Quantcast
POLITIX

Δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη καταδικάζεται για trafficking, δεν θα πιστέψετε ποιοι το κάνουν άβαβα

Ακόμα και μια είδηση για χοντρούς αρουραίους βρήκε το χώρο της στα ΜΜΕ, όχι η καταδίκη για ασέλγεια σε ανήλικα ενός πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας


Κώστας Αρβανίτης · 27 Φεβρουαρίου 2019

Αν η ευελιξία διδασκόταν σαν μάθημα, η ελληνική δικαιοσύνη και η δημοσιογραφία θα ήταν πρύτανης και αντιπρύτανης στο καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου. Όπως σχολιάζαμε πρόσφατα, το βιογραφικό της δικαιοσύνης είναι εξαιρετικά πλούσιο σε διακυμάνσεις διάθεσης όταν πρέπει να επιλέξει αν θα ρίξει στα Τάρταρα ή στα πούπουλα κάποιον, όμως στην υπόθεση του πρώην βουλευτή και στελέχους της ΝΔ, Νίκου Γεωργιάδη κατακτήθηκαν νέες, απάτητες κορυφές.

Σε μια υπόθεση που έσκασε σαν ξεχασμένη αεροπορική βόμβα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο, το δικαστήριο καταδίκασε κατά πλειοψηφία το Νίκο Γεωργιάδη σε 28 μήνες με αναστολή για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων και επιβολή προστίμου 20.000 ευρώ. Όπως ανέφερε το κατηγορητήριο, η ποινή αφορά κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής στη Μολδαβία, με τον εισαγγελέα να προτείνει «την ενοχή του κατηγορουμένου για την κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής».

Σας φαίνεται μικρή η ποινή για κάτι τέτοιο; Αξίζει τότε να σημειωθεί ότι είναι η μέγιστη ποινή που προβλέπει ο νόμος για το συγκεκριμένο αδίκημα, με ό,τι συνέπειες μπορεί να δημιουργεί αυτό για την ύπαρξη και δράση κυκλωμάτων trafficking.

Ο Νίκος Γεωργιάδης ανακατεύτηκε με το κύκλωμα trafficking με ανήλικα αγόρια όταν υπηρετούσε στη Μολδαβία από πόστο του ΟΗΕ (!) 9 χρόνια πριν. Ο ίδιος πάντως αρνήθηκε την ενοχή του, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η απόφαση ήταν προϊόν δικαστικής πλάνης … είμαι βέβαιος πως στο Εφετείο θα δικαιωθώ».

Η δικηγόρος των θυμάτων από τη Μολδαβία πάντως, Ναταλία Μπαϊράμδήλωσε ότι «Όταν οι αρχές (σ.σ. της Μολδαβίας) τον άφηναν ελεύθερο λόγω διπλωματικής ασυλίας, το ελληνικό δικαστήριο τον βρήκε ένοχο για σεξουαλική κακοποίηση των θυμάτων της Μολδαβίας». Όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν μάλιστα, οι αρχές της Μολδαβίας είχαν αφήσει τον Ν. Γεωργιάδη να φύγει σαν κύριος, με την κάλυψη της διπλωματικής του ασυλίας, παρότι είχε συλληφθεί:

Η πλευρά της κυβέρνησ%B

Best of internet