Quantcast
POLITIX

Τηλεφωνικές φάρσες στην ΕΛΑΣ έκανε παλιά ο βασικός μάρτυρας της ΕΛΑΣ για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης

Ο άνθρωπος του οποίου η μαρτυρία οδήγησε στην προφυλάκιση ενός 30χρονου έχει κατηγορηθεί για δράση Φουσέκη σε βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας


THE NEWSROOM · 31 Μαρτίου 2021

Μόνο μερικά ελάσσονος σημασία ζητήματα φαίνεται ότι έχουν να αντιμετωπίσουν οι αρχές ως προς την υπόθεση του ξυλοδαρμού του 28χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που έγιναν το απόγευμα της 9ης Μαρτίου στη Νέα Σμύρνη. Η ΕΛΑΣ προέβη σε μερικές *πολύ* γρήγορες συλλήψεις με βάση τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της. Μία από τις συλλήψεις ήταν ένας 30χρονος Ελληνοϊρακινός, τον οποίο αυτόπτης μάρτυρας υπέδειξε ως τον πρωταγωνιστή των γεγονότων, δηλαδή αυτόν που μετά από σπριντ, έριξε τον αστυνομικό από τη μοτοσυκλέτα του.

Αυτή η μαρτυρία θα μπορούσε να είναι πολύτιμη και καθοριστική, όμως η άπονη ζωή αποφάσισε να καταστρέψει το κύρος του 58χρονου μάρτυρα. Το πραγματικά ενδιαφέρον εδώ είναι το πως σαμποταρίστηκε η αξιοπιστία του: Μέσω της ίδιας της ΕΛΑΣ. Όμως πριν φτάσουμε εκεί, ας πάρουμε αυτή την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα υπόθεση από  την αρχή, διότι έχει περισσότερες ανατροπές από το Game of Thrones. Αν μάλιστα κρίνουμε από τις τελευταίες σεζόν και μόνο, είναι και πιο ευφάνταστες.

Η αρχή έγινε με τη σύλληψη του 30χρονου, μόλις μία ημέρα μετά την επίθεση στον αστυνομικό. Ο νεαρός άνδρας, ο οποίος ακούει στο παρατσούκλι «Ινδιανός», συνελήφθη στην περιοχή της Μαγούλας επειδή αναγνωρίστηκε από μάρτυρα. Το πρώτο kinky στοιχείο ήταν η ταυτότητα του 58χρονου, ο οποίος φέρεται να είναι σε διάσταση με την αδερφή του κατηγορούμενου. Όπως και να’ χει, είπε αυτά:

«Εργάζομαι ως ελαιοχρωματιστής τα τελευταία χρόνια και ξεκίνησα από το σπίτι μου στις 15:30 για να πάω στη Νέα Σμύρνη, προκειμένου να συναντήσω έναν άνδρα, για να μιλήσουμε για δουλειά. Είχαμε κανονίσει να βρεθούμε στις 18:00 έξω από ένα ψητοπωλείο που βρίσκεται στην οδό 25ης Μαρτίου στη Νέα Σμύρνη. Καθώς προχωρούσα προς τη λεωφόρο Συγγρού είδα τον αδελφό της εν διαστάσει γυναίκας μου, ο οποίος λέγεται Μ.Α. και τον ρώτησα: «Τι κάνεις εδώ, ρε; Θα κάνετε επεισόδια;».

Εκείνος μου απάντησε: «Γιατί; Θα με δώσεις;». και εγώ του απάντησα: «ναι στεγνά, αν κάνεις επεισόδια και πειράξεις αστυνομικούς». Αμέσως μετά άκουσα να φωνάζει κάποιος από το πλήθος «έρχονται οι μπάτσοι με τα παπάκια» και τον είδα να τρέχει με ταχύτητα μαζί με άλλα άτομα προς τους αστυνομικούς που περνούσαν με τα παπάκια, φθάνοντας από τους πρώτους και άρχισε να χτυπάει με κλωτσιές έναν πεσμένο αστυνομικό.

Η ΕΛΑΣ παρ’ όλα αυτά δέχτηκε αυτό που δήλωσε ο μάρτυρας, δηλαδή ότι είδε τον 30χρονο να επιτίθεται και πώς ήταν από τους πρώτους που χτύπησαν τον πεσμένο αστυνομικό. Ο μάρτυρας υποστήριξε ακόμη ότι αναγνώρισε τον 30χρονο την επομένη μέρα, όταν και είδε το βίντεο της επίθεσης, λόγω των ρούχων που φορούσε. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην Καθημερινή ότι εντόπισαν τα εν λόγω ρούχα στο σπίτι του 30χρονου. Ως εδώ καλά,ε με τον 30χρονο να κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Αυτός, φυσικά, αρνούνταν τις κατηγορίες.

