Quantcast
POLITIX

Με κορκoνοϊό γέμισε το κέντρο της Αθήνας η ΕΛΑΣ στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Μία ανεπανάληπτη συγκέντρωση αστυνομικών που κατάφερε να διαλύσει παρεάκια με πανό και ατίθασες ανθοδέσμες


THE NEWSROOM · 7 Δεκεμβρίου 2020

Μία επανάληψη της 17ης Νοέμβρη στο πιο extravagant-slash-κακόμοιρο μας επιφύλασσε η κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Το βασικό στοιχείο, για άλλη μία φορά, ήταν το Τζένγκα στο κέντρο της Αθήνας με ατελείωτες στοίβες αστυνομικών, προκειμένου κανείς να μη μπορέσει να προσεγγίσει καν το σημείο της δολοφονίας για έστω ένα λουλούδι.
Βέβαια, κάποιοι αυθάδεις τα κατάφεραν, όπως ο τότε δάσκαλος του 15χρονου, που κατάφερε να φτάσει αρκετά κοντά ώστε να αφήσει τρία ρόδια.


Όπως καταλαβαίνετε, τέτοιες προκλητικές κινήσεις ερέθισαν την ευαίσθητη ψυχοσύνθεση των ανδρών της ΕΛΑΣ, που κάτι έπρεπε να κάνουν γι’ αυτό. Έτσι, όταν μία θρασύτατη κυρία άφησε μία ανθοδέσμη, ένας άνδρας των ΜΑΤ την πήρε και την διέλυσε πάνω σε έναν συνάδελφο του, ο οποίος θαρραλέα προσέφερε το κορμί του για τον ιερό αυτό σκοπό.

Το συμβάν ευτυχώς καταγράφηκε σε βίντεο, έτσι ώστε να εμπνέει γενναιότητα και στις επόμενες γενιές (αν και κάποιοι ξενέρωτοι διέταξαν έρευνα, η οποία εκτιμούμε θα έχει συγκλονιστικά αποτελέσματα):

Το πρωτότυπο στοιχείο της χτεσινής μέρας ήταν οι συλλήψεις μελών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για συνωστισμό, μία φράση που δε θα έβγαζε νόημα οποιαδήποτε άλλη χρονιά. Σε κάθε τέτοιο περιστατικά, ένας XXL συνωστισμός αστυνομικών μπουζούριασε μία S ή XS παρέα ανθρώπων που φορούσαν μάσκες, κατά κανόνα επειδή άνοιξαν ένα πανό. Όπως μπορείτε να δείτε στην περίπτωση του ΚΚΕ-ΜΛ:

Του ΣΕΚ:



Και του ΝΑΡ:

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην πλατεία Εξαρχείων λίγες ώρες αργότερα, όπου ένας πλήθος αστυνομικών της ομάδας ΔΡΑΣΗ (πρώην ΔΕΛΤΑ) έριξαν χειροβομβίδα κρότου λάμψης μέσα σε μία πολυκατοικία κυνηγώντας μία ολιγομελή ομάδα ατόμων που άνοιξε ένα πανό:

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά έγιναν αρκετές εκατοντάδες προσαγωγές και πολλές δεκάδες συλλήψεις (μόνο στην Αθήνα 374 και 135 αντίστοιχα), με τους προσαχθέντες/συλληφθέντες να καταγγέλουν ότι παστώθηκαν ο ένας πάνω στον άλλο στις εγκαταστάσεις της ΕΛΑΣ στην Πέτρου Ράλλη. Το θέαμα έμοιαζε κάπως έτσι:

Μεταξύ τους και δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, όπως ο Θανάσης Καμπαγιάννης και ο Κώστας Παπαδάκης:


Σαν side project στην παραπάνω προσπάθεια, οι αστυνομικοί έπεσαν επίσης πάνω στους φωτορεπόρτερ με τα μηχανάκια τους:

Το συγκεκριμένο attitude δεν ήταν ξεπέτα, να το ξέρουμε αυτό:

Υπάρχει επίσης μια καταγγελία για ανήλικο συλληφθέντα που έπαθε επιληπτική κρίση μέσα στη ΓΑΔΑ, με την αστυνομία να αρνείται να ασχοληθεί με οποιονδήποτε τρόπο με το θέμα. Σχετικά μίλησε κι ο βουλευτής του Μέρα25, Κρίτων Αρσένης:

Υπήρχε βέβαια και μία σημαντική ομοιότητα με την 17η Νοέμβρη, που είναι ότι παρά την πρωτοφανή αστυνομική παρουσία και αυθαιρεσία στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και το κλείσιμο 24 (!) σταθμών του Ηλεκτρικού και του Μετρό, η ΕΛΑΣ δεν κατάφερε να εμποδίσει γενικά τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τέτοιες έγιναν σε αρκετές συνοικίες της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας:


Από την άλλη βέβαια προσήχθη και μια κοπέλα με πατερίτσες, κάθε μέρα συμβαίνουν τέτοια πράγματα;

Η μονοτονία έσπασε επίσης με ξύλο και συλλήψεις στο σωρό στα κατά κανόνα ήρεμα Χανιά. Η αιτία; Λίγες δεκάδες διαδηλωτών με δύο πανό θέλησαν να διαδηλώσουν:

kriti24.gr

kriti24.gr

Αν απλά άκουγαν τις εντολές του οργανισμού μέλος του οποίου σκότωσε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο το 2008, τίποτε από όλα αυτά δε θα είχε συμβεί.

Best of internet