Quantcast
POLITIX

7 τρομοκρατικές επιθέσεις του τελευταίου χρόνου στην Τουρκία για τις οποίες δε μπήκε καμία σημαία

Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, απλά κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους


felix · 29 Ιουνίου 2016

Το σπορ αυτό του να φοράμε σημαίες στα fb προφίλ σε ένδειξη συμπαράστασης (μη σκοτώνεστε τόσο να συμπαρασταθείτε σύντροφοι) πρέπει αν θυμόμαστε καλά να ξεκίνησε με την επίθεση στο Charlie Hebdo στο Παρίσι.

20447493_14844326.limghandler

Από τότε, μιας και η συζήτηση για τη διεθνή τρομοκρατία (ας ονομάσουμε τις επιθέσεις με στόχο αμάχους όπως αυτές για τις οποίες διακρίνεται το ISIS τέτοια για να συνεννοούμαστε), ο κόσμος άρχισε να δίνει λίγη περισσότερη σημασία στο κάθε πότε σκάει μια βόμβα και σκοτώνει κόσμο, πάντα βέβαια τηρούμενων των αναλογιών του γνωστού αξιώματος:

oKyLGtk

Kατά τον έγκυρο αυτό χάρτη, όταν μιλάμε για την αγαπητή γειτονική χώρα Τουρκία, πατρίδα του μπακλαβά για ένα σημαντικό κομμάτι της χώρας μας) και Εχθρών του Γένους μας για ένα ευτυχώς λιγότερο σημαντικό,  χώρα η οποία υποφέρει από τακτικές τρομοκρατικές επιθέσεις, είναι δεδομένο πως οι ευαίσθητες ελληνικές ψυχές είναι λιγότερο ευαίσθητες όταν πρόκειται για τουρκαλάδες (ή και κούρδους για όσους ξέρουν τη διαφορά) απ’ότι όταν πρόκειται για παριζιάνους ή βρυξελλιώτες.

_86072789_86072783

Ναι, εμείς το ξέρουμε πως όλες οι ζωές είναι ίσες, απλά στο μετρητικό δείκτη σημαίες στα προφίλ στο facebook κάποιες είναι πιο ίσες από τις άλλες.

pretender-1

Μετά λοιπόν από άλλη μία πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη γειτονική χώρα, της οποίας το impact στην εδώ δημόσια συζήτηση θα κρατήσει λιγότερο κι από την πορεία της Εθνικής Αγγλίας στα νοκάουτ του Euro, εμείς βλέποντας για χιλιοστή φορά τέτοιες σκηνές…

…νιώθουμε την ανάγκη να θέσουμε το εξής ερώτηνα. Ας πούμε, ποιος θυμάται:

Την επίθεση αυτοκτονίας στην Ιστανμπούλ στις 6 Ιανουαρίου 2015

Στις 6 Ιανουαρίου του 2015, η  Diana Ramazova από το Dagestan, έγκυος χήρα νορβηγοτσετσένου μαχητή του ISIS στη Συρία που είχε σκοτωθεί ένα μήνα πριν, πυροδοτεί ζώνη με εκρηκτικά σε αστυνομικό τμήμα της κεντρικής συνοικίας Sultanahmet, ανάμεσα στο Μπλε Τζαμί και την Αγιά Σοφιά. Σκοτώνεται η ίδια και ένας αστυνομικός λίγο αργότερα από τις πληγές του, ενώ άλλος ένας αστυνομικός τραυματίζεται.

Δύο μόλις μέρες πριν την επίθεση στο Charlie Hebdo.

Τις βομβιστικές επιθέσεις στις 5 Ιουνίου 2015 στο Ντιάρμπακιρ

Δύο μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της Τουρκίας, δύο βόμβες που αποδίδονται στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS), χωρίς αυτό να έχει αναλάβει την ευθύνη ποτέ, σκάνε μέσα στο πλήθος που έχει μαζευτεί για τη συγκέντρωση του αριστερού και φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) στην πόλη Ντιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Ο απολογισμός είναι 4 νεκροί και 100 τραυματίες.

Την επίθεση στην πόλη Suruc στις 20 Ιουλίου 2015

Στην πρώτη οργανωμένη επίθεση αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους σε τουρκικό έδαφος, βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάζεται μπροστά στο πολιτιστικό κέντρο Amara, όπου διέμεναν εκατοντάδες μέλη της αριστερής νεολαίας SGDF, που είχαν ταξιδέψει από την İstanbul στο Suruç για να συμμετέχουν στην προσπάθεια για την ανοικοδόμηση της διάσημης πλέον πόλης Kobanî του συριακού Κουρδιστάν. Η επίθεση έγινε καθώς οι νεολαίοι, φοιτητές πανεπιστημίου οι περισσότεροι, ετοιμάζονταν να περάσουν τα σύνορα και κόστισε 32 νεκρούς χωρίς το βομβιστή και 104 τραυματίες.

