Quantcast
ORIGINALS

Γιατί ο Βύρων Πολύδωρας είναι ο απολύτως κατάλληλος άνθρωπος για πρόεδρος του ΕΣΡ

8 αξιομνημόνευτες αποφάσεις που αποδεικνύουν ότι Βυρων + ΕΣΡ ισον LFE ισον χρονομηχανή στο 1953


Bobol Gordello · 29 Οκτωβρίου 2016

Σαν βόμβα έσκασε στα της αναμόρφωσης του ελληνικού τηλεοπτικού τοπίου η πρωινή είδηση πως ο Βύρων Πολύδωρας είναι ο επίλεκτος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, σε μια απόπειρα συναινετικής πρότασης προς την αντιπολίτευση για να προχωρήσει το θέμα των αδειών μετά την τάπα στο νόμο Παππά από το ΣτΕ.

polidoras_547_355

Ένα πολιτικό ον που, πέρα από τις ατάκες για την κομμένη γράνα, τους Συβαρίτες πολιτικούς, την έκτιση ποινών και το στρατηγό άνεμο, έχει διακριθεί για την απίστευτη ταχύτητά του στους διορισμούς ως Υπουργός και τα εκπληκτικά του ανοίγματα στην άκρα δεξιά πλευρά του τερέν, κάτι που έγινε αντικείμενο σχολιασμού στα ίντερνετς σήμερα σε battles μεταξύ πολιτικών γιγάντων του τόπου.

Θα αναρωτηθεί κανείς, λοιπόν, τι δουλειά έχει ένας γραφικός ακροδεξιός παλιάς κοπής στα του ΕΣΡ; Αν δούμε, όμως, δείγματα από τη δράση του οργάνου, μπορεί και να καταλήξουμε ότι, δεχθεί δε δεχθεί η αντιπολίτευση, η κυβέρνηση πέτυχε διάνα για ένα πόστο, που του ταιριάζει ντάλε-κουάλε. Ιδού, λοιπόν, 10 αποφάσεις του ΕΣΡ που τεκμαίρονται του λόγου το αληθές:


Γκέι φιλί και διάλογοι στα “Κλείσε τα Μάτια” του Παπακαλιάτη

Σε επεισόδιο της σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη προβάλλεται επίμαχη σκηνή με gay φιλί των Κώστα Κάππα και Περικλή Ασημακόπουλου που ξεσηκώνει αντιδράσεις.

Capture

Το ΕΣΡ επιβάλλει πρόστιμο 100.000 ευρώ στο Mega με το εξής άκρως ελληνορθόδοξο σκεπτικό:

Εμφανίζονται δύο ζεύγη σε ερωτικές περιπτύξεις και ανάμεσα στην προβολή αυτών των σκηνών, εμφανίζονται και δύο νεαροί άνδρες, οι οποίοι φιλιούνται στο στόμα. Επακολουθεί σκηνή, η οποία υποτίθεται ότι έλαβε χώρα κατά την επομένη ημέρα. Κατ’ αυτήν ο πατέρας ενός νεαρού τον επισκέπτεται αιφνιδίως στο σπίτι του, αντιλαμβάνεται εκεί ότι ένας φίλος του γιου του είναι ημίγυμνος με μια πετσέτα μπάνιου τυλιγμένη στη μέση του και αναχωρεί εκνευρισμένος. […] Αναμφιβόλως πρόκειται περί εκπομπής, η οποία βρίσκεται έξω από την ποιοτική στάθμη. Πρόκειται περί διαλόγων, εκφράσεων και σκηνών, οι οποίες υποβάθμισαν την όλη εκπομπή. […] Η όλη εκπομπή είναι ικανή να εξοικειώσει την παιδική ηλικία και τη νεότητα με τη χυδαιότητα και εντεύθεν να επιφέρει βλάβη.

Έξω από την ποιοτική στάθμη.


Η Μαρία Cyber και το ραδιοφωνικό “Athens Gay and Lesbian Show”

Πίσω στα 00s, εν έτει 2004, από το σταθμό ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM του δήμου Ηρακλείου Αθήνας εξέπεμπε η εκπομπή “Athens Gay and Lesbian Show” με τη Μαρία Cyber πίσω από τα μικρόφωνα.

