Quantcast
POLITIX

Γιατί ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος δε θα μπορούσε να είναι ηγέτης ούτε σε περίπτερο

Εδώ που τα λέμε μπορούμε και χωρίς αυτόν


Τσαγκ · 3 Φεβρουαρίου 2016

Στις 28/1 ήταν η επέτειος για τα 8 του Θανάτου του αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου. Χαζεύουμε σήμερα το εξώφυλλο της έγκριτης εφημερίδας Εspresso:

00_ESR_PROTH_03_02 2.indd

Η χριστιανική πατριωτική ακροδεξιά , στην προσπάθεια της να εκμεταλλευτεί την περίοδο της κρίσης ψάχνοντας να βρει κάποιον “μάρτυρα” για να χτίσει τον μύθο ενάντια στα ξένα κέντρα που πολεμούν προαιώνια την ορθοδοξία-Ελληνισμό , χτίζει μια ιστορία του επαναστάτη πατριάρχη που θα τα έβαζε με όλους και όλα για τα δίκια του λαού άλλα … κάποιοι (;) δεν τον άφησαν.

Μέσα στα πλαίσια της ηρωοποίησης του Χριστόδουλου ακούσαμε κι αυτά από τον π. Επιφάνειο Οικονόμου Αρχιμανδρίτη Βόλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Astra του Βόλου:

 

«ο Χριστόδουλος δεν έπρεπε να ζει και γι αυτό δεν ζει. Και ο νοών νοείτω», υπονοώντας ότι δεν είναι ο θάνατος του Αρχιεπισκόπου τυχαίος.
Παράλληλα ανέφερε: “Εγώ απεγκλωβίστηκα από τα συναισθήματα, βλέπω πια πιο καθαρά, με πιο διαυγή τρόπο. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Με τον Χριστόδουλο τίποτα δε θα είχε συμβεί. Θα ήταν το μεγάλο αγκάθι, το μεγάλο εμπόδιο σε όλα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας”.

Ο ” επαναστάτης ” αρχιεπίσκοπος , κατά κόσμον Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης, κατά την περίοδο της χούντας , κατείχε την θέση αρχιγραμματέα της ιεράς συνόδου

 

xristwofv8lΣτις  (2/3/1969), Κυριακή της Ορθοδοξίας, ο νεαρός αρχιγραμματέας θα ακούσει τον προϊστάμενό του, αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο -κατά τη διάρκεια προγεύματος που παρέθεσε ο «αντιβασιλεύς» προς τιμήν της ιεραρχίας- να ευχαριστεί την «εθνικήν κυβέρνησιν»:

«Συγκινούμεθα ιδιαιτέρως, διότι εφέτος ο πανηγυρισμός της Ορθοδοξίας συμπίπτει μετά μιας ειρηνικής κατακτήσεως της Εκκλησίας, εν τη χώρα μας, η οποία οφείλεται εις την Επανάστασιν της 21ης Απριλίου. Εννοώ την δια του νέου Καταστατικού Χάρτου αποδέσμευσιν της Εκκλησίας από των περισσοτέρων εμποδίων, τα οποία ετίθεντο εις την δράσιν της υπό των πολιτειακών περιορισμών και την παροχήν εις αυτήν της δυνατότητος, όπως χρησιμοποιήσει όλας αυτής τας δυνάμεις εις το σωτήριον έργον της»

(πηγη iospress)

Όταν μετέπειτα σαν αρχιεπίσκοπος ρωτήθηκε για το τι έκανε στην περίοδο της επταετίας δήλωσε ότι δεν είχε ιδέα για την χούντα , εκείνη την περίοδο διάβαζε .

ΑΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ- ΟΙ ΕΘΝΑΡΧΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ....-ΣΤΟΧΟΣ

Μια λιγότερο γνωστή ιστορία του φιλολαϊκού θρησκευτικού ηγέτη , ήταν η συνεργασία του με τον κ. Παναγιώτη Δρακόπουλο , έναν σκληροπυρηνικο νεοφιλελευθερο επιχειρηματία – γνωστό φοροφυγά της εποχής (Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του τότε υπουργού Οικονομικών Αλέκου Παπαδόπουλου, η Ζηνοβία Δρακοπούλου (που υπέγραφε ως εκδότης της “Εποπτείας”) “απέκρυψε πωλήσεις συνολικού ύψους 553.413.000 δρχ και δεν απέδωσε ΦΠΑ 60.705.000 δρχ”.

epopteia-periodiko

Το ζεύγος Δρακόπουλου κατέφυγε για τέσσερα χρόνια στις ΗΠΑ, από όπου επέστρεψε το 1998). Η επιστροφή τους συνέπεσε με την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου. Μάλιστα ο Δρακόπουλος ανέλαβε με τις “ευλογίες” του πατριάρχη την δημιουργία του site της Εκκλησίας και όχι μόνο την δημιουργία άλλα είχε και την δυνατότητα να απαντάει ενυπόγραφα σε ερωτήσεις ιδεολογικού- πνευματικού περιεχομένου που γίνονταν στο site.

christodoulos

Επίσης, για να καταλάβουμε τον άνθρωπο του Χριστόδουλου ενδιαφέρον έχει ένα άρθρο από την “Εποπτεία” το έντυπο που έκδιδε ο Δρακόπουλος είχε συντάξει ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα, με τίτλο “ΦΑΚΕΛΟΣ: Πώς θα ανοίξετε λογαριασμό σε Ελβετική Τράπεζα” και υποκεφάλαια “Πότε αίρεται το απόρρητο”, “Πότε έχετε καλό σέρβις”, κ.λπ. (“Εποπτεία Newsletter”, Ιούνιος 1991, τ. 10). Προφανώς απευθυνόταν σε “ευφυείς” και “ώριμους” αναγνώστες. (πηγή iospress).

Όποτε, δεν πρέπει να αποτελεί και μεγάλη έκπληξη αυτή η δήλωση του από τον άμβωνα της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι, στις 29 Οκτωβρίου 2000

“Όσο συρρικνώνεται ο δημόσιος τομέας και όσο αναπτύσσεται ο ιδιωτικός τομέας, τόσο θα κυριαρχεί η αξιοκρατία” Και πρόσθετε ότι στον ιδιωτικό τομέα “δεν περνούν τα μέσα, οι γνωριμίες, αλλά η αξιοσύνη και η ικανότητα”

ÓÔÑÁÔÉÙÔÉÊÇ ÐÁÑÅËÁÓÇ ÃÉÁ ÔÇÍ ÅÐÅÔÅÉÏ ÔÇÓ 25çò ÌÁÑÔÉÏÕ ÐÁÑÏÕÓÉÁ ÔÏÕ ÐôÄ ÊÁÑÏËÏÕ ÐÁÐÏÕËÉÁ

Και όλα αυτά από ένα δημόσιο υπάλληλο.

Best of internet