Quantcast
POLITIX

Έκτακτο: Οικουμενική κυβέρνηση πρότεινε ο Βασίλης Λεβέντης στον Αλέξη Τσίπρα στην πρόσφατη συνάντησή τους

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων φάινεται να έχει καταλήξει στο τι θέλει σε αυτή τη ζωή


THE NEWSROOM · 20 Ιουνίου 2017

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και ο Βασίλης ο Λεβέντης επανέλαβε την αγαπημένη του πλέον πρόταση σχετικά με το σχηματισμό μιας «Οικουμενικής Κυβέρνησης». Όπως δήλωσε ο ίδιος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό:

Ο κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να πάει την Ελλάδα προς την Ευρώπη. Αυτό μου δήλωσε. Εγώ του είπα ότι φοβάμαι το κόμμα του. Τον είδα σκεπτικό. Η Ελλάδα χρειάζεται μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση και η κυβέρνηση αυτή δεν πιστεύει στην Ευρώπη»

Ενώ προσέθεσε:

Θα ήταν γενναίο να φτιάξετε μία κυβέρνηση που να είναι μέσα και η ΝΔ για να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προσθέτοντας: Οι παλιότεροι ηγέτες της αριστεράς, χάρη της συναίνεσης κάνανε γενναίες υποχωρήσεις.

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

« Του πρότεινα να το σκεφτεί. Δύο δρόμους έχει ο κ. Τσίπρας ή να πάει μόνος του ή να φτιαχτεί μία κυβέρνηση οικουμενική για να βοηθήσει να βγει η χώρα από την κρίση. Αλλά ο κ. Τσίπρας μου είπε ότι θα προχωρήσει μόνος του» είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Τελειώνοντας τη δήλωσή του ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε: «Ο κ. Τσίπρας ελπίζει ότι μπορεί να μείνει μέχρι τέλους».

Best of internet