Quantcast
POLITIX

Καθαρός σαν το κίτρινο χιόνι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση παραποίησης της λίστας Λαγκάρντ

Η κάθαρση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση


THE NEWSROOM · 24 Μαρτίου 2015

Πριν λίγη ώρα ανακοινώθηκε η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου σχετικά με την υπόθεση παραποίησης της λίστας Λαγκάρντ, απο τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και έχουμε να πούμε οτι τελικά τζάμπα ανησύχησε και έβγαινε σφιγμένος στις φωτογραφίες απο τη δίκη ο Παπ:

Aθώος για απόπειρα απιστίας εις βάρος Δημοσίου, ένοχος για νόθευση εγγράφου, το οποίο είναι πλημμέλημα.

 

img_815814248489051424889950

 

img_815814248489051424889950 (1)

 

img_815814248489051424889950 (2)

 

Η εισαγγελέας είχε πριν μέρες προτείνει ενώπιον του δικαστηρίου την ενοχή του κατηγορουμένου, χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, δίνοντας την εντύπωση οτι τα ισόβια ε-ε-έρχονται:

 

Προτείνω να κηρυχθεί ένοχος και για τα δύο εγκλήματα (σ.σ. της απόπειρας απιστίας και νόθευσης εγγράφου) (…) Μόνον ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε συμφέρον να διαγράψει τα ονόματα των συγγενών του από τη λίστα Λαγκάρντ και αυτός το έκανε, αυτός έκανε τις διαγραφές, είτε για να ωφελήσει τους συγγενείς του και να μην πληρώσουν φόρους, είτε για προστατεύσει τον εαυτό του και να μην εμφανιστεί ότι είχε συγγενείς στην περίφημη λίστα. (πηγή)

 

Τελικά, οι δεκατρείς δικαστές προτίμησαν να  δείξουν επιείκεια απέναντι στον Παπακωνσταντίνου, έτσι τα δυο κακουργήματα έγιναν ένα πλημμέλημα, ενώ το γλυκό και πανέμορφο σκέλος της υπόθεσης είναι πως η απόφαση είναι οριστική και αμετάκλητη, δηλαδή δεν επιδέχεται καμία αναίρεση ή έφεση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ δε, το πάλαι ποτέ πουλέν του ΓΑΠ μάλλον δεν θα πάει ούτε μια μέρα φυλακή.

Στη δίκη, ο πρώην υπουργός έριξε το φταίξιμο στον εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, σε μυστήριους – αόρατους χάκερς, οι οποίοι έστησαν μια σατανική πλεκτάνη γύρω του και γενικά, χρησιμοποίησε την τακτική “τρέλα πουλάμε, φυλακή δεν πάμε”:

 


(Ο εν λόγω λογαριασμός δεν είναι του πρώην υπουργού, αν και το επιχείρημα θα μπορούσε να είναι)

 

Επίσης, στη δίκη αποκαλύφτηκε οτι το ΣΔΟΕ μέσα σε τρία χρόνια, έχει ελέγξει 30 απο τους 2062 καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ, το οποίο σημαίνει οτι η έρευνα τρέχει με μια εξωφρενική ταχύτητα τύπου 10 καταθέτες το χρόνο.

Σε κάνει σχεδόν να εύχεσαι να βρέξει στην αυριανή παρέλαση – μετεωρίτες.

 

UPDATE: Τελικά η ποινή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου είναι ένας χρόνος φυλακή, με τριετή αναστολή. Απευθυνόμενος στον πρώην υπουργό, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου είπε:

 

Προφανώς θα έχετε αντιληφθεί ότι το Δικαστήριο εξάντλησε την επιείκεια του στην απόφαση με την ευχή αυτό να αποτελέσει οδηγό για τη μελλοντική ζωή σας αν και από ότι διαπιστώνω έχετε εγκαταλείψει την πολιτική. Να έχετε υπόψιν σας ότι όσο διαρκεί αυτή η δοκιμασία της αναστολής της ποινής πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικός γιατί εάν διαπράξετε κάποιο άλλο αδίκημα ενδεχομένως να πρέπει να εκτίσετε και αυτή την ποινή.

Με τις ευχές για Καλό Πάσχα λύεται η συνεδρίαση. (πηγή)

 

Φωτογραφίες: Nikos Libertas/Nick Paleologos/SOOC

Best of internet