_84428928_1245f283-4ea3-4abd-ac4d-e82df5039893

Το βίντεο είναι από τα πιο σκληρά που έχουμε δει ποτέ, παρακολουθήστε με προσοχή:

Την επόμενη μέρα το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Tην επίθεση αυτοκτονίας στις 10 Οκτωβρίου 2015 στην Ankara

Eίναι 10 Οκτωβρίου του 2015 και φορείς, συνδικάτα και πολιτικές οργανώσεις της Τουρκίας, μεταξύ άλλων και το φιλοκουρδικό HDP που αναφέρθηκε παραπάνω διοργανώνουν συγκέντρωση στην τουρκική πρωτεύουσα για να διαμαρτυρηθούν για τη συνεχιζόμενη τακτική όξυνσης που εφαρμόζει η κυβέρνηση Ερντογάν προς την ένοπλη κουρδική οργάνωση PKK με την οποία είχε συμφωνήσει εκεχειρία το προηγούμενο διάστημα.

_86168565_86168564

Η συγκέντρωση δέχεται επίθεση από δύο βομβιστές αυτοκτονίες του ISIS που είχαν κρυφτεί μέσα στο πλήθος . Το αποτέλεσμα είναι η πιο πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη νεώτερη ιστορία της Τουρκίας: 103 νεκροί και πάνω από 400 τραυματίες, όλοι άμαχοι πολίτες. Λίγες μέρες μετά, ο ένας βομβιστής αναγνωρίστηκε ως ο αδερφός του βομβιστή στο Suruc που αναφέρθηκε παραπάνω, συνδεδεμένος με το Ισλαμικό Κράτος και αυτός. Το ακόλουθο βίντεο είναι εξίσου σκληρό με το προηγούμενο:

Tούρκοι και Κούρδοι πολίτες αντέδρασαν με άμεσες συγκεντρώσεις τις επόμενες ημέρες.

BaşkaTürkiye

Tην επίθεση αυτοκτονίας στις 12 Ιανουαρίου 2016 στην Istanbul

Στην ίδια συνοικία με την επίθεση που είχε γίνει ένα χρόνο πριν, τη Sultanahmet κοντά στο Μπλε Τζαμί, σύριος τζιχαντιστής, μέλος του ΙSIS, ανατινάζεται στις 10.20 το πρωί σε γνωστό πάρκο της περιοχής γεμάτο τουρίστες. Η  επίθεση του μετράει 13 νεκρούς, όλοι ξένοι πολίτες και 14 τραυματίες.

Tη βομβιστική επίθεση στις 13 Μαρτίου 2016 στην Ankara

Σε μια από τις περιπτώσεις που ο δράστης δεν είναι το ISIS, αλλά η εθνικιστική κουρδική οργάνωση ΤΑΚ (Γεράκια για την απελευθέρωση του Κουρδιστάν) που αποτελεί απόσχιση του PKK επειδή το δεύτερο δέχτηκε κάποια στιγμή τη δυνατότητα κατάπαυσης του πυρός, τοποθετεί παγιδευμένο αυτοκίνητο τοποθετείται στην περιοχή Kızılay της Ankara, όπου συχνά αράζουν τουριστικά λεωφορεία.

Η ισχυρή έκρηξη κόστιζε τη ζωή σε 37 πολίτες, ενώ είχε σαν αποτέλεσμα και 127 τραυματίες, όλοι τους πολίτες.

Η επίθεση αυτοκτονίας στις 19 Μαρτίου του 2016 στην Ιστανμπούλ

Επανερχόμαστε στο ISIS. Mόλις 6 μέρες μετά την επίθεση που αναφέρθηκε ακριβώς παραπάνω, βομβιστής αυτοκτονίας που πρόσκειται στο ISIS όπως ανακοίνωσαν οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας ανατινάζεται σε πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της συνοικίας  Beyoğlu, μπροστά από το γραφείο του κυβερνήτη της συνοικίας.

4 νεκροί και 36 τραυματίες θα είναι τα θύματα άλλης μιας επίθεσης του ISIS σε τουρκικό έδαφος.

Το ξέρετε προφανώς ότι δεν είναι καν όλες, έτσι;

13566071_10154300073754855_1279118377_n

Aπλά αυτοί είναι Τούρκοι.

 

Best of internet