόνια

¨Διέλυσε πολλά καλά στοιχεία της κοινωνίας, δημιουργώντας πολλά άσχημα”


Τσαγκ · 19 Οκτωβρίου 2016

article3048.w_l

Η Μάργκαρετ Θάτσερ ανακηρύχθηκε από την Ένωση Ιστορικών Βρετανίας ως η χειρότερη πρωθυπουργός που είχε η χώρα τα τελευταία 100 χρόνια. Στην δεύτερη θέση με μικρή διάφορα βγήκε ο Ντέιβιντ Κάμερον και τέταρτος ο Τόνι Μπλερ.

Στα μέλη της ένωσης ιστορικών ζητήθηκε να αναλύσουν τις απόψεις τους για τους τελευταίους 19 πρωθυπουργούς της χώρας και να καταλήξουν στον χειρότερο, με την “Σιδηρά Κυρία” να καταλαμβάνει την πρώτη θέση με το 24% των ψήφων.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον καπάρωσε με μικρή διαφορά την δεύτερη θέση με 22%,  με τρίτο τον Νέβιλ Τσάμπερλεϊν με 17% και τέταρτο τον Τόνι Μπλερ με 11%.

Οι ιστορικοί έδωσαν βάση στο αντίκτυπο που είχε η πολιτική της Θάτσερ ως προς την κοινωνία. Η συγγραφέας Έμμα Ντάρβιν αναφέρει

«Η Θάτσερ κατέστρεψε πολλά καλά πράγματα στην κοινωνία, και δημιούργησε πολλά άσχημα, άφησε ένα κοινωνικό και ηθικό κενό στο οποίο οι εγωιστές πλούσιοι και οι υπερβολικά τυχεροί μπορούν να δράσουν καταστρέφοντας ακόμη περισσότερο τις ανάγκες όλων των υπολοίπων»

LONDON, ENGLAND - MAY 11: British Prime Minister David Cameron stands outside 10 Downing Street on May 11, 2011 in London, England. Today marks the first anniversary of the British Coalition Government between the Conservative and the Liberal Democrat parties. (Photo by Dan Kitwood/Getty Images) *** Local Caption *** David Cameron;

Οι ιστορικοί “κράζουν” και τον Ντέιβιντ Κάμερον, κυρίως για την απόφαση του για το δημοψήφισμα του Brexit, καθώς θεωρούν ότι έφερε την μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων 75 ετών στην Βρετανία.

tony-blair-world-hunger

Τέλος τα βέλη των ιστορικών κατευθύνονται και προς τον πρώην ηγέτη των εργατικών Τόνι Μπλερ, για τα ψέμματα που είπε όσον αφορά τα όπλα μαζικής καταστροφής που υποτίθεται ότι διέθετε ο Σαντάμ.

 

 

 

Best of internet