Quantcast
POLITIX

Βίντεο ξεσπασμάτων ρώσικης ομοφοβίας και ξενοφοβίας ξανά στο διαδίκτυο

Ρώσοι νεοναζιστές τρομοκρατούν φοιτητή από τη Νότια Αφρική και ουκρανούς έφηβους


LUBEN CREW · 7 Νοεμβρίου 2013

Η κυβέρνηση Πούτιν συνεχίζει την ομοφοβική και ξενοφοβική προπαγάνδα της μέσω όλων των κρατικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και ως αποτέλεσμα φασίστες έχουν αρχίσει να επιτίθενται σε αλλοδαπούς φοιτητές, ακόμη και σε γειτονικές χώρες. Συγκεκριμένα  η διαβόητη νεοναζιστική ομάδα “Okkupaj Pedofilyaj” στο Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, παρέσυρε στην παγίδα της και βασάνισε έναν νεαρό από τη Νότια Αφρική, ο οποίος βρίσκονταν στη χώρα για σπουδές. Το θύμα συστήνεται ως Ντέιβιντ Σμιθ, 20 χρονών.

russian_neonazi

Στο βίντεο, αυτοί που τον αιχμαλώτισαν, τον ακινητοποίησαν σε μια μπανιέρα, όπου του ξύρισαν το κεφάλι σε αντίστροφη μοϊκάνα, έβαψαν το ξυρισμένο κομμάτι πράσινο, του επιτέθηκαν  με ένα καρπούζι και στη συνέχεια τον ανάγκασαν να μιμηθεί στοματικό έρωτα με ένα μπουκάλι μπύρας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του βίντεο, μέλη της συμμορίας εξαπολύουν εναντίον του ρατσιστικά σχόλια , ενώ ανάγκασαν το θύμα να πει “White power” στα αγγλικά (βλ. 24:37).

Η ξενοφοβία έχει γίνει απ’ ότι φαίνεται μόνιμο κομμάτι της επίσημης ρώσικης πολιτικής. Πρόσφατα, η ίδια νεοναζιστική ομάδα πραγματοποίησε μια δράση ονόματι “White Train Car” (ή λευκό βαγόνι), κατά την οποία επιτέθηκαν και τραυμάτισαν σοβαρά μη-ρώσους επιβάτες στο μετρό της Μόσχας. Η επίθεση έγινε μέρα μεσημέρι φωνάζοντας “Σκοτώστε! Σκοτώστε! Σκοτώστε!” και η ρώσικη αστυνομία παρακολουθούσε απαθής.

http://www.youtube.com/watch?v=EdDCxPqVL-0

Απολαμβάνοντας αυτό το καθεστώς ατιμωρησίας στη χώρα τους, οι ρώσοι νεοναζιστές αποφάσισαν να “εξαγάγουν” το κίνημα τους και στη γειτονική Ουκρανία. Ο διαβόητος αρχηγός τους, Maxim Martsinkevich (γνωστός και ως Tesak που σημαίνει μπαλτάς), μόλις ολοκλήρωσε την Ουκρανική του περιοδεία, όπου αιχμαλώτισε και βασάνισε δεκαεξάχρονους ομοφυλόφιλους, καλώντας τους “παιδόφιλους”. Μέχρι στιγμής η ουκρανική αστυνομία δεν έχει προβεί σε καμία δράση, μιμούμενη τους ομόλογους της στη Ρωσία. Μήπως αυτό σημαίνει ότι ο Tesak και η συμμορία του είναι απλησίαστοι σε όλες τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης;

Δυστυχώς τέτοια φαινόμενα μίσους εμφανίζονται πλέον με μεγάλη συχνότητα στο διαδίκτυο και η έλλειψη οποιασδήποτε αντίδρασης από το ρωσικό κράτος, σε συνδυασμό με τους νόμους που περιορίζουν τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, που πέρασε πρόσφατα ο Πούτιν, τα δυναμώνουν και τα βοηθούν να εξαπλωθούν ακόμη περισσότερο. Η συνεχής ενημέρωση σχετικά με τέτοια γεγονότα, τα οποία προσπαθούν να αποσιωπηθούν από τα επίσημα ΜΜΕ και η εξάπλωση του αντιφασιστικού μηνύματος μέσω του διαδικτύου, αντίστοιχα, είναι ο μόνος τρόπος για να περιοριστούν.

Best of internet