Πιο ΠΑΣΟΚ απ’το ΠΑΣΟΚ: Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να μπουν δίδακτρα στα δημόσια σχολεία

politix

Πιο ΠΑΣΟΚ απ’το ΠΑΣΟΚ: Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να μπουν δίδακτρα στα δημόσια σχολεία

Thanos Tzimeros likes this


THE NEWSROOM · 13 Ιανουαρίου 2016

TRIANTAFYLLIDHS-777x437 (1)

Τη λύση για να μη σκορπάνε οι γονείς τα λεφτά τους σε φροντιστήρια βρήκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης. Όπως διαβάσαμε σε άρθρο του στην Αυγή στις 9/1 με τίτλο “Από την θεωρία στην πράξη“:

 

Αναλυτικότερα τα ωρολόγια προγράμματα του σχολείου διευρύνονται στις 40 διδακτικές ώρες (5 μέρες Χ 8 ώρες για τους μαθητές) και οι εκπαιδευτικοί που τα υλοποιούν, χωρίς καμία αύξηση του ωραρίου τους, θα έχουν πλεονάζουσες αποδοχές από τη συνδρομή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μέσα από μια διαδικασία δίκαιης – αναλογικής επιβάρυνσης με βάση τη φορολογική τους δήλωση.

Για παράδειγμα, κάθε τμήμα των 25 μαθητών Χ 60 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη – άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) αποδίδει 15.000 ευρώ τον χρόνο. Επιβάρυνση για κάθε μαθητή /οικογένεια η μέση καταβολή των 60 ευρώ Χ 10 μήνες = 600 ευρώ τον χρόνο. Οι δύο καθηγητές αριστείς που αναλαμβάνουν και διεκπεραιώνουν τις 40 ώρες λαμβάνουν το bonus των 600 ευρώ τον μήνα ο καθένας, ήτοι 6.000 ευρώ τον χρόνο. Τα εναπομείναντα 3.000 ευρώ αξιοποιούνται για τη φροντίδα υλικοτεχνικής υποδομής, εποπτικού υλικού, βιβλιογραφίας κ.λπ.

Σκοπός: Με αυτή τη διαδικασία ουσιαστικά το δημόσιο σχολείο απορροφά και υπερβαίνει τις ανάγκες για εξωσχολική φροντιστηριακή υποστήριξη του μαθητή με εξοικονόμηση πόρων για τη μέση ελληνική οικογένεια, η οποία πλέον δεν αιμορραγεί οικονομικά πληρώνοντας φροντιστήρια σε γλώσσες, σε ιδιαίτερα κ.λπ.

 

 

 

Πόσους ακόμα τρόπους θα βρεί η κυβέρνηση Σύριζα για να δείξει ότι είναι πιο αντικρατιστές νεοφιλελεύθεροι  από τον Κουλη;

Best of internet