Quantcast
POLITIX

Στο 2ο Worker’s Fest θα βρεις τα παιδιά από το ΙΤ και το call center να συζητούν και να διασκεδάζουν (ναι, το κάνουν κι αυτό)

Τα σωματεία των εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες δημιουργούν το δικό τους φεστιβάλ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά


Κώστας Αρβανίτης · 25 Σεπτεμβρίου 2018

Πάνε τρία χρόνια από τότε που πέντε σωματεία του κλάδου των τηλεπικοινωνιών αποφάσισαν να ενώσουν τους έτσι κι αλλιώς κοινούς αγώνες τους με έναν πιο μόνιμο τρόπο. Ο καρπός των προσπαθειών αυτών ήταν η πρωτοβουλία που λέγεται Συντονισμός  Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Τεχνολογία και συγκροτήθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων Nokia Ελλάδος, το Σωματείο Εργαζομένων CYTA Hellas, το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρία Πλαίσιο, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Wind.

Κι επειδή η ενοποίηση των εργασιακών αντιστάσεων σε έναν από τους πιο δύσκολους κλάδους της Ελλάδας αξίζει να γιορταστεί, τα σωματεία αποφάσισαν να το γιορτάσουν με μια μεγάλη φιέστα, η οποία ήταν το πρώτο, περσινό Worker’s Fest, για το οποίο γράφαμε εδώ. Κι όπως όλα δείχνουν, η φιέστα των εργαζομένων των τηλεπικοινωνιών έχει έρθει για να μείνει. Το 2ο Worker’s Fest είναι γεγονός και πρόκειται να πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι εργαζόμενοι στις τηλεπικοινωνίες οργανώνουν οι ίδιοι ένα φεστιβάλ προκειμένου να μπορέσουν να πλησιάσουν ο ένας τον άλλο, να συζητήσουν και να προβληματιστούν. Η στόχευσή τους όμως δεν αφορά μόνο τον κλάδο τους: Θέλουν ο συνδικαλισμός και η συμμετοχή στα σωματεία και τους αγώνες τους να γίνουν ξανά κτήμα, καθημερινότητα και πραγματικότητα του κάθε εργαζόμενου.

Τα σωματεία που συμμετέχουν, είναι τα εξής:

– Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ)
– Σωματείο Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ
– Σωματείο Εργαζομένων στο Πλαίσιο
– Σωματείο Εργαζομένων στη CYTA

– Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου-Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)

– Σωματείο Εργαζομένων στη Victus

Αυτό είναι το δελτίο τύπου του φεστιβάλ:

Το 1ο Worker’s Fest πραγματοποιήθηκε πέρυσι ως το πρώτο Φεστιβάλ που διοργανώνεται από πρωτοβάθμια σωματεία. Σκοπός ήταν να να έρθουν κοντά, να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς οι εργαζόμενοι του κλάδου των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας. Τώρα ανοίγει πέρα από αυτόν.

Φιλοδοξούμε, σε μία δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, να κάνουμε ακόμα ένα μικρό βήμα προς την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και την επιστροφή της εμπιστοσύνης των εργαζομένων στο συνδικαλισμό και στη δική τους δύναμη.

Συντονισμός Σωματείων και Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Τεχνολογία

– Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών
– Σωματείο Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ
– Σωματείο Εργαζομένων στο Πλαίσιο
– Σωματείο Εργαζομένων στη CYTA

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου-Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Σωματείο Εργαζομένων στη Victus

Το φεστιβάλ των εργαζομένων επιστρέφει για τα καλά! Γεμάτο μουσική, συζήτήσεις για όσα μας αφορούν και αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα μας, φωτογραφιές και γελοιογραφίες που προσπαθούν αν αποτυπώσουν το σήμερα, ντοκιμαντέρ, γεύσεις, ποτό, φωτογραφίες, κόμικ, δραστηριότητες για τα παιδιά κτλ.

αναλυτικά:
Συναυλίες
(ξεκινούν στις 9.00)
Στη μουσική σκηνή του 2ου Workers Fest θα ανέβουν:

* οι Bandallusia, Το 9μελές σχήμα, ανακατεύει παραδοσιακούς, ρεμπέτικους και έντεχνους ήχους, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο μουσικό αμάλγαμα.

* Οι JazzMatazz 3 που θα παίξουν blues για την για την εργατική τάξη, φολκ σκλαβοτραγουδα, που αφηγούνται ανθρώπινες ιστορίες.

* Στην κεντρική σκηνή του Workers Fest θα ανέβουν οι Οργανοπαίχτε και θα στήσουν και πάλι ένα ρεμπέτικο γλέντι. Πέρυσι χωρίς όνομα, το σχήμα των συναδέλφων τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο και φέτος θα “τραβήξει” με χορό μέχρι αργά…

* Αρκετά νωρίτερα στον κλειστό χώρο του συνεδριακού κέντρου, η avant-garde Ομάδα Ματαρόα θα προσπαθήσει να φέρει πιο κοντά στην εργατική τάξη την σύγχρονη πειραματική μουσική με συνθέσεις που έχουν γραφτεί αποκλειστικά για το Workers Fest.   

Στο φεστιβάλ θα γίνουν δύο κύριες πολιτικές συζητήσεις: Οι τίτλοι τους θα είναι α) «Η εργατική πραγματικότητα και η οργάνωση από τα κάτω και β) «Η δίκη της χρυσής αυγής και ο αντιφασιστικός εργατικός αγώνας» με καλεσμένους ομιλητές τη δημοσιογράφο Ελευθερία Κουμάντου και τον παραγωγό του Omnia TV, Ύποπτο μούσι.

Εκτός από τις συναυλίες και τις συζητήσεις, θα υπάρξουν επίσης προβολές βίντεο (ξεκινούν στις 9.30), όπως τα «Ludlow, οι Έλληνες στους Πολέμους του Άνθρακα» (2016), “Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών” (2018) και “Mourir à trente ans” (Πεθαίνοντας στα τριάντα) (1982), έκθεση comics – γελοιογραφίας με καλεσμένους τους Τάσο Μαραγκό, John Antono, Τάσο Αναστασίου, Soloup, Αντώνη Βαβαγιάννη, Δημήτρη Γεωργοπάλη, Γιώργο Μικάλεφ και Πάνο Ζάχαρη, έκθεση φωτογραφίας με τους Νίκο Παλαιολόγο, Μάριο Λώλο και Γιάννη Κολεσίδη (αλλά και φωτογραφίες των εργαζομένων), έκθεση με αφίσες του Μάη του ’68, παιδότοπος, κουζίνα και ανταλλακτική βιβλιοθήκη.

Η σελίδα του event στο facebook είναι αυτή, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

2ο Workers Fest 
Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου  
Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας
Πατριάρχου Ιωακείμ, 4 (πλησίον του σταθμού του ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας)

Best of internet