Τα πράγματα άρχισαν να γίνονται ακόμη πιο γουστόζικα τις επόμενες ημέρες, διότι η μνήμη του μάρτυρα άρχισε να μην τον βοηθάει. Πιο συγκεκριμένα, πλέον δεν θυμόταν τον 30χρονο να επιτίθεται στον αστυνομικό, αλλά απλά να βρίσκεται στο πλήθος. Αυτός ήταν ο διάλογος:

Ερώτηση: «Αναγνωρίζετε τον κουνιάδο σας στο άτομο που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι;»

Απάντηση: «Δεν γνωρίζω εάν ήταν ο κουνιάδος μου αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι, απλά ο κουνιάδος μου ήταν ανάμεσα στο πλήθος που έτρεξε προς τον αστυνομικό που έπεσε.»

Υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος ο 30χρονος αρνείται τις κατηγορίες. Σαν να μην έφτανε αυτό, είχε το θράσος να δηλώσει ότι έχει άλλοθι, το οποίο μάλιστα στοιχειοθετείται ανατολικά. Επίσης, πρότεινε την εξέταση μαρτύρων και ζήτησε να αρθεί το τηλεφωνικό του απόρρητο και μελετηθεί το ίχνος από το GPS του τηλεφώνου του, ώστε να αποδειχθεί ότι εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν στη Νέα Σμύρνη, αλλά στη Δυτική Αττική.

Αυτή ήταν η σχετική δήλωση του συνηγόρου του:

«Η εμπλοκή του προέκυψε μετά από αναξιόπιστη και κακόβουλη καταγγελία/κατάθεση προσώπου, με το οποίο υφίσταται διένεξη για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

Ουδέν άλλο αντικειμενικό στοιχείο υφίσταται στην δικογραφία που να τον εμπλέκει στο συγκεκριμένο βάρβαρο περιστατικό. Θα προσκομίσουμε στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές αμάχητα αποδεικτικά στοιχεία, που τεκμηριώνουν την θέση του ότι ουδεμία σχέση έχει με τα διευρυνόμενα θλιβερά συμβάντα.

Ο εντολέας μας ισχυρίζεται και μπορεί να αποδείξει, ότι κατά τον επίμαχο χρόνο των γεγονότων βρισκόταν στην Δυτική Αττική και όχι στην Ν. Σμύρνη. Ισχυρισμός που θα επιβεβαιωθεί και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και ειδικότερα από τον εντοπισμό της στιγματοθέτησής του (GPS) κατά τους επίδικους χρόνους

Ενώ αυτή ήταν η παρουσίαση του άλλοθι:

– Την 09.03.2021 βρισκόμουν στον χώρο εργασίας μου στον Ασπρόπυργο από τις 10:00 το πρωί έως και τις 18:00 το απόγευμα, όπως βεβαιώνει η εργοδότρια εταιρεία μου και προκύπτει και από το βιβλίο υπογραφών των εργαζομένων.

– Αποβιβάστηκα από το όχημα που μεταφέρει τους εργαζόμενους της εταιρείας από και προς τον Ασπρόπυργο στις 18:20, επί της Ιεράς Οδού στην Ελευσίνα, όπως επιβεβαιώνει η εργοδότρια εταιρεία μου και ο οδηγός του οχήματος.

– Περί ώρα 18:30 συναντήθηκα με τρία φιλικά μου πρόσωπα σε πάρκο της Ελευσίνας, όπου και παρέμεινα μέχρι περίπου τις 19:20 (χρόνος επίθεσης στον αστυνομικό), οπότε και αναχώρησα με λεωφορείο προς τη Μαγούλα, όπως επιβεβαιώνουν άπαντα τα παρευρισκόμενα πρόσωπα.

– Περί ώρα 19:40 αποβιβάστηκα από το λεωφορείο και πήγα στην πλατεία της Μαγούλας, όπου συνάντησα συγγενικό μου πρόσωπο και δύο φίλους του. Εκεί μείναμε μέχρι τις 21:00. Και τα τρία αυτά πρόσωπα επιβεβαιώνουν την παρουσία μου.

Όλα τα αναφερόμενα σημεία στα οποία βρισκόμουν εκείνη τη μέρα απέχουν τουλάχιστον 30-35 λεπτά οδικώς από την πλατεία της Ν. Σμύρνης, ενώ δεν διαθέτω ούτε όχημα, αλλά ούτε καν δίπλωμα οδήγησης.

Φαίνεται αρκετά καλό άλλοθι, όμως ένας wannabe ένοχος δε θα είχε προετοιμάσει κι ένα πολύ καλοστημένο άλλοθι; Έτσι δεν είναι; Θα μπορούσε να στήσει κι ένα βίντεο, που να τον δείχνει να μπαίνει και να βγαίνει σε πάρκο της Ελευσίνας λίγο πριν τις 6.30 το απόγευμα, την ίδια μέρα που συνέβησαν τα επεισόδια.

