Quantcast
POLITIX

Μια τσάντα με αραβικά γράμματα πάνω τρολάρει τον ρατσισμό και την Ισλαμοφοβία (PHOTO)

Ειδικά όταν εμφανίζεται ξαφνικά στο μετρό του Βερολίνου


LUBEN CREW · 17 Αυγούστου 2016

Η ιδέα ανήκε σε μια παλαιστινιακή εταιρεία με έδρα στη Χάιφα του Ισραήλ, με όνομα Rock Paper Scissors Mafia. Η εταιρεία αποφάσισε να φτιάξει τσάντες με μια λεζάντα στα αραβικά πάνω τους, προκειμένου να κυκλοφορήσουν σε χώρες δυτικές που η αραβική γλώσσα και γραφή  δεν είναι η κυρίαρχη.

CqAvnHGXEAEUpKT

Μόνο που η λεζάντα που βρίσκεται πάνω στην τσάντα σημαίνει “Αυτό το κείμενο δεν έχει άλλο σκοπό πέρα από το να σκορπίσει τρόμο στις καρδιές όσων φοβούνται την αραβική γλώσσα”. Την τσάντα είδε χτες το βράδυ στο μετρό του Βερολίνου ο Nader al-Sarras, ένας δημοσιογράφος που ζει στην πόλη, οπότε και την ανέβασε στο facebook και οι τσάντες έγιναν viral. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότερες αντιδράσεις ήταν θετικές.

sub-buzz-27941-1471438970-3

Μία εκπρόσωπος της εταιρείας από την άλλη δήλωσε πως δεν περίμεναν οι τσάντες να έχουν τόσο μεγάλη επιτυχία και πως η αιτία της επιτυχίας τους είναι η συνολική κατάσταση στην Ευρώπη. “Η ισλαμοφοβία έχει γίνει μεγάλο πρόβλημα και πολλοί άνθρωποι το αντιλαμβάνονται γρήγορα, καθώς η αραβική γλώσσα είναι μέρος της κουλτούρας μας”, είπε.

(Πηγή)

Best of internet