Quantcast
POLITIX

Έρευνα λέει ότι οι Δεξιοί είναι πιο όμορφοι από τους Αριστερούς και στη ΝΔ φτύνονται να μη ματιαστούνε

Τώρα εξηγείται γιατί οι δεξιές παρατάξεις θυμίζουν πρακτορεία μοντέλων


LUBEN CREW · 13 Ιανουαρίου 2017

Εξαιρετικά είναι τα νέα για τους απανταχού δεξιούς, αφού μετά την έρευνα που τους έχρισε ως τους καλύτερους εραστές, έρχεται τώρα μια νέα έρευνα για να επιστημονικοποιήσει το αν είναι πιο όμορφοι οι αριστεροί ή οι δεξιοί. Και μαντέψτε, η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι σαν την ομορφιά της Θάτσερ και του Τραμπ, δεν έχει.

adonis-paralia

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post, μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Journal of Public Economics κατέληξε στο συμπέρασμα, πως, το πόσο ελκυστικός είναι κάποιος, σχετίζεται, ως ένα βαθμό, με τις πολιτικές του θέσεις. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι οι δεξιοί πολιτικοί στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία είναι πιο όμορφοι από τους αριστερούς.

Έχουν προηγηθεί στο παρελθόν διάφορες μελέτες που έχουν δείξει πως όσοι είναι εμφανίσιμοι, έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίζουν περισσότερα χρήματα, φαινόμενο που οι ερευνητές το εξηγούν λέγοντας ότι όσοι έχουν καλή εμφάνιση, συχνά έχουν και καλύτερη αντιμετώπιση από τους άλλους.

Στο πρώτο πείραμα των ερευνητών, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να σχολιάσουν φωτογραφίες των πολιτικών υποψηφίων στις δημοτικές και βουλευτικές εκλογές των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υποψηφίων των ΗΠΑ για την Γερουσία και υποψηφίων στην Αυστραλία και την Βουλή των Αντιπροσώπων της Φινλανδίας. Οι επιστήμονες ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να βαθμολογήσουν τις φωτογραφίες αυτές, όπως θα έκανε δηλαδή και μια καγκουροπαρέα σε κλαμπ στην παραλιακή. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι πολιτικοί που ανήκουν στην Δεξιά πτέρυγα ήταν πιο όμορφοι από τους αριστερούς και στις τρεις ηπείρους (Ευρώπη, ΗΠΑ και Αυστραλία).

Σε ένα άλλο πείραμα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στις ΗΠΑ, οι ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικανών νοιάζονται περισσότερο για την εμφάνιση των πολιτικών απ’ τους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών, αλλά αυτό παρατηρείται κυρίως στις δημοτικές εκλογές, όπου οι ψηφοφόροι δεν έχουν αρκετές πληροφορίες για τους υποψήφιους, οπότε βασίζονται αρκετά στην εμφάνιση για να επιλέξουν.

imrs

Όμως στις εκλογές που οι ψηφοφόροι έχουν επαρκείς πληροφορίες, όπως είναι οι βουλευτικές, όπου οι υποψήφιοι καλύπτονται επαρκώς από την τηλεόραση και τις εφημερίδες, η εμφάνιση των πολιτικών παίζει τον ίδιο σημαντικό ρόλο τόσο στους Ρεπουμπλικάνους όσο και στους Δημοκρατικούς, ανεξαρτήτως κόμματος ή ιδεολογίας.

Οι ερευνητές υπογραμμίζουν τέλος, πως σωστά οι ψηφοφόροι θεωρούν πως οι πιο όμορφοι υποψήφιοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι πιο συντηρητικοί Όταν μάλιστα οι ψηφοφόροι δεν γνωρίζουν πολλά για τους υποψήφιους, τείνουν να χρησιμοποιούν την ομορφιά ως ιδεολογικό σύνθημα.

Αυτή η ψευδοεπιστημονική έρευνα φυσικά μπορεί εύκολα να καταρριφθεί, αρκεί να θυμηθούμε πόσο είχε τυφλωθεί από την ομορφιά του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς η Κατερίνα Καινούριου.

Best of internet