Quantcast
POLITIX

Μια Βόλβη δε θα σας σώσει: Σε πανωλεθρία κατέληξε το δέκατο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ (PHOTO)

Μεγαλύτερη κι από τον πρώτο γύρο των εκλογών της ΝΔ


Bobol Gordello · 17 Απριλίου 2016

Τις δυο μέρες που μας πέρασαν, γενικώς, έπαιζε event που δεν είχαμε πάρει χαμπάρι.

CgOamz1UEAATdlQ

Συνέδριο ΟΝΝΕΔ, αλάνια μου, για να αναδειχθεί το νέο όργανο και να συζητηθούν ποικίλα άλλα θέματα που συζητάνε γενικώς οι Δαπίτες, όταν δε γίνονται σκνίπες σε “πιο ΔΝΤ” πάρτυ τους. Κι εκεί που λεγες ότι, τώρα με τον Κυριάκο, θα παίξουν αλλαγές κι, αν όχι επιστροφή στα basics, ανανέωση κάποιων στοιχειωδών αρχών που αναζητούσε από τότε που ήταν νεολαίος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τελικά έπαιξε αυτό:

Καταγραφή

Ας δούμε τι συνέβη, λοιπόν, στο κλειστό του Ευόσμου και καταλήξαμε σε δεύτερο φιάσκο για την ιστορική δεξιά παράταξη:

13000634_10209542384782809_1995401474_o (1)

Χιουμοράκι, χα χα χα. Τι έπαιξε, το λοιπόν; Όπως διαβάσαμε εδώ, το δέκατο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ (με σύνθημα “Παίζουμε Επίθεση”) θα είχε, πέραν των άλλων οργανωτικών και διαδικαστικών, το καθήκον να αναδείξει τη νέα Κεντρική Επιτροπή της παράταξης. Στόχος του συνεδρίου ήταν να μειωθεί ο αριθμός των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, όχι, όμως, και όλων των συνέδρων, με αποτέλεσμα να αρχίσει έντονη διαμάχη με φόντο “Wasteland”.

CgMNWMhUMAAF2aX

Οι “συζητήσεις” περί αριθμητικής εκπροσώπησης στο νέο όργανο κράτησαν για ώρες και, έτσι, σε κάποια στιγμή που η ώρα είχε περάσει, μπούκαραν στο κλειστό καθαριστές του Δήμου, υπολογίζοντας ότι οι ψηφοφορίες και τα κλεισίματα θα είχαν τελειώσει. Αποτέλεσμα:

  • Δεν εξελέγη νέα Κεντρική Επιτροπή
  • Δεν εξελέγησαν αντιπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή
  • Δεν εξελέγησαν σύνεδροι για το επερχόμενο συνέδριο της Βόλβης Νέας Δημοκρατίας

Ήττα, αλάνια μου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λογικά κάπου έχει γουρλώσει τα μάτια του και πετσικάρει βρίζοντας.

Ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τα συμβάντα και εμφανίζεται έντονα δυσαρεστημένος, σύμφωνα με την επίσημη γραμμή της Συγγρού.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, γκραν μέιστερ των λογισμικών και της οργάνωσης διαδικασιών, βρίσκεται στο στόχαστρο για την κωλυσιεργία στη συζήτηση για τη μείωση του αριθμού των μελών της Κ.Ε.

Final-620x400

Και κάποια πράγματα που είναι γενικώς αποδεκτό ότι “είναι καλό να μη γίνονται”:

Την ίδια ώρα στελέχη της ΝΔ καταγγέλλουν αντικαταστατικές διαδικασίες στις εκλογές, όπως για παράδειγμα στη Θεσπρωτία όπου κατέβηκε υποψήφιος, ενώ προηγουμένως είχε απορριφθεί η υποψηφιότητά του.

Στελέχη της ΝΔ αναφέρουν πως «οι υποψήφιοι που κατέβηκαν κόντρα στην κεντρική γραμμή σε Τρίκαλα, Λάρισα και Καρδίτσα κατάφεραν να επικρατήσουν και γι’ αυτό κάποιοι επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένταση».

Μάλιστα, υπάρχει καταγγελία ότι ο γραμματέας κ. Πανάκης απέκλεισε τα τριμελή συμβούλια της ΟΝΝΕΔ για να ελέγξει καλύτερα την διαδικασία.

Με την παραπάνω φάση να καταλήγει σε ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στον κ. Πανάκη.

Fun fact η εικόνα του συνεδρίου των τυπάδων που βρίζουν για τις αφίσες στις σχολές και τις βρωμιές στα αμφιθέατρα:

CgOcE4uWQAER3di

Άντε και καλή τύχη, μάγκες.

Best of internet