300x300

Παναγιώτης Χατζηστεφάνου και Μαρία Cyber

Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, το ΕΣΡ βγάζει φιρμάνι για διακοπή της εκπομπής, με πρόστιμο 5.000 ευρώ στη ραδιοφωνική παραγωγό. Τα αποσπάσματα της εκπομπής δε δικαιολογούν κάποιο πρόστιμο ή κάποια ποινή, αλλά το ΕΣΡ είχε πάλι σκεπτικό:

Πρόκειται αναμφισβητήτως περί υποβαθμισμένης εκπομπής, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην εκ του προαναφερθέντος άρθρου του Συντάγματος αξιουμένη ποιότητα (σ.σ. αρ. 15 παρ. 2).

Το “Athens Gay and Lesbian Show” δεν ξαναεξέπεμψε στα ερτζιανά.


Όταν τιμωρήθηκε η Ευγενία Μπουμπούκου Μανωλίδου

Φυσικά και θυμόμαστε όλοι τη “Στιγμή της Αλήθειας” της κλασικής μουσικού και συζύγου Αδώνιδος, Ευγενίας Μανωλίδου. Σε ένα από τα παίγνια αλήθειας αποκαλύπτονται οι ομοφυλοφιλικές τάσεις ενός παίκτη. Το ΕΣΡ εξανίσταται και πέφτει στο κεφάλι του ΑΝΤ1 καμπάνα της τάξεως των 75.000 ευρώ.

assets_LARGE_t_420_1983077

Κι ενώ πάει να ντύσει το σκεπτικό με μια λογική ενάντια στο δημόσιο ευτελισμό μιας προσωπικότητας (“περί των εκτροπών του, των παρανόμων πράξεών του, των σκανδαλωδών περιστατικών της ζωής του και των ανομολογήτων επιθυμιών και επιδιώξεών του με αποτέλεσμα την αποδόμηση της προσωπικότητάς του και τον ευτελισμό του”), δίνει στο τέλος μια κορώνα για την “προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας”, για να το κλείσει πατροπαράδοτα και σεβαστικά.


Μεταμεσονύκτιες ακατάλληλες εκπομπές στο ΣΚΑΙ

Υπήρχε μια περίοδος στον πρώιμο νεότερο ΣΚΑΪ που, μετά τα μεσάνυχτα, έπαιζαν διάφορες εκπομπές για το σεξ, τον αυνανισμό, την ομοφυλοφιλία κλπ. Δυο από αυτές, το “Cornucopia” και το “Sex and Shopping” στάθηκαν οι αφορμές να δείξει πάλι τα δόντια του το ΕΣΡ. Οι εκπομπές αυτές είχαν δείξει επεισόδια για το πώς γυρίζεται μια ταινία ομοφυλοφιλικού πορνό. Μετά τα μεσάνυχτα και με σήμανση “Κατάλληλο μόνο για ενηλίκους”.

10_whale_top_02

Το ΕΣΡ απεφάνθη, πάντα με σκεπτικό. Για το “Sex and Shopping”:

Aπό καμιά διάταξη νόμου δεν προκύπτει ότι οι εν λόγω εκπομπές, λόγω του χρόνου της προβολής των μπορούν να μην έχουν την από το άρθρο 15 παρ. 2 του Συντάγματος αξιουμένη ποιότητα και τον από την αυτή διάταξη του Συντάγματος αξιούμενο σεβασμό της αξίας του ανθρώπου.

Και για το “Cornucopia”:

Τα πράγματα που κάνουν κάποιες κοπέλες εξωθούν κατ’ αυτό τον τρόπο τηλεθεατές όπως συμμετάσχουν στη παραγωγή ομοίων ταινιών.

“Όπως συμμετάσχουν” εν έτει 2009. Θα του ξέφυγε το “τηλεθεατάς”.


Το Straight Story

Ασφαλώς θα θυμάστε την ταινία του 2006 στην οποία το κυρίαρχο πρότυπο είναι ομοφυλοφιλικό και οι δακτυλοδεικτούμενοι είναι, πλέον, οι straight. Το Mega έκανε το λάθος να το προβάλει το 2010.

39638128

Καμπάνα 30.000 ευρώπουλων με σκεπτικό από το ΕΣΡ το Μάρτιο του 2010, διότι “ασφαλώς μπορεί να επιφέρει σοβαρή βλάβη στη πνευματική και ηθική ανάπτυξη των ανηλίκων”.


