Quantcast
POLITIX

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα κερδάμε τόσο πολύ που σύντομα θα χρειαστεί να φορέσει γραβάτα

Ως “Too good to be true” περιέγραψε το κλίμα που διαμορφώνεται για το χρέος της Ελλάδας


LUBEN CREW · 18 Μαΐου 2017

Κερδάμε τόσο πολύ και τόσο ανέλπιστα, αγαπητοί φίλοι, που ο πρωθυπουργός της ομορφότερης χώρας του κόσμου ανακοίνωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι πολύ σύντομα θα χρειαστεί να φορέσει και αυτός γραβάτα. Ο Αλέξης ο Τσίπρας περιέγραψε το κλίμα που διαμορφώνεται με την υπογραφή του μνημονίου V 4.0 ως «Too good to be true», λέγοντας ότι τα πράγματα για τη χώρα είναι τόσο καλά που δυσκολεύεται και ο ίδιος να το πιστέψει, ενώ υποστήριξε ότι το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει «επενδυτικό τσουνάμι». Όπως διαβάζουμε εδώ, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή ανέφερε:

Τα νέα είναι τόσο θετικά που δυσκολευόμαστε να τα πιστέψουμε. Κρατάμε μικρό καλάθι βεβαίως, αλλά… Είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά. Θα με αναγκάσουν να φορέσω και γραβάτα.

Την ακράτητη αισιοδοξία που θα εξαπλωνόταν στο πανελλήνιο ήρθε να συγκρατήσει για κάποιο λόγο ο ίδιος ο πρωθυπουργός αφού ακριβώς μετά την επινίκια δήλωσή του, προσέθεσε “Ας μην προτρέχουμε”.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι παρά τους προβληματισμούς του σχετικά με την αντιπαράθεση μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους, “το Ταμείο εννοεί αυτά που λέει.  Δεν είναι «στημένη» η αντιπαράθεση. Ωστόσο μπορεί να είναι δύσκολη η βραδιά του Eurogroup” το οποίο θα γίνει στις 22 Μαΐου.  Ο Α. Τσίπρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσει το θέμα του χρέους μέχρι την επόμενη συνεδρίαση της 15ης Ιουνίου. Σε περίπτωση που βγει “λευκός καπνός” όσον αφορά στο χρέος, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, θα ακολουθήσει η γραβατωμένη ένταξη της ελληνικής οικονομίας στον μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης και υπό προϋποθέσεις, θα γίνουν δοκιμαστικές έξοδοι στις αγορές. Αν, πάλι, δεν υπάρξει συμφωνία, τα σκληρά μέτρα που ψηφίζονται αύριο (για αφορολόγητο, συνταξιούχους κλπ) θα ακυρωθούν. Ο πρωθυπουργός δεν προσδιόρισε συγκεκριμένη διαδικασία, συνέστησε υπομονή, και ανέφερε πως ουσιαστικά μια μη συμμετοχή του ΔΝΤ στην ελληνική υπόθεση θα εξαναγκάσει την Ευρώπη (ο ESM) να μοντάρει μια νέα συμφωνία για το ζήτημα.

 

 

Best of internet