Quantcast
POLITIX

Το σχόλιο του γιου του Νίκου Τεμπονέρα για την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει το όνομά του σε σήραγγα

Μετά τα εγκαίνια που έγιναν την προηγούμενη μέρα από τον Αλέξη Τσίπρα


THE NEWSROOM · 12 Απριλίου 2017

Ένα από τα θέματα των ημερών ήταν το άνοιγμα για το κοινό των καινούριων τμημάτων της Ολυμπίας (Κορίνθου – Πατρών) και της Ιονίας Οδού (Αντίρριο – Ιωάννινα). Τα εγκαίνια έγιναν χτες Τρίτη 11/4 από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στα οποία μεταξύ άλλων αποκαλύφθηκαν τα ονόματα τεσσάρων σηράγγων της Κορίνθου – Πατρών.

Η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να δώσει το όνομά του σε μία από τις σήραγγες της Αθηνών-Πατρών τράβηξε την προσοχή του Διονύση Τεμπονέρα, γιου του δολοφονημένου εκπαιδευτικού, στην ιστορία της δολοφονίας του οποίου από το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Ιωάννη Καλαμπόκα έχουμε αναφερθεί εδώ. Ο οποίος και τη σχολίασε μια ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Facebook,

Οπως τονίζει:

«Ο Νίκος Τεμπονέρας σε όλη την πορεία της ζωής του “άνοιγε δρόμους”. Πιστός στις αξίες και τα ιδανικά του για δημοκρατία, ελευθερία, δημόσια δωρεάν παιδεία, δεν δίστασε να βάλει το κεφάλι του μπροστά στα παρακρατικά λοστάρια του φασισμού και να λάβει θέση ανάμεσα στους λαϊκούς αγωνιστές της Νεοελληνικής Ιστορίας».

Mε μια αρκετά διακριτική σπόντα προς την κυβέρνηση:

 «ο Νίκος Τεμπονέρας δεν έχει πολιτικούς ιδιοκτήτες, δεν τους χρειάστηκε ποτέ. Το όνομά του θα συνεχίσει να αντηχεί στους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων για δουλειά, γνώση, αξιοπρεπή ζωή»

«τα εγκαίνια της σήραγγας με το όνομά του, αποτελούν φόρο τιμής όλων εκείνων, όσων θα συνεχίσουν να πιάνουν το νήμα από εκεί που το άφησε ο αγωνιστής δάσκαλος, μνημείο πάλης και αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Ζει, ζει ο Τεμπονέρας ζει, με Πέτρουλα, Λαμπράκη μας οδηγεί…»

Αναλυτικά η δημοσίευση στο facebook του Διονύση Τεμπονέρα:

Best of internet