Quantcast
POLITIX

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας μικρός Πούτιν σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη

Επίσης δήλωσε ότι όταν μάθει να μιλάει ελληνικό θα ξεκινήσει η πολιτική του καριέρα στην χώρα


THE NEWSROOM · 2 Μαΐου 2017

Την απόλυτη στήριξή του στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο Ιβάν Σαββίδης σε συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα, λέγοντας ότι όταν άκουσε τον Αλέξη να αγορεύει στην βουλή για την τροπολογία που αφορούσε στην διαγραφή του προστίμου 38 εκατομμυρίων ευρώ από λαθρεμπόριο της ΣΕΚΑΠ (ιδιοκτησίας πλέον του Σαββίδη) ήθελε να τον χειροκροτήσει. Ο επιχειρηματίας μάλιστα δήλωσε ότι η πρωθυπουργία του Τσίπρα αποτελεί προϋπόθεση επιτυχίας για το μέλλον και δεν δίστασε να τον παρομοιάσει με τον Βλαδίμηρο Πούτιν.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Άκουσα την ομιλία του πρωθυπουργού και μου φάνηκε ότι ήταν ένας πραγματικός λόγος. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως πίστευε αυτά που έλεγε. Κι αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Στο συγκεκριμένο θέμα της ΣΕΚΑΠ ήταν πραγματιστής κι έπραξε με υψηλό συναίσθημα ηθικής και πρακτικής. Κάλεσε να γίνει διάλογος επί της ουσίας. Αναγνώρισε λοιπόν ότι υπάρχει ένα πρόβλημα που δυσκολεύει τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Και υπάρχουν διαδικαστικά ζητήματα. Εγώ ζήτησα να γίνει διάλογος επί της ουσίας. Όχι επί των διαδικασιών. Για εμένα επρόκειτο λοιπόν για νίκη του Τσίπρα γιατί αυτός κάλεσε τη Βουλή να μιλήσουν επί της ουσίας για να συζητήσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα. Για το αν θα πρέπει να βοηθιούνται οι επενδύσεις ή αν θα πρέπει να εμποδίζονται. Και δεν έχει σημασία αν το συγκεκριμένο ζήτημα άγγιξε τον Σαββίδη. Σαν εμένα υπάρχουν χιλιάδες επενδυτές

Ο Σαββίδης μίλησε και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι:

δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός, με την στάση του διώχνει τους επενδυτές

Για την ΣΕΚΑΠ είπε ότι πιέστηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά να την αναλάβει για να μη πτωχεύσει και περάσει στα χέρια τουρκικού ομίλου και συμπλήρωσε ότι δεν είχε καμιά γνώση για το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στην εταιρία για λαθρεμπόριο, την περίοδο που ήταν υπό την διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας.

Ο Σαββίδης πρόσθεσε ότι σύντομα θα αποκτήσει ένα από τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια της χώρας και ότι τον ενδιαφέρεται να αποκτήσει κάποιον δημοσιογραφικό οργανισμό όπως τον  Πήγασο και τον ΔΟΛ.

Και ολοκλήρωσε την συνέντευξη του απαντώντας στην ερώτηση για το αν η επόμενη συνέντευξη του θα είναι στα ελληνικά λέγοντας ότι, όταν θα δώσει συνέντευξη στα Ελληνικά τότε αυτό θα σημάνει και την έναρξη της πολιτικής του καριέρας στην Ελλάδα.

 

 

 

 

Best of internet