Quantcast
POLITIX

Χαβιέρ Μιλέι: Ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής είναι πιο λόκο από Τραμπ και Μπολσονάρο μαζί

Χέιτερ του Μαραντόνα και hool της Θάτσερ, είστε σίγουρα Αργεντίνος;


THE NEWSROOM · 22 Νοεμβρίου 2023

Γίνεται Τραμπ στο πιο λόκο και Μπολσονάρο στο πιο γραφικό; Μια χαρά γίνεται, αγαπητές φίλες και φίλοι. Ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι είναι ακριβώς αυτή η περίπτωση: Ένα μείγμα ακροδεξιάς ακρότητας και καρτουνίστικης περσόνας τόσο εξωφρενική που θα μπορούσε να είναι o villain σε ταινία Austin Powers. Βασικά, θα τον βλέπαμε στην ταινία και θα λέγαμε ότι οκ, κάποιος το παράκανε.

Ο δηλωμένος αναρχοκαπιταλιστής και υπερσυντηρητικός Μιλέι είναι αναμφίβολα ο εκλεκτός της Αργεντινής. Στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Κυριακής ο 53χρονος με τις φαβορίτες Σταμάτη Κόκοτα κέρδισε με 55,6% τον Σέρχιο Μάσα, που ήταν ο υποψήφιος της Κεντροαριστεράς και υπουργός Οικονομικών της Κριστίνα Φερνάντες. Βέβαια, το κόμμα του κατέχει μόλις 38 από τις 257 έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων και μόλις 8 από τις 72 έδρες στη Γερουσία. Άρα, στην εφαρμογή των λόκο ιδεών του θα υπάρξει ένα κάποιο πρόβλημα.

Ας δούμε όμως μερικά από τα πιο juicy στοιχεία του νέου ήρωα φασιστικού καρτούν που μπήκε στην παγκόσμια πολιτική σκηνή:

Θέλει να ιδιωτικοποιήσει και τη μάνα του

Τίποτα από αυτά που γράφονται στο tweet δεν είναι υπερβολή. Ο ορκισμένος hater του κράτους (ιδιαίτερα του κοινωνικού) Μιλέι έχει δηλώσει ότι θέλει να ιδιωτικοποιήσει την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία YPF, την κρατική εταιρεία ενέργειας Enarsa και όλα τα κρατικά media. Επίσης. έχει δηλώσει ότι θέλει να καταργήσει την κεντρική τράπεζα της Αργεντινής. Α, και να εγκαταστήσει το εθνικό νόμισμα της Αργεντινής (το πέσο) με το δολάριο. Για την ακρίβεια, έχει ήδη τυπώσει ένα τεράστιο δολάριο με τη φάτσα του:

Χτες Δευτέρα 21/11, δήλωσε ακόμη ότι «ό,τι μπορεί να περάσει στα χέρια του ιδιωτικού τομέα, θα περάσει στα χέρια του ιδιωτικού τομέα». Φαίνεται πολύ ψύχραιμος.

Είχε συναντήσει ξανά το σκυλί του σε προηγούμενη ζωή

Το εν λόγω σκυλί λεγόταν Κόναν και ήταν ένα αγγλικό μάστιφ, το οποίο πέθανε το 2017. Μετά τον θάνατο του, ο Μιλέι επισκέφτηκε μέντιουμ για να συνομιλήσει με το σκυλί, το οποίο του είπε ότι ο Θεός του έδωσε την αποστολή να γίνει πρόεδρος της Αργεντινής. Επίσης, σύμφωνα με την αργεντίνικη εφημερίδα  La Nacion, ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής πιστεύει επίσης η πρώτη συνάντησή του με τον Κόναν έγινε 2000 χρόνια πριν στο Κολοσσαίο της Ρώμης, με τον ίδιο ως μονομάχο και τον σκύλο ως λιοντάρι. Μάλιστα, πιστεύει ότι δεν συγκρούστηκαν στην αρένα επειδή το πεπρωμένο τους ήταν να συμμαχήσουν στο μέλλον.

Α, επίσης το 2018 κλωνοποίησε τον Κόναν για να αποκτήσει άλλα 5 κουτάβια. Είναι αυτός ο άνθρωπος.

Πιστεύει στην ελεύθερη αγορά οργάνων, γιατί όχι και παιδιών

Όπως δήλωσε πέρσι τον Ιούνιο, στηρίζει το hustling με εμπόριο οργάνων, αφού υπάρχει χρησιμότητα γι’αυτό (κοινώς, όταν δεν έχεις να πουλήσεις τίποτε άλλο:

«Αν η κόρη σας πεθαίνει και πρέπει να πληρώσετε για μια [ιατρική] επέμβαση. Εάν κάποιος θέλει να αγοράσει το νεφρό σας και θα μπορούσατε να του το πουλήσετε. Η λύση είναι πολύ επώδυνη, παρατάς ένα όργανο και, αν προσθέσεις καιπεριορισμούς από το κράτος, είναι χειρότερο. Μιλάω για κοινωνική συνεργασία και εθελοντικές ανταλλαγές. Είναι απόφαση των ατόμων.»

Αυτή τη στιγμή, το εμπόριο οργάνων είναι παράνομο στην Αργεντινή. Ο Μιλέι δε σταματά εκεί πάντως. Το είπε κι αυτό πέρσι, όταν ρωτήθηκε αν θα έδινε σε κάποιον το δικαίωμα να πουλήσει τα παιδιά του. Η απάντησή του ήταν η εξής:

«Εξαρτάται.»

