Quantcast
POLITIX

Γιατί οι φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις νεοναζί σε όλο τον κόσμο προσφέρουν πάντα άφθονο γέλιο;

Από μια μάζωξη περήφανων αμερικάνων στο Kentucky μέχρι τους δικούς μας αρχαιοέλληνες στις Θερμοπύλες, οι συγκεντρώσεις φασιστών δεν είναι αυτό που θα λέγαμε PRIDE


Ένα άρθρο του Guardian στο οποίο περιγράφεται μια μάζωξη νεοναζί (με το όνομα Παραδοσιακό Εργατικό Κόμμα για φερετζέ) στο Κεντάκι των ΗΠΑ ήταν η αρχή. Είναι μια από τις πιο θλιβερές συναθροίσεις ανθρώπων που έχουμε δει, όπως μπορείτε να επιβεβαιώσετε:

Σα να τον έχουν βάλει να καθαρίζει τουαλέτες είναι.

Sugar daddy θες να γίνω η Έβα Μπράουν σου;

The sadness is strong with this one. Εδώ ταιριάζει αυτή η πολύτιμη ατάκα του πάστορα Τζέσι Κάστερ, του ομώνυμου χαρακτήρα από το Preacher του Garth Ennis:

Όσο αστείο κι αν είναι το καρέ, προφανώς δεν είναι εκεί η ουσία. Το πρόβλημα με τους φασίστες είναι επιδιώκουν και κάνουν κακό σε άλλους ανθρώπους, όχι ότι δεν έχουν πηγούνι.

Αυτό που ισχύει όμως είναι ότι οι συγκεντρώσεις νεοναζί, νεοφασιστών, λοιπών ακροδεξιών και λοιπά συνήθως αντί για ρωμαϊκές λεγεώνες θυμίζουν πάνελ του Φουρθιώτη. Δεν αμφιβάλλουμε καθόλου ότι είναι επικίνδυνοι για τους υπόλοιπους, αλλά ταυτόχρονα αναδύουν μια εξαιρετικά trash αίσθηση, σα μια μείξη βιβλίου του Κωνσταντίνου Πλεύρη με εκπομπή της Αννίτας Πάνια.

Οι δε φασίστες συνήθως είναι οι άνθρωποι που πραγματοποιούν επιθέσεις σε θρησκευτικές, φυλετικές και έμφυλες μειονότητες, αυτοί που λένε ότι οι μετανάστες βρωμίζουν τις πόλεις και τα Pride είναι “δημόσια ξεφτίλα”. Αποδεικνύεται από μια γρήγορη αναζήτηση φωτογραφιών από φασιστικές συγκεντρώσεις ανά τον κόσμο πως οι άνθρωποι αυτοί δε θέλουν Pride γιατί μόνο ντροπή μπορεί να αισθάνεται κανείς γι’αυτά τα happenings.

Από τους πρώτους διδάξαντες των ακροδεξιών οργανώσεων ήταν η αμερικάνικη Κου Κλουξ Κλαν. Αυτοί που ποτέ κανείς δεν κατάλαβε γιατί φοράνε τα σεντόνια της μάνας τους:

Αν αυτοί οι “Λευκοί Ιππότες” είναι ιππότες τότε h Σάσα Μπάστα είναι η Κυρά της Λίμνης.

Ο αριστερά γιατί έχει το χέρι του εκεί;

Δεν ξέρουμε αν υπερέχει το καπέλο της τύπισσας που το ψείρισε από ένα μαγαζί με αποκριάτικα ή ανάποδο καπελάκι του τυπά στα δεξιά. Φίλε μήπως έχει nu-metal μπάντα;

Ένα κλασσικό σύμπτωμα σε όλα αυτά τα σκηνικά είναι ότι η πραγματικότητα μπορεί δύσκολα να ξεχωρίζει από παρωδία.

Κλυταιμνήστρα, ΟΥ ΟΥ

Ή η πραγματικότητα να είναι καλύτερη από την παρωδία. Σε κάθε περίπτωση, εκτός από την παραδοσιακή Κου Κλουξ Κλαν υπάρχουν και άλλα τέτοια φρούτα στις ΗΠΑ, ειδικά μετά την άνοδο του Τραμπ:

Πως θα ήταν οι Sons of Anarchy αν δεν ήταν κουλ και δεν τους συμπαθούσε κανείς;

Aυτό τώρα είναι μια συγκέντρωση για την ελευθερία του λόγου, απλά ο ένας κέρδισε ρούχα δώρο από διαγωνισμό του Call of Duty.

Καμιά φορά οι λέξεις δεν είναι αρκετές.

Κοιτάχτε θέλει θάρρος να πιστεύεις ότι ανήκεις σε κάτι ανώτερο ενώ βγαίνεις έξω με ένα πλακάτ με τον ΠΕΠΕ το ΒΑΤΡΑΧΟ.

