Quantcast
POLITIX

Όλα τα ζουμερά highlights από τις συνομιλίες των Χρυσαυγιτών που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα

Η ομολογία των επιθέσεων, οι συνδέσεις με την Αστυνομία και τα ρουφιανιλίκια στο εσωτερικό τους


Κορίνα Πετρίδη · 25 Απριλίου 2018

Μπορεί η Χρυσή Αυγή να αρνείται ακόμα την εμπλοκή της σε επιθέσεις εναντίον προσφύγων, μεταναστών, κομμουνιστών, αναρχικών και γενικά αντιφασιστών, ή να αναλαμβάνει μόνο την πολιτική τους ευθύνη (βλ. δολοφονία Φύσσα), αλλά η πραγματικότητα είναι αμείλικτη, αγαπητοί φίλοι, και τα ηχητικά ντοκουμέντα που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα η πολιτική αγωγή στη 241η δικάσιμο είναι συντριπτικά για τη νεοναζιστική οργάνωση.

Τα ηχητικά αποσπάσματα από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που καταγράφηκαν είναι πλέον διαθέσιμα για να πείσουν -όσους αρνούνται ακόμα να πειστούν- ότι η Χρυσή Αυγή είναι μία οργάνωση με σκληρή ιεραρχία και στρατιωτική πειθαρχία, υπεύθυνη για δεκάδες επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και η επίθεση ενάντια σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, η επίθεση κατά των αιγύπτιων αλιεργατών -πάλι στο Πέραμα- και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Συγκεκριμένα, στα ηχητικά ντοκουμέντα που θα ακούσετε παρακάτω, μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής εξιστορούν -περήφανα πάντα- τα «κατορθώματά» τους σε Πέραμα, Κερατσίνι, Σκάλα Λακωνίας και Κέρκυρα. Απ’ τις συνομιλίες προκύπτει, επίσης, η σχέση της οργάνωσης με ανθρώπους μέσα από την Αστυνομία, αλλά και οι προσπάθειές της να κουκουλώσει τη δολοφονία του Φύσσα.

Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τα αποσπάσματα αυτά δημοσιέυτηκαν χθες σε μορφή βίντεο, από το κανάλι του Omniatv.

Η Κέρκυρα και η Ουρανία Μιχαλολιάκου

 

Δεβελέκος- Χρυσαυγίτης για εγκαίνια γραφείων σε Κέρκυρα

Χρυσαυγίτης: Φίλε άκου τσαμπουκά που έχω δημιουργήσει. Τους έχω καυλώσει, τους έχω μιλήσει τόσες μέρες στα τηλέφωνα “ούτε βήμα πίσω”, “τσακίστε τους” και τέτοια. Και έβγαλαν οι άλλοι αντιφασιστική [πορεία], ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και αναρχικοί. Πόσοι ρε μαλάκα; 7ο άτομα ρε μαλάκα. Όλοι μαζί.

Δεβελέκος: Πω ρε πούστη. Να πάμε εκεί ρε μαλάκα, ούτε αστυνομίες, ούτε τίποτα, να το γλεντήσουμε»

Χρυσαυγίτης: Και τους έχω πει τους άλλους, αν επιτεθούν, αμυνθείτε. Με πιάνεις…»

Δεβελέκος-Τσακανίκας για Ουρανία Μιχαλολιάκου

Δεβελέκος: Με αυτήν που έχω μεγάλο πρόβλημα κι έχω τρελαθεί, μεταξύ μας, είναι η Ουρανία. Ανακατεύεται παντού και τα κάνει όλα σκατά. Ειλικρινά αν δεν ήταν βιολογικά που είναι δεν θα ήταν πουθενά, θα είχε εξαφανιστεί από τον χάρτη. Και κάνει χρήση της ιδιότητάς της, όχι του αξιώματός της. Της ιδιότητας […] Είναι η πρώτη φορά που σε διατάζει γυναίκα, γιατί όπως και ‘χει, δεν γίνεται να σε διατάζει γυναίκα όταν είσαι εθνικοσοσιαλιστής και άντρας.

Η επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα

Λαγός – Δεβελέκος

Λαγός: Δέκα αυτοκίνητα με τέσσερα και με πέντε άτομα ισοπεδωθήκανε.Τους λιώσανε. Ήταν και ο πρόεδρος της ζώνης κάτω, τον λιώσανε και αυτόν […] Σαρανταπέντε άτομα δεν ήξεραν από που να φύγουν, τους βαράγανε για 10 λεπτά […] Αφού σε κάποια φάση ήταν κάτω ανάσκελα. Τους έδειραν για τα καλά. Τους λιώσανε […] Στο Πέραμα έγινε κόλαση φίλε, έγινε ισοπέδωση […] Πολύ ματσούκι»

Δεβελέκος: Μια χαρά, τέλεια.

