Quantcast
POLITIX

O Darth Vader θα είναι μάλλον ο επόμενος πρόεδρος της Ουκρανίας

Η Σκοτεινή Πλευρά έχει πλέον το δικό της υποψήφιο για τις εκλογές του Μαΐου


danaouki-hime · 31 Μαρτίου 2014

img_pod_3003-darth-vader-ukraine-election

Μπορεί ο Άρχοντας των Σιθ να κατοικεί σε ένα γαλαξία πολύ, πολύ μακριά αλλά φαίνεται να τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πολιτική κατάσταση της Ουκρανίας, αφού ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της, ως εκπρόσωπος του Ουκρανικού Διαδικτυακού Κόμματος (UIP). Όπως αναφέρει στην επίσημη προγραμματική ομιλία του:

“Μόνο εγώ μπορώ να δημιουργήσω μια αυτοκρατορία από μια δημοκρατία, να επαναφέρω τη χαμένη δόξα, να επιστρέψω χαμένα εδάφη και περηφάνια για αυτή τη χώρα.”

Πρόκειται για έναν ανώνυμο – ιδιαίτερα δημοφιλή – μεταμφιεσμένο διαδηλωτή, ο οποίος συμμετείχε ενεργά σε πολλές πολιτικές δράσεις στην Πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων, πάντα μαζί με τους πιστούς ακόλουθους του, Stormtroopers. Το Νοέμβριο του 2013 μάλιστα είχε εισβάλει μαζί με τους στρατιώτες του στο δημαρχείο της Οδησσού και είχε αυτοανακυρηχθεί δήμαρχος της πόλης, ενώ στις εκλογές του 2012 είχε αποσπάσει ποσοστό 3% το οποίο όμως απορρίφθηκε από τους υπεύθυνους των εκλογών. Αυτή τη φορά φαίνεται πως είναι καθόλα νόμιμος αφού το UIP ανακοίνωσε πως πλήρωσε το απαιτούμενο ποσό των 225.000 δολαρίων για την υποβολή της υποψηφιότητας. Περιμένουμε πως και πως τώρα τις προεκλογικές του αφίσες για να δούμε αν το σύνθημα της εκστρατείας θα είναι “Join the Dark Side”.

Ο Σκοτεινός Άρχοντας σύμφωνα με τα ουκρανικά μίντια έχει απαιτήσει και μία έκταση για να σταθμεύσει το διαστημόπλοιο του, αφού όπως φαίνεται έχει μεγάλα πλάνα για την επερχόμενη προεδρία του. Η εκλογική μάχη της 25ης Μαΐου για την ουκρανική προεδρία προβλέπεται λοιπόν – εκτός από τους πραγματικούς πολιτικοοικονομικούς λόγους – να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και θα την παρακολουθούμε με αγωνία. Κρίμα που αποσύρθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο άλλος “δυνατός” υποψήφιος και παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας, Vitali Klitschko (ή αλλιώς Dr. Iron Fist)!

Best of internet