Δείτε το βίντεο:

Όπως τόνισε η πλευρά του:

«Σήμερα δημοσιοποιούμε ένα video από το πάρκο στο «Λιμανάκι» της Ελευσίνας, με το οποίο επαληθεύονται πλήρως οι ισχυρισμοί του εντολέα μας, αλλά και των μαρτύρων, ότι την Τρίτη 9 Μαρτίου, κατά τον επίμαχο χρόνο βρισκόταν στην Δ.Αττική και όχι στην Ν. Σμύρνη.

Τα βίντεο προέρχονται από ένα εστιατόριο – ταβέρνα, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το πάρκο της Ελευσίνας. Έχουμε στη διάθεση μας το βιντεοληπτικό υλικό που καλύπτει ολόκληρο το χρονικό διάστημα 18:00 – 22:00 της 09.03.2021, ήτοι της ημεροχρονολογίας των επεισοδίων.»

Από την άλλη, η ανακρίτρια και ο εισαγγελάς δεν έπεσαν σε αυτό που σίγουρα ήταν μια παγίδα και αποφάσισε ότι ο 30χρονος χρήζει προφυλάκισης. Δεν έχει σημασία που υπέρ του κατηγορούμενου κατέθεσαν τρεις διαφορετικοί μάρτυρες, μεταξύ των οποίων ένας οδηγός λεωφορείου, ένας συνάδελφος και η σύζυγός του. Πχ:

«Είμαι συνάδελφος του κατηγορουμένου σε εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών στον Ασπρόπυργο. Ο κατηγορούμενος τις τελευταίες εβδομάδες είχε βάρδια 10 με 18.00 το απόγευμα. Στις 9 Μαρτίου είχα άδεια. Την ίδια ημέρα στις 11.00 π.μ, τον πήρα τηλέφωνο, ήταν στη δουλειά και του είπα αν θέλει μετά τη δουλειά να έρθει για καφέ και να συναντηθούμε στο παρκάκι δίπλα από το σπίτι μου.

Ήρθε τελικά στις 18.30 με 19.00 παρά. Ήταν και η γυναίκα μου μαζί και ένας ακόμη φίλος μου. Έκατσε μαζί μας καμιά ώρα. Στις 19.15 πήγαμε προς το σπίτι μου και στις 19.30 περίπου ο κατηγορούμενος έφυγε. Μου είπε ότι θα έπαιρνε λεωφορείο και θα πήγαινε στο σπίτι του. Από κει και πέρα δε γνωρίζω τίποτα.»

Εκεί όμως που το στόρι πραγματικά εκτοξεύθηκε ήταν μετά από σημερινή αποκάλυψη του in.gr. Σύμφωνα με δημοσίευμα του μέσου, ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, ο οποίος πρακτικά ευθύνεται και για την προφυλάκιση του 30χρονου, είναι βετεράνος της τηλεφωνικής φάρσας, με αρκετές επιτυχίες στο βιογραφικό του, οι οποίες μάλιστα έχουν αναγνωριστεί από την Ελληνική Αστυνομία.

Πιο συγκεκριμένα, ο 58χρονος ελαιοχρωματιστής είχε κατηγορηθεί από την ΕΛΑΣ to 2014 για τηλεφωνήματα, στα οποία αναφερόταν σε φανταστικές επιθέσεις αναρχικών, ξυλοδαρμούς ιδιωτικών αστυνομικών που δε συνέβησαν ποτέ, ανύπαρκτες συγκρούσεις με μέλη της Χρυσής  Αυγής και άλλα γεγονότα από τη Ζώνη του Λυκόφωτος. Οι κατηγορίες είχαν αποτυπωθεί σε δικογραφία, η οποία προέκυψε μετά από τηλεφώνημα στο 100 το βράδυ της 11ης Οκτωβρίου 2014.

Πχ, στη δικογραφία αναφέρεται κι αυτό:

«[τηλεφώνημα] για εκτεταμένα επεισόδια  σε εμπορικό κέντρο στην οδό Περικλέους στον Χολαργό μεταξύ ακροδεξιών και αναρχικών, όπου προκλήθηκε και τραυματισμός ενός security του εμπορικού κέντρου.»

Όταν η αστυνομία έφτασε στο εμπορικό κέντρο, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε συμβεί τίποτα. Η δε δικογραφία αναφέρει ότι ο 58χρονος έχει ξανακάνει το ίδιο πράγμα κι άλλες φορές, μια δραστηριότητα για την οποία γνωρίζει (και διαθέτει στοιχεία) και ο  νομικός εκπρόσωπος του κατηγορούμενου Ελληνοιρακινού , δικηγόρος Αθηνών κ Παύλος Σαράκης.

 

 

Best of internet