Quantcast
POLITIX

Στο δικαστήριο στέλνουν οι Γερμανοί Πράσινοι τον Σόιμπλε για το σχέδιο “προσωρινό Grexit”

Επειδή δεν ενημέρωσε έγκαιρα την Ομοσπονδιακή Βουλή


THE NEWSROOM · 20 Νοεμβρίου 2015

German-Finance-Minister-W-007

Στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας θέλουν να παραπέμψουν τον Σόιμπλε οι Πράσινοι, με αφορμή το σχέδιο “προσωρινού Grexit” που είχε ξεφουρνίσει ο Υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τον Ιούλιο που μας πέρασε.

Η προσφυγή των Πράσινων στο Δικαστήριο δεν αφορά τόσο στο περιεχόμενο του σχεδίου Grexit, όσο στον τρόπο με το οποίο προωθήθηκε το σχέδιο από την Γερμανική Κυβέρνηση. Ο Μανουέλ Σάρατσιν, υπέυθυνος Ευρωπαϊκής Πολιτικής των Πράσινων υποστηρίζει ότι το κοινοβούλιο πληροφορήθηκε από τον Τύπο για τα σχέδια του Υπουργού Οικονομικών και οι βουλευτές δεν είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη συζήτηση για ένα τόσο σημαντικό θέμα, ενώ τον Ιούλιο η γερμανική κυβέρνηση δεν δεχόταν να δώσει απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις των βουλευτών για το ζήτημα.

Ο Μ. Σάρατσιν και ο εκπρόσωπος του κόμματος για τα δημοσιονομικά Σβεν-Κρίστιαν Κίντλερ, οι οποίοι έχουν καταθέσει την προσφυγή, κατηγορούν τον κ. Σόιμπλε για «αδαή και αλαζονική συμπεριφορά» έναντι του Κοινοβουλίου, όχι τόσο για το περιεχόμενο της πρότασης του Σόιμπλε, αλλά κυρίως για τη διαδικασία σύνταξης και προώθησης του σχεδίου “προσωρινού Grexit” η οποία έγινε σε συνθήκες μυστικότητας.

 

 

 

Αυτά συμβαίνουν όταν δε βρίσκεται το ανάλογο χέρι να ενημερώσει

aleka

 

Πηγή: topontiki.gr

Best of internet