Quantcast
POLITIX

Σε άλλα νέα: Καταδικάστηκε χθές ο Καρατζαφέρης για ανακριβές πόθεν έσχες

Είμαστε σίγουροι οτι για όλα έφταιγε η λογίστριά του


THE NEWSROOM · 22 Δεκεμβρίου 2015

Σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή και πρόστιμο 10,000 ευρώ καταδικάστηκε εχθές ο Γιώργος Καρατζαφέρης για την κατηγορία της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες την τριετία 2010-2012.

karatzaferis22

 

Το δικαστήριο αποδέχθηκε όμως τους ισχυρισμούς του Καρατζαφέρη σχετικά με τις offshore, την κατηγορία για την οποία αρχικά είχε παραπέμφθεί. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης απολογούμενος στο Πλημμελειοδικείο Αθηνών, έριξε το φταίξιμο στη λογίστριά του.  Όπως διαβάζουμε στο zougla.gr, δήλωσε στην απολογία του:

 

Το μειονέκτημά μου είναι ότι εμπιστεύτηκα ανθρώπους. Όπως την λογίστρια μου, αλλά και κάποιους ανθρώπους που με πρόδωσαν και έριξαν το κόμμα στο 3%…

Που να ξέρω ότι η λογίστρια του κόμματος, η καθ’όλα ειδική θα άφηνε όλα αυτά τα κενά… Είμαι καταπροσβεβλημένος, καταστεναχωρημένος, γιατί δεν ήθελα να αφήσω καμία σκιά στα εγγόνια μου.

 

Το παραπεμπτικό βούλευμα ανέφερε οτι ο Καρατζαφέρης δεν είχε δηλώσει 6,6 εκατομμύρια δολλάρια που είχε σε μια offshore δικιάς του ιδιοκτησίας και 3 εμβάσματα 1,6 εκατομμυρίων από εταιρία που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών. Επιπλέον κατηγορείτο οτι δεν είχε δηλώσει ένα ακίνητο στις Βρυξέλλες.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ελλειπή δήλωση πόθεν έσχες, αλλά τον αθώωσε για τις κατηγορίες περι συμμετοχής στις offshore Catalina Ltd και Homeric TCI (με νόμο του 2010 απαγορεύεται συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρίες). Η εμπλοκή του Γιώργου Καρατζαφέρη με τις off shore ήρθε μέσα από την δικογραφία των εξοπλιστικών Super Puma. Ωστόσο, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του από το 1994 έως το 1996 την επίμαχη off-shore, η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Sunshine, ενώ μετά έγινε λογαριασμός trust.

 

Πηγή: Zougla.gr , tvxs.gr

Best of internet