Trans καλεσμένοι στο Φώτη και τη Μαρία

Με πολιορκητικό κριό την προστασία της νεότητος και της ευαίσθητης παιδικής ηλικίας, χτύπησε για μια ακόμα φορά το 2010 το ΕΣΡ, αυτή τη φορά την εκπομπή “Φώτης και Μαρία” και, μάλιστα, δις. Και τις δυο φορές τύχαινε στην εκπομπή να έχει προσκληθεί trans καλεσμένος, στη μεν πρώτη ο Buck Angel για να μιλήσει για το 4ο Porn Film Festival στο Gagarin 205 και τη διεμφυλικότητα, στη δε δεύτερη η trans ηθοποιός και συγγραφέας Μπέτυ Βακαλίδου, για να μιλήσει για την ταινία Στρέλα και τη βία που είχε υποστεί στη ζωή της, τόσο αυτή όσο και άλλα διεμφυλικά άτομα.

Strella (2010)

Strella (2010)

Σκεπτικό πρώτο για πρόστιμο 20.000 ευρώ:

Η εκπομπή προβλήθηκε σε ώρα παιδικής τηλεθέασης με την ένδειξη «ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ Η ΓΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ» ενώ λόγω του περιεχομένου της και της βλάβης που μπορούσε να προξενήσει στην ηθική ανάπτυξη των ανηλίκων έπρεπε να προβληθεί με την ένδειξη «ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ» και μετά την 22:30 ώρα.

Σκεπτικό δεύτερο για πρόστιμο 30.000 ευρώ πριν τις αντιδράσεις που προκάλεσε:

Όσον αφορά στο θέμα που παρουσιάστηκε κατά τη μετάδοση της συγκεκριμένης εκπομπης, τη συμμετοχή στην εκπομπή ως καλεσμένης της κας Βακαλίδου (τρανσέξουαλ ηθοποιού και συγγραφέως), αναφέρουμε ότι η ίδια ήταν πολύ διακριτική και σοβαρή, χωρίς να προκαλέσει με αυτά που είπε. Εύλογα όμως διερωτάται κανείς εάν το περιεχόμενο των λεγόμενων της, επειδή αναφέρθηκε σε προσωπικές εμπειρίες και αντιδράσεις της οικογένειας της και του κόσμου γενικότερα σχετικά με την αλλαγή φύλου και τις «τρανσέξουαλ», ήταν δύσκολο να γίνει αντιληπτό και κατανοητό από τους ανήλικους τηλεθεατές, δεδομένου ότι το ζήτημα αυτό ήταν ξένο, ίσως και άγνωστο ως προς αυτούς ή έστω ως προς τους περισσότερους από αυτούς και γι αυτό μπορούσε να τους επηρεάσει αρνητικά.

Το θέμα της ομοφυλοφιλίας (της προτίμησης, σεξουαλικά, ατόμων του ιδίου φύλου) και της αλλαγής φύλου με ή χωρίς χειρουργική επέμβαση που παρουσιάστηκε από την εξεταζόμενη εκπομπή συνιστά ένα κοινωνικό ζήτημα και μία πραγματικότητα που αφορά μία μικρή μερίδα ανθρώπων. Αποτελεί μία κατάσταση που ξεφεύγει από το φυσιολογικό, γι αυτό ξενίζει σε μεγάλο βαθμό τον ανήλικο τηλεθεατή, ο οποίος λόγω του νεαρού της ηλικίας του δεν είναι σε θέση να κατανοήσει και να αντιληφθεί το θέμα αυτό και γι αυτό μπορεί να επηρεαστεί από το μεταδιδόμενο υλικό. Η παρουσίαση στοιχείων για την ερωτική ζωή ομοφυλόφιλων ατόμων ή “τρανσέξουαλ”, για την διαδικασία αλλαγής φύλου και τα αισθήματα και τις εμπειρίες της συνεντευξιαζόμενης, ενδεχομένως να επηρεάσει αρνητικά τους ανήλικους τηλεθεατές οι οποίοι λόγω και της ώρας μετάδοσης της συγκεκριμένης εκπομπής (μεταξύ 16:25 και 18:30) μπορούσαν να την παρακολουθήσουν δεδομένου εξάλλου ότι λόγω και του είδους της συγκεκριμένης εκπομπής δεν αναμενόταν η παρουσίαση και ανάλυση τέτοιων θεμάτων.

