Quantcast
POLITIX

Ο Σόιμπλε έκανε χιουμοράκι για τη Σύνοδο του Νότου που γίνεται στο Ζάππειο αυτή τη στιγμή

Μην ανησυχείς Σόιμπλε, σπάνια συμβαίνουν όσα ακούγονται στο Ζάππειο


LUBEN CREW · 9 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο η Σύνοδος των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ, με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου, της Μάλτας, καθώς και εκπρόσωπο της κυβέρνησης της Ισπανίας.

summit

Ο Γερμανός Υπ.Οικ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άκουσε για τη σύνοδο του Νότου και- μάλλον σε μια γερμανική προσπάθεια για χιούμορ- είπε απαντώντας σε ερώτηση για τη Σύνοδο που γίνεται στην Αθήνα:

o-kaluteros-filos-tou-soimple

όταν οι ηγέτες των σοσιαλιστικών κομμάτων συγκεντρώνονται, τις περισσότερες φορές δεν προκύπτει κάτι έξυπνο.

Βέβαια δεν πρόκειται για μια συνάντηση σοσιαλιστών, αφού συμπεριλαμβάνει ιδρυτικά κράτη-μέλη, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, που ταυτοχρόνως ανήκουν και στο Νότο και στον Βορρά και συμμετέχουν στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε., ενώ επίσης συμπεριλαμβάνονται αποτελεί ένα κλειστό πολιτικό κλαμπ σοσιαλιστικών ή αριστερών κυβερνήσεων αλλά συμπεριλαμβάνει δυνάμεις από την Αριστερά ως την Κεντροδεξιά.  Συνεπώς οι 7 χώρες μαζεύτηκαν στο Ζάππειο και προσπαθούν να δουν τι τους ενώνει πέρα από το εύκρατο κλίμα.

Οι Γερμανοί βέβαια φαίνεται να μη συμπαθούν το σουαρέ αυτό στο οποίο δεν ήταν καλεσμένοι, αφού με το Reuters, o Μάρκους Φέρμπερ, βουλευτής από τα συντηρητκά μέλη του κόμματος της Μέρκελ, δήλωσε ότι υπάρχει κίνδυνος από την επίθεση των νοτίων Ευρωπαίων κατά του Συμφώνου Σταθερότητας.

Είναι μεγάλo πρόβλημα το γεγονός ότι οι χώρες της νότιας Ευρώπης σχηματίζουν από κοινού μια ισχυρή συμμαχία των απρόθυμων αναδιανομέων, η οποία θέτει σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα της Ευρώπης. Οι νότιες χώρες ετοιμάζουν την επόμενη επίθεση στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης στη σύνοδο κορυφής στην Αθήνα.

 summit2Ο σιδερένιος πυρήνας της ΕΕ τρέμει τη Μεσογειακή συνέλευση των σοσιαλιστών που γίνεται αυτή τη στιγμή στο Ζάππειο Μέγαρο μετά από πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα. ΕΙΝΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΤΙΣΜΕΝΟΙ!!!1!

Η αλήθεια είναι ότι εμείς έχουμε μάθει να μην περιμένουμε και πολλά από τα Ζάππεια. Αλλά και στη ΔΕΘ να πήγαιναν, το αποτέλεσμα πάλι ίδιο θα ήταν.

Best of internet