Αναρωτιόμαστε αν θέλουμε να μάθουμε από τι εξαρτάται. Στη συνέχεια βέβαια είπε ότι ο ίδιος δε θα το έκανε κι ακόμη πιο μετά ότι το σχόλιο του παρεξηγήθηκε, απλά καταλαβαίνετε ότι με αυτούς τους τύπους δε μπορεί να είσαι ποτέ σίγουρος.

Όμως δε γουστάρει το δικαίωμα στην άμβλωση

Πανηγυρισμοί υπέρ του νόμου για την άμβλωση το 2020

Παρά τις όσο πάει νεοφιλελεύθερες απόψεις του, ο Μιλέι δεν πιστεύει ότι οι γυναίκες έχουν δικαίωμα να κάνουν κουμάντο στο σώμα τους. Η ρητορική του είναι γνωστή – η άμβλωση είναι φόνος κλπ. Όπως έχει πει επί του θέματος:

«Ο κόσμος έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου από μια δολοφονική πολιτική. Πως είναι δυνατόν να αποτελεί δικαίωμα το να σκοτώνεις έναν άνθρωπο.

Είμαι ενάντια (στον νόμο για τις αμβλώσεις του 2020, που στην Αργεντινή επιτρέπετεται ως τις 14 εβδομάδες) γιατί πάει ενάντια στο δικαίωμα της ζωής.

Η ζωή ξεκινά τη στιγμή της γονιμοποίησης. Τρεις βδομάδες μετά από αυτό, η μητέρα σου αποφασίζει αν σε σκοτώσει επειδή δεν είσαι ακόμη ζωντανό. Πως γίνεται; Ήσουν σε ένα εξελισσόμενο στάδιο της ζωής.»

Όπως είπε, η υπεράσπιση της ζωής είναι μια από τις πιο κεντρικές ιδέες του φιλελευθερισμού. Έτσι, ένα από τα πράγματα που σκέφτεται είναι να κάνει δημοψήφισμα για να δει «αν οι Αργεντίνοι πιστεύουν στην ανθρωποκτονία ενός αβοήθητου ανθρώπινου όντος που είναι στην κοιλιά της μάνας του.» Αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος βγει κατά του νόμου, θα τον καταργήσει.

Κυκλοφορεί συχνά με ένα αλυσοπρίονο στο χέρι

Να, όπως εδώ πχ:

Το πολύ διακριτικό μήνυμα του αλυσοπρίονου είναι ότι συμβολίζει τις περικοπές που θέλει να κάνει στις κοινωνικές και γενικά στις κρατικές δαπάνες. Μη νομίζετε ότι απλά θέλει να μειώσει ή να καταργήσει τα επιδόματα ή κάτι τέτοιο. Ο αναρχοκαπιταλιστής Μιλέι θέλει να καταργήσει (μίνιμουμ) 11 υπουργεία (μεταξύ των οποίων τα Παιδείας, Υγείας, Εργασίας και Περιβάλλοντος), αν κρίνουμε από τις παρακάτω δηλώσεις. Ούτε το υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας δεν τη γλίτωσε από την οργή του:

Βασικά ο τύπος έχει ντυθεί Στρατηγός Ancap (Αναρχοκαπιταλιστής)

Όπως καταλαβαίνετε, αυτό είναι το πολιτικό ρεύμα του Μιλέι, δηλαδή ένας καπιταλισμός τόσο φιλελεύθερος που αρνείται τελείως την ύπαρξη του κράτους. Μπορεί να μην έχει υπάρξει ποτέ στ’αλήθεια, αλλά είναι φανερός ότι ο τύπος το πιστεύει αρκετά ώστε να ντυθεί με αυτή τη στολή:



Έχει beef με τον Πάπα Φραγκίσκο

Πιο συγκεκριμένα, έχει πει γι’αυτόν ότι είναι «κομμουνιστική κουράδα», «ηλίθιος που υπερασπίζεται την κοινωνική δικαιοσύνη», «καριόλης που κηρύττει τον κομμουνισμό» και «αντιπρόσωπος του Σατανά στη Γη». Όλα αυτά σε μια συντριπτικά καθολική χώρα.

Δηλώνει γκουρού του ταντρικού σεξ

Για την ακρίβεια,  σε συνέντευξή του έχει αποκαλύψει ότι έχει εργαστεί ως εκπαιδευτής ταντρικού σεξ. Μιλώντας αλλού, έχει αποκαλύψει ότι μέσω των ταντρικών skills του, έχει καταφέρει να μη χύσει για 3 μήνες. Από την άλλη, θεωρεί ότι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι σοσιαλιστική πλύση εγκεφάλου που κάνουν οι αριστεροί:

Δε γουστάρει ούτε καν τον Μαραντόνα

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ο Μιλέι δε συμπάθησε ποτέ τον Μαραντόνα γιατί ήταν αριστερός. Μεταξύ άλλων, τον είχε πει ναρκωμανή (Maradroga), χοντρό και είχε πετάξει και ένα ομοφοβικό υπονοούμενο επειδή έχει φιλήσει άντρες στο στόμα. Για την ακρίβεια, πιστεύει ότι ο Μαραντόνα είναι δημοφιλής στην Αργεντινή  επειδή είναι μια χώρα γεμάτη σοσιαλιστές:

Φαίνεται υπέροχος γενικά, ελπίζουμε η Αργεντινή να υπάρχει ακόμη μετά την τετραετία του.

 

Best of internet