Η ιδιαιτερότητα αυτή στις σεξουαλικές προτιμήσεις και επιλογές ορισμένων ατόμων που προβλήθηκε ως θέμα από την εν λόγω εκπομπή δεν αποτελεί τον κανόνα, αλλά διαπιστώνεται σε ένα μικρό ποσοστό ατόμων με αποτέλεσμα να συνιστά κατά βάση απόκλιση από την συνήθως εκδηλωθείσα ερωτική συμπεριφορά. Θα πρέπει, επομένως, να εξεταστεί κατά πόσο μέσα από την προβολή από την εκπομπή αυτής της σεξουαλικής ιδιαιτερότητας ενδέχεται να προκληθεί σύγχυση ως προς τον ερωτικό προσανατολισμό των εφήβων ή να δημιουργηθεί σ’ αυτούς, αλλά και σε μικρότερης ηλικίας παιδιά λανθασμένη εντύπωση ως προς τις σχέσεις των δύο φύλων και τις ιδιαιτερότητες του ατόμου ως προς την σεξουαλική του συμπεριφορά. Το συγκεκριμένο θέμα πιθανολογείται για τους πιο πάνω λόγους, συνεπώς, ότι είναι ακατάλληλο για την παρακολούθηση του από ανήλικους, επειδή είναι ικανό να επιδράσει αρνητικά στην ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητας και της ερωτικής συμπεριφοράς τους, δεδομένου ότι οι ανήλικοι βρίσκονται σε μία ηλικία που δεν έχει ακόμα διαμορφωθεί πλήρως η ερωτική τους συμπεριφορά και τους αρέσει να πειραματίζονται, δοκιμάζοντας καθετί το διαφορετικό και να μιμούνται συμπεριφορές τρίτων.

Αυτή η εκτενής παρουσίαση του συγκεκριμένου θέματος και η προβολή των «τρανσέξουαλ» ως φυσιολογικών ατόμων που ενσωματώνονται ομαλά στην κοινωνία μέσα από ένα μαζικό μέσο επικοινωνίας (την τηλεόραση) και ώρα απογευματινή που οι τηλεθεατές, ανήλικοι και μη, παρακολουθούν αμέριμνοι και ανυποψίαστοι για τη μετάδοση τέτοιου είδους σύνθετων και περίπλοκων από οργανικής, κοινωνικής και ηθικής πλευράς θεμάτων θα μπορούσε να επιδράσει αρνητικά στη ανάπτυξη της προσωπικότητας τους.

Σκεπτικό δεύτερο για πρόστιμο 30.000 ευρώ, ανασκευασμένο μετά τις αντιδράσεις:

Πρόκειται περί εκπομπής κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε συζήτηση των δύο τηλεπαρουσιαστών με συγγραφέα βιβλίων. […] Ανεξαρτήτως τούτων η προβολή αυτού του βιαίου συμβάντος (σ.σ. απόπειρα δολοφονίας μίας τραβεστί, όταν ο σύντροφός της μαθαίνει για εκείνη, στην σειρά 4 του Χ. Παπακαλιάτη) εναντίον προσώπου το οποίο είχε πρόβλημα προσδιορισμού φύλου κατέστησε την εκπομπή εκτός των ορίων που επιβάλει η προαναφερθείσα διάταξη του Συντάγματος από την οποία αξιώνεται ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου και η προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητος.

Τους νέους θα τους σέβεστε, ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ.


Το Athens Pride του 2013

Δε θα μπορούσε να λείπει και ένα Athens Pride από το πλούσιο παλμαρέ του ΕΣΡ. Το οποίο το 2013 απέρριψε την αίτηση των διοργανωτών του Athens Pride για την προβολή τηλεοπτικού μηνύματος του Φεστιβάλ.

559189_10151500876484242_45944925_n

Με σκεπτικό ότι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί “μήνυμα κοινωνικού χαρακτήρα”.

934055_10151606632244242_1531571298_n


Η Πετρούλα

BONUS: Αυτή η υπέροχη ιστορία με την Πετρούλα.

petroula_kairos1140

Διαβάστε:

petr-1

petr-2

petr-3

petr-41

petr-42

petr-31

Αμφιβάλλετε ακόμα για το αν ο Βύρων Πολύδωρας είναι το κατάλληλο άτομο για τη θέση;

Best of internet