Άλλος ένας άνθρωπος που το ένστικτο της ειρωνείας πέθανε οριστικά μετά από πάρα πολλές θεωρίες συνωμοσίας.

Tέλος, αν είστε αρκετά άτυχοι μπορεί να έχετε ακούσει για τα furries. Αυτούς τους συνανθρώπους μας που τη βρίσκουν να κάνουν…πράγματα ντυμένοι με στολές ζώων. Το καταλαβαίνουμε αν σταματήσετε να διαβάζετε εδώ, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι ήδη έχουν διεισδύσει στις τάξεις τους νεοναζί. Αλήθεια:

Ένα από τα πιο άβολα πράγματα που έχουμε διαβάσει γενικώς. Τα κλασάτα φασιστικά events παίζουν και στην Ευρώπη φυσικά, όπως πχ στη Γερμανία (αυτό θα έλειπε άλλωστε):

Εδώ πρέπει να βλέπουμε το Σύνδεσμο Φίλων Μπιρίμπας Ενάντια Στην Μετανάστευση

Στη ναζιστική Γερμανία θα έπλενε τουαλέτες για τα στρέτσινγκ του πάντως.

Αδύνατο να αποφασίσεις αν είναι πιο επικίνδυνοι με τα χέρια ή τις μασχάλες τους.

Αλήθεια τώρα; Αφού παρακολουθήσαμε και τον Αδόλφο από το Καρουζέλ, πάμε στη Σλοβακία που ο ντόπιος Φύρερ (αριστερά) δεν έχει εγκαταλείψει ακόμη το γνωστό μουστάκι:

Δεν τα κατάφερε πολύ καλά πάντως. Η γελοιότητα συνεχίζεται ακάθεκτη σε χώρες όπως η Λετονία:

Γλυκούληδες παππούδες νοσταλγοί των SS που φοράνε τις στολές των εθελοντών και στο καφενείο αναπολούν τις εποχές που παραλίγο να τα καταφέρουν να εξοντώσουν τους Εβραίους.

Tα λουλουδάκια πάνε μαζί με τη στολή της μεραρχίας ΚΑΠΗ των SS. Στη συνέχεια έχουμε την Αγγλία, όπου προφανώς οι φασίστες θα μοιάζουν με το μέσο άγγλο τουρίστα:

Αυτό οριακά δεν είναι μάζωξη, απλά τους σήκωσαν από τα βελάκια για να τους βγάλουν φωτογραφία.

Ο εθνικισμός δε φαίνεται πολύ τρομαχτικός αν έχει φάει πρώτα ένα γιαούρτι και κάνα-δυο αυγά.

Ο τοπικός φύρερ και οι οπαδοί σου είναι το είδος των ανθρώπων που θα καλούσες την αστυνομία αν τους έβλεπες κοντά σε σχολείο.

Δώστου 5 λεπτά και ένα καφάσι μπύρες και θα ξαναστήσει τη Βρετανική Αυτοκρατορία. Τώρα που μιλάμε για αυτοκρατορίες, η Ιταλία είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη συζήτηση:

Oι επίδοξοι συνεχιστές της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στην Ιταλία θυμίζουν περισσότερο Δελφινάριο παρά λεγεώνες.

Ενδέχεται και να πρόκειται για το ιταλικό Τριώδιο. Η Ουκρανία μετά την αναβίωση της φασιστικής της παράδοσης τα τελευταία χρόνια έχει πολλά να δώσει σε αυτόν τον τομέα:

Είναι αυτό που μπορεί να είναι ακροδεξιοί αλλά μπορεί να είναι και τυχαίοι κακοί από κάποιο μυστικό οργανισμό όπως η Hydra της Marvel.

Με αυτό το μαλλί θα μπορούσε να πίνει μπύρες στην πλατεία Εξαρχείων αλλά αντί γι’αυτό θέλει να εξοντώσει τους Εβραίους.

Aυτή η σύγχυση πραγματικότητας και παρωδίας που λέγαμε πιο πριν.

 

Το χαμόγελο χαράς όταν ετοιμάζεις ένα πογκρομάκι ενάντια στους Ρομά. Και φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη χώρα – Βασίλισσα του ακροδεξιού trash. Tην Ελλάδα μας, φυσικά:

Δεν ξέρουμε τι μαλακία είναι αυτή στη σημαία αλλά θυμίζει την καρέτα – καρέτα του νεοναζισμού. Και φυσικά, αυτό το διαχρονικό βίντεο:

Ο Καρλ Μαρξ έχει γράψει κάπου πως όλα τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα συμβαίνουν μια φορά σαν τραγωδία και μια φορά σα φάρσα. Ελπίζουμε ο νεοφασισμός να παραμείνει φάρσα.

 

 

Best of internet