Quantcast
POLITIX

Χτυπάνε το ΠΑΣΟΚ: Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο Γιώργος Παπανδρέου για το “Λεφτά Υπάρχουν”

Την μήνυση κατέθεσε παραπλανημένος πρώην ψηφοφόρος του


Τσαγκ · 9 Ιανουαρίου 2017

gap1Κατηγορούμενος για τις προεκλογικές υποσχέσεις που έδωσε το 2009, όταν είχε πει το ιστορικό “λεφτά υπάρχουν”, θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 19 Ιανουαρίου ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει μηνυθεί από έναν παραπλανημένο πρώην ψηφοφόρο του, τον πλωτάρχη του ναυτικού Παναγιώτη Σταμάτη, ο οποίος ζητάει από τον ΓΑΠ να του δώσει 260.000 ευρώ και τους νόμιμους τόκους τους.

Ο λόγος που διεκδικεί αυτά τα χρήματα ο κ Σταμάτης είναι για την ηθική βλάβη που του προκάλεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και γιατί του προσέβαλε την προσωπικότητα του, μη τηρώντας τις προεκλογικές του εξαγγελίες.

Ο μηνυτής σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει κατά του ΓΑΠ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καταλογίζει στον πρώην πρωθυπουργό τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας, της εξαπάτησης των εκλογέων και της διασποράς ψευδών ειδήσεων, κατηγορίες οι οποίες επισύρουν ποινή φυλάκισης από τρεις μήνες έως και ισόβια κάθειρξη.

Αναλυτικότερα, ο κ Σταμάτης λέει ότι ήταν ψηφοφόρος της ΝΔ και με τον Καραμανλή πρωθυπουργό έβλεπε ότι ο μισθός του και τα επιδόματα του ειχαν μείνει παγωμένα, ακούγοντας τον ΓΑΠ στην ΔΕΘ στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου του 2008 να λέει «δεν είναι απλώς το που θα βρούμε τα λεφτά, αλλά που πηγαίνουν τα λεφτά, γιατί λεφτά υπάρχουν, έχουμε 31 δισ ευρώ ανείσπρακτους φόρους», πείστηκε ότι με το που θα ανεβεί η ΠΑΣΟΚαρα στην εξουσία θα έρεαν τα λεφτά και θα είχε αύξηση του εισοδήματος του, πράγμα που δυστυχώς οχι μόνο δεν εγινε, άλλα με την συμφωνία του ΓΑΠ με το ΔΝΤ τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα.

Έκτος αυτού σύμφωνα πάντα με τον κατήγορο, ο Γιώργος Παπανδρέου, ήξερε ότι έλεγε ψέμματα γιατί τον ειχαν ενημερώσει για την δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας και ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας και ο επίτροπος Αλμούνια άλλα και ο τότε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Να σημειωθεί ότι ο ΓΑΠ δεν προστατεύεται από την βουλευτική ασυλία, καθώς όταν έκανε τις προεκλογικές του εξαγγελίες, δεν ήταν βουλευτής.

 

 

 

 

 

Best of internet