Τσακανίκας-Δεβελέκος

Τσακανίκας: Και με το που σηκώνει το χέρι, τρώει ένα αριστερό το οποίο φίλε του σπάει τα μπροστινά δόντια και τα δύο. Μίλαγε στο Λαγό, του έτρεχαν τα αίματα, έφτυνε κιόλας έτσι όπως μίλαγε με τα σπασμένα δόντια και την άσπρη τη μπλούζα που έχει ο Λαγός με τους αετούς την καταπιτσίλισε με τα αίματα. Ήταν σαν Δαλματίας (γέλια). Αλλά πέρα από την πλάκα, ακολούθησα εντολή και πήγαν να σηκώσουν κεφάλι, να με χτυπήσουν. Και ο Λαγός μου είπε “καλά τους έκανες Γιωργάρα”.

Δεβελέκος: Πωπω μαλάκα τον κατέστρεψες. Καλά του έκανες.

Δολοφονία Φύσσα

Λαγός-Δεβελέκος

Λαγός: Άμα σε πάνε πάνω για καμιά αναγνώριση αυτού του μαλάκα, δεν τον ξέρεις, δεν τον έχεις δει.

Λαγός-Μητέρα χρυσαυγίτη

Δεβελέκος: Ακούς; Ό,τι έχει ο γιος σου από μαχαίρια και μαλακίες, βάλτα σε μια σακούλα και πήγαινε πέταξέ τα στα σκουπίδια.

Μητέρα Δεβελέκου-Δεβελέκος

Μητέρα Δεβελέκου: Γιατί ο πατέρας του παιδιού που συγχωρέθηκε είπε ότι θέλει τα κεφάλια αυτών που έχουν επικοινωνήσει μαζί του.

Δεβελέκος: Ναι, να σου πω. Πες του ότι θα πάει να βρει το γιο του και αυτός.

Δεβελέκος-χρυσαυγίτης

Δεβελέκος: Η μάζα είναι θηλυκό και είναι πουτάνα. Αν θέλουν να μας ρίξουν. Να μας ψηφίζουν και να τους γαμάμε, δεν τους έχουμε για τίποτα άλλο και δεν τους θέλουμε και για τίποτα άλλο. Γι’ αυτό τους έχουμε. Θα ξεθωριάσει και αυτό. […] Τέτοια έλεγε ο πούστης. Τώρα βέβαια δε μπορεί πια να πει τίποτα εκεί που είναι.
Χρυσαυγίτης: Ναι το μοναδικό καλό της υπόθεσης.

Φωτογραφίας: Nikos Libertas / SOOC

Μητέρα Δεβελέκου- Δεβελέκος

Δεβελέκος: Λοιπόν τελεσίγραφο.. ακούς;

Μητέρα Δεβελέκου: Τελεσίγραφα και τελεσίδικα εκεί που σας έκαναν στρατιωτάκια. Εκεί που κλωτσάγατε τα κεφάλια των Πακιστανών, τελεσίγραφα και τελεσίδικα δεν θα μου στέλνεις εμένα. Τελεσίγραφα και τελεσίδικα εκεί που κάνατε ό,τι κάνατε για να γίνετε στρατιώτες και καθάρματα. Εκεί να πας να τα πεις. Και να πας να κάνεις και μία μήνυση στο Έθνος να το μάθει και η κυρία Κατίνα απέναντι που δεν το έμαθε. Καλή συνέχεια, γεια.

Δεβελέκος: Σου μιλάω. Σου μιλάω.

Μητέρα Δεβελέκου: Είσαστε καθάρματα. Σας σιχάθηκε η ψυχή μου. Αλήτες, όλοι αλήτες. Όλοι οι αλήτες μαζεμένοι.

Δεβελέκος: Στον τάφο του αδερφού σου θα χέζω.

Δεβελέκος- Αστυνομικός 

Δεβελέκος: Θα με έχεις ενήμερο για ό,τι χρειάζεται;

Αστυνομικός: Ναι ρε, ναι ρε. Σε σημείο που μπορώ να μιλήσω για να μην καρφωθώ. Εννοείται αυτό, όπως πάντα. Εννοείται.

Best of internet