Quantcast
POLITIX

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΛΟΥΡΙ: Μάθημα “φορολογικής συνείδησης” στα σχολειά εξήγγειλε ο Υπ. Οικονομίας

Η Ολυμπιακή Παιδεία στα χρόνια του μνημονίου


President Creed · 2 Νοεμβρίου 2015

Εντατικά μαθήματα εφαρμογής του μνημονίου σε παιδιά ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας και Οικονομικού Εγκλήματος Θρησκευμάτων. Βλέποντας το μέλλον που διαμορφώνεται για τις επόμενες γενιές, ο Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε οτι από τον Σεπτέμβριο 2016 θα ξεκινήσει στα σχολεία μάθημα “Φορολογικής Συνείδησης”.

Μια κίνηση είναι να προετοιμάσουμε με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη μάθημα Φορολογικής Συνείδησης από τον επόμενο Σεπτέμβριο στα σχολεία, ως “επένδυση” ώστε να πεισθεί η κοινωνία ότι για τα χάλια σε δρόμους, παιδικές χαρές, νοσοκομεία, ευθύνονται αυτοί που κλέβουν φόρους. Και θα πρέπει να δείξουμε ότι δεν βλέπουμε τον πολίτη, τον φορολογούμενο, ως υπήκοο αλλά ως πολίτη.

Τρύφων Αλεξιάδης, Αυγή 10/2/2015

Πολύ ορθά, έξυπνα και διορατικά το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να έχει χεσμένο τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό, αφού ούτως ή άλλως η ανεύρεση δουλειάς είναι σενάριο Sci-Fi ταινίας.

Δεν ξέρουμε εάν το μάθημα Φορολογικής Συνείδησης θα διδάσκεται μόνο σε μια τάξη, ή εάν θα διδάσκεται σε τρεις (Μνημόνιο Ι στην 1η Γυμνασίου, Μνημόνιο ΙΙ στη 2α, Μνημόνιο ΙΙΙ στην 3η). Επίσης δεν ξέρουμε εάν θα πρέπει οι μαθητές να πληρώσουν από την τσέπη τους τις έντυπες εκδόσεις των Μνημονίων ή αν θα τις μοιράσει το Υπουργείο Δωρεάν.

Όπως και να χει, αν δεν στείλουν τους εφοριακούς να διδάξουν το μάθημα, είναι σίγουρο οτι θα βάλουν να το διδάξει ή τον πιο αγαθοβιόλη καθηγητή του σχολίου (αυτόν που σου έκανε Τεχνολογία ή Ολυμπιακή Παιδεία), ή τον πιο μαλάκα (αυτόν που σου έκανε Τεχνολογία ή Ολυμπιακή Παιδεία).

 

Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο.

filifidi

Best of internet