Quantcast
ORIGINALS

Απολίτικα και ακομμάτιστα

«Εγώ είμαι απολίτικος και ακομμάτιστος, αλλά…»


Commandante Salatista · 1 Μαρτίου 2013

amvrosios

«Εγώ είμαι απολίτικος και ακομμάτιστος, αλλά η δεξιά ιδεολογία, θεωρητικά τουλάχιστον, σέβεται το Θεό, ενώ η αριστερή ιδεολογία εχθρεύεται το Θεό!»

Αυτά έγραψε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος στο απολίτικο και ακομμάτιστο blog του, όπου τα μισά άρθρα ασχολούνται με την πολιτική επικαιρότητα, με ιδιαίτερη μάλιστα προτίμηση στη δαιμονοποίηση της αριστεράς και την προώθηση της Χρυσής Αυγής -απολίτικα και ακομμάτιστα πάντα.

Απολίτικα και ακομμάτιστα, λοιπόν, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων εκφράζει στις 21/5 την οργή και την αγανάκτισή του για τη στάση των ΜΜΕ και των υπόλοιπων κομμάτων απέναντι σε ένα δημοκρατικά εκλεγμένο κοινοβουλευτικό κόμμα όπως η Χρυσή Αυγή. Φαντάζομαι ίδια οργή και αγανάκτιση νοιώθει και όταν οποιοδήποτε άλλο κόμμα τυγχάνει απρεπούς αντιμετώπισης, απλά δεν έχει τύχει να το γράψει στο blog του.

Απολίτικα και ακομμάτιστα, στο ίδιο άρθρο επισημαίνει πως οι οπαδοί του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ «καποτε ονομάζονταν “αναρχοκομμουνιστές”. Σήμερα άλλαξαν όνομα, όχι όμως και ιδέες!». Στο καπάκι λογικά θα ένοιωσε οργή και αγανάκτιση για τον εαυτό του, που μίλησε έτσι για δύο δημοκρατικά εκλεγμένα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Απολίτικα και ακομμάτιστα, στις 14 Ιουνίου εκφράζει τον προβληματισμό του για το αποτέλεσμα των εκλογών: «Οι καιροί είναι εξόχως κρίσιμοι. Η αριστερή Κουλτούρα της Χώρας φαίνεται, ότι έχει πάρει τα πάνω της! […] Με το Μνομόνιο θα έχουμε αργό θάνατο. Με τον Τσίπρα θα έχουμε ακαριαίο θάνατο»

Απολίτικα και ακομμάτιστα, στις 27 Οκτωβρίου δηλώνει πως δεν θα παρεβρεθεί στα εγκαίνια των γραφείων της τοπικής Χρυσής Αυγής για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων και το ότι «μερικές άστοχες ενέργειες Μελών της Χρυσής Αυγής δίδουν προς τα έξω την εντύπωση, ότι αποτελούν προέκταση του Χιτλερισμού […] και ότι δεν είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αλλά Δωδεκαθεϊστές ή ο,τιδήποτε άλλο», διευκρινίζοντας φυσικά πως ο ίδιος δεν πιστεύει κάτι τέτοιο. Και γιατί να το πιστέψει, άλλωστε;

xa-diak

xa-xris

(πηγή: JUNGLE-Report)

Απολίτικα και ακομμάτιστα, στο ίδιο άρθρο ο παναγιώτατος ευχαριστεί τους χρυσαυγίτες για τη στάση τους στα γεγονότα στο Χυτήριο: «προσωπικά θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε, επειδή […] υπερασπιστήκατε το όνομα του Σωτήρος Χριστού, που είναι ο Κύριός μου και ο Νυμφίος της ψυχής μου!». Ε, ναι. Ο νυμφίος της ψυχής του Αμβρόσιου σίγουρα θα ένοιωσε περήφανος ακούγοντας τον Παναγιώταρο εκείνο το βράδυ.

Απολίτικα και ακομμάτιστα πάντα, στις 11 Φεβρουαρίου ο Αμβρόσιος υπερασπίζεται την παρουσία του στην κηδεία του χουντικού δολοφόνου Νίκου Ντερτιλή -αυτήν που η Χρυσή Αυγή προσπάθησε ανεπιτυχώς να μετατρέψει σε φιλοχουντική διαδήλωση-, χαρακτηρίζοντάς τον «έναν γενναίο Έλληνα που έμεινε πιστός μέχρι της θανής του στις Αρχές του» και λέγοντας πως οι επικριτές του -τους οποίους αποκαλεί “παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ”– έχουν εμπνευστή τον Διάβολο. Ναι, καλά διαβάσατε, όταν έγραψα πως “δαιμονοποιεί την αριστερά”, δεν ήταν σχήμα λόγου.

Και κάπως έτσι φτάνουμε στο σήμερα, όπου ο μητροπολίτης Αμβρόσιος, απολίτικα και ακομμάτιστα όπως πάντα, κατηγορεί ως σατανιστή τον Αλέξη Τσίπρα, υπενθυμίζοντας παράλληλα τη δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου πως “η Χρυσή Αυγή είναι το πρώτο κίνημα μετά τη μεταπολίτευση που γεννιέται αυθεντικά”. Απολίτικα και ακομμάτιστα.

Αυτά δεν είναι τα μόνα δείγματα απολίτικης και ακομμάτιστης παρέμβασης του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου στα κοινά. Αλλά επειδή μάλλον σας κούρασα ήδη,  λέω να κλείσω εδώ. Και δεν βρίσκω καλύτερο τρόπο να το κάνω, από τα λόγια του ίδιου:

«Γράφοντας όλα αυτά ενδεχομένως να ισχυρισθείτε, ότι ανήκω στη Χρυσή Αυγή (σ.σ.: άντε καλέ, προς Θεού). Σας δηλώνω ευθαρσώς και δημοσίως: ΟΧΙ, ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ! Είμαι (σ.σ.: wait for it) Α-πολίτικος! Είμαι Α-κομμάτιστος! […] Όποιος όμως μάχεται και αντιμάχεται την Εκκλησία τον τοποθετώ απέναντί μου, όποιος κι αν είναι, όπου κι αν ανήκει! Στη Δεξιά, στο Κέντρο, στην Αριστερά, στην Άκρα Αριστερά!»

Κατά σατανική σύμπτωση, ξέχασε να αναφέρει την Άκρα Δεξιά…

Best of internet