Quantcast
POLITIX

Ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει το μνημόνιο καλύτερα απ’ όλους δήλωσε ο ΥΠ.ΟΙΚ της Αυστρίας

Άριστα δέκα παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μνημόνιο


THE NEWSROOM · 22 Δεκεμβρίου 2015

 

Ο υπουργός οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γεργκ Σέλινγκ δήλωσε στην αυστριακή εφημερίδα “Die Presse” οτι η Ελλάδα έχει πράξει πολύ περισσότερα με την έναρξη του τρίτου προγράμματος βοήθειας -και στην πραγματικότητα ήδη νωρίτερα- από ό,τι συνολικά κατά τα δύο προηγούμενα προγράμματα.

 

Austrian Finance Minister Hans-Joerg Schelling addresses a news conference in Vienna November 14, 2014. REUTERS/Leonhard Foeger (AUSTRIA - Tags: BUSINESS POLITICS)

 

Ο Σέλινγκ συνεχίζει λέγοντας οτι οι υπουργοί οικονομικών της ΕΕ είχαν καταστήσει σαφές ότι η Ελλάδα θα έπρεπε πρώτα να εκπληρώνει τους προσυμφωνημένους όρους και μετά θα γίνεται η εκταμίευση των χρημάτων. Τονίζει όμως οτι φαίνεται να προχωράει ανεμπόδιστα και γρήγορα η υλοποίηση των προαπαιτούμενων, παρά την οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ο Σέλινγκ πιστεύει οτι το κλειδί για την αποτελεσματική εφαρμογή του τρίτου μνημονίου είναι ο Έλληνας υπουργός οικονομικών:

(ο Ευκλείδης Τσακαλώτος) ο οποίος είναι βέβαια εξίσου αριστερός όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης -έχοντας αυτοχαρακτηριστεί κάποτε τροτσκιστής- ωστόσο είναι ένας απόλυτος πραγματιστής και όχι σόουμαν όπως ο Βαρουφάκης, αναγνωρίζει ένα πρόβλημα και προσπαθεί να βρει τη λύση, κάτι που δεν έκανε ποτέ ο Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με τον Σέλινγκ το μόνο που μένει να επισπευθεί είναι το ζήτημα του ελληνικού Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων ώστε τα έσοδα του να διατεθούν για την εξυπηρέτηση του χρέους και για αναγκαίες επενδύσεις ώστε να τεθεί σε κίνηση η οικονομία.

 

Πηγή: newsit